12-daagse groepsrondreis Israël | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Israël en de Palestijnse gebieden

Op avontuur door het Heilige Land

Waarom deze reis?

 • Ontdek alle hoogtepunt zoals Nazareth & Bethlehem
 • Inclusief boottocht over het meer van Galilea
 • Bezoek aan de oude steden Jaffa en Akko
 • Bezoek aan de geboortekerk in Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)
 • Bezoek aan veel Bijbelse plekken als het Meer van Galilea, Nazareth, Bethlehem en Jericho

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  1 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 12 daagse Groepsrondreis Israël en de Palestijnse gebieden

Maak kennis met het Heilige Land Israël en de Palestijnse gebieden tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken die je meenemen de Bijbelse geschiedenis in. De reis voert je onder andere langs Tel Aviv, het Meer van Galilea, Jeruzalem, Bethlehem en natuurlijk Nazareth. Daarnaast dobber je in de Dode Zee en verken je de uitgestrekte droge Negev-woestijn in het zuiden. We slapen een nacht in een bedoeïenenkamp en maken een rit op de rug van een kameel. Je eindigt de reis in Eilat, aan het strand van de Rode Zee. Het eeuwenoude en fascinerende Heilige Land is zeker een ontmoeting waard!

 1. Dag 1 - vlucht naar Tel Aviv
 2. Dag 2 - Tel Aviv / stadstour en Jaffa
 3. Dag 3 - via Caesarea NP, Akko en Nazareth naar Tiberias
 4. Dag 4 - Tiberias / boottocht en bezoek rondom het meer van Galilea
 5. Dag 5 - via Jericho naar Bethlehem / kabelbaan en bezoek Geboortekerk
 6. Dag 6 - naar Jeruzalem / bezoek Oude Stad
 7. Dag 7 - Jeruzalem / vrije dag
 8. Dag 8 - via de Dode Zee, Masada en Ein Gedi naar de Negev woestijn
 9. Dag 9 - via de Ramon Krater en de graftombe van Ben Gurion naar Eilat
 10. Dag 10 - Eilat / vrije dag
 11. Dag 11 - naar Tel Aviv
 12. Dag 12 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Israël en de Palestijnse gebieden, 12 dagen

Mix van religies en smeltkroes van culturen

Tijdens deze rondreis bezoek je alle hoogtepunten van Israël en de Westelijke Jordaanoever. We reizen met een eigen bus. De wegen zijn goed en over het algemeen zijn er geen lange reisdagen. Het gebied waardoor we reizen heeft een mix van religies. Joden, Moslims en Christenen leven in vrede naast elkaar. Door de terugkeer van Joden uit tientallen landen, is het een smeltkroes van culturen. We maken kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het land in oude Romeinse steden waar Bijbelverhalen tot leven komen. Zo bezoeken we Nazareth, maken we een boottocht over het meer van Galilea en slapen we in Bethlehem.

De eeuwige stad

Jeruzalem is een heilige plaats die drie verschillende godsdiensten waarborgt. In deze stad is ongelofelijk veel te zien en te beleven, wat betekent dat je je niet zult vervelen! Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis en tijdens het bezoek aan de oude stad leren we veel over de geschiedenis. Zo bezoeken we de Joodse wijk, de klaagmuur, de Christelijke wijk en lopen we over de Via Dolorosa naar de kerk van het Heilige Graf.

Bergen, kustplaatjes en woestijn

Israël is divers, zo ook in landschappen. Het noorden is groener en bergachtig. De kust is een verademing met prachtige stranden en leuke kustplaatjes. In het zuiden vind je juist ruige landschappen en dorre woestijnen. In het zuiden bezoeken we de Ramonkrater, een geologisch gevormde krater en is met 40 km lang en 9 km breed de grootste ter wereld. Een bijzondere overnachting beleven we in de Negev woestijn. Hier slapen we in een Bedoeïenkamp en maken we een tocht op de rug van een kameel. Natuurlijk slaan we een middagje dobberen in de Dode Zee niet over en kunnen we verschillende historische sites bezoeken.

Reizen door Israël

Israël en de Palestijnse gebieden is een bijzonder gebied en de mengelmoes van religies is zonder meer fascinerend. Met name de Bijbelse geschiedenis maakt dit gebied zo populair onder reizigers. Tijdens de reis zal je merken dat het op de meeste Bijbelse/historische plaatsen erg druk kan zijn. Wij wisselen deze plekken daarom zoveel mogelijk af met minder druk bezochte plaatsen. Deze Bijbelse/historisch plekken hebben uiteraard te maken met openingstijden en vanwege drukte ook wachttijden. Doordat we veel van deze plekken aan jullie willen laten zien kan het voorkomen dat je tijdens deze reis minder individuele vrijheid hebt dan je misschien gewend bent. Ook zien we dat veel andere reisorganisaties nogal eens met groepen van 40 personen of meer door Israël en Westelijke Jordaanoever reizen. Hierdoor zijn er vooral veel grote hotels gebouwd en is het voor ons niet altijd mogelijk om je onder te brengen in de kleinschalige accommodaties, die je van ons gewend bent. Daarnaast krijgen de lokale reisbegeleiders vanuit de overheid een intensieve training voordat ze groepen reizigers mogen begeleiden. In deze training leren ze heel veel over de rijke geschiedenis en de cultuur van dit prachtige land, welke ze graag uitgebreid met je delen. Zoals je weet, is de politieke situatie in in deze regio uiterst complex. Het hierover met elkaar van gedachten wisselen, kan erg interessant zijn. Bedenk daarbij wel dat de gemiddelde Israëliër doorgaans heel anders tegen de situatie in het Midden-Oosten aankijkt dan een Palestijn of wij in Nederland. Voorkom in zo’n geval een mogelijk heftige  discussie en respecteer dan dat iemand er anders over denkt dan jij. Wij wensen je alvast een geweldige reis in dit prachtige land. 

Groepsrondreis Israël en de Palestijnse gebieden

Niet boekbaar

Naar boven