< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië

Rijke geschiedenis en spectaculaire natuur

Waarom deze reis?

 • Ontspannen begin in sfeervolle havenstadjes
 • Ontdek Nazareth, Bethlehem en het meer van Galilea
 • Verblijf in een bedoeïenkamp in Wadi Rum woestijn
 • Inclusief wijnproeverij, boottocht en entree en kabelbaan voor Masada
 • Op zoek naar de schatkamer van Jordanië, betoverend Petra

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  2 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 15 daagse Groepsrondreis Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië maken we kennis met de geschiedenis, natuur en bevolking van twee prachtige parels in het Midden-Oosten. In Israël en de Palestijnse gebieden komen Bijbelverhalen tot leven bij het meer van Galilea, Nazareth, Bethlehem, Jeruzalem en Capernaum. In Jordanië duiken we de natuur in bij Dana en in de Wadi Rum woestijn. We leren meer over de geschiedenis in Jerash en de roze stad Petra. Is een avontuurlijke actieve rondreis met veel historie iets voor jou? Ga dan mee op onze 15-daagse rondreis!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Tel Aviv / naar Haifa
 2. Dag 2 - Haifa / wijnproeverij en bezoek Akko
 3. Dag 3 - Haifa / bezoek Nazareth, meer van Galilea en Berg der Zaligsprekingen
 4. Dag 4 - via Jerash en Mount Nebo naar Madaba
 5. Dag 5 - naar Dana
 6. Dag 6 - wandelen Dana Wildreservaat / naar Petra
 7. Dag 7 - Petra / vrije dag
 8. Dag 8 - naar Wadi Rum
 9. Dag 9 - via de Ramon krater naar Arad
 10. Dag 10 - via Masada en de Dode Zee naar Bethlehem
 11. Dag 11 - Bethlehem / bezoek oude stad Jeruzalem
 12. Dag 12 - Jeruzalem / bezoek Tel Aviv
 13. Dag 13 - Jeruzalem / vrije dag
 14. Dag 14 - Jeruzalem / vrije dag
 15. Dag 15 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Jordanië en Israël, 15 dagen

Bijbelverhalen komen tot leven

In Israël en de Palestijnse gebieden, maar ook in Jordanië bij Mount Nebo (hier zag Mozes het beloofde land), komen Bijbelverhalen tot leven. Jezus zou in Nazareth zijn opgegroeid, in Capernaum de tollenaar Mattheüs hebben ontmoet, bij het meer van Galilea zou de vis en brood vermenigvuldiging hebben plaatsgevonden en Bethlehem zou zijn geboorteplaats zijn geweest. Het bijzondere Jeruzalem is natuurlijk doordrenkt met Bijbelse geschiedenis. De lokale reisbegeleider vertelt veel waardoor op deze plekken Bijbelverhalen tot leven komen. Na deze rondreis neem je een hoop historische kennis mee naar huis.

Ruige landschappen en slapen in de woestijn

Tijdens deze rondreis duiken we naast de geschiedenis ook de natuur in. We maken een prachtige wandeling in het Dana Wildreservaat en slapen onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn. In de Wadi Rum woestijn kun je ervoor kiezen om te voet een tocht te maken. In Israël bezoeken we de Ramonkrater in de Negev woestijn. Deze krater is een geologisch gevormde krater en is met 40 km lang en 9 km breed de grootste ter wereld.

Drijven in de zee en varen op het meer

Deze rondreis is niet compleet zonder te dobberen in de Dode Zee. Na ons bezoek aan Masada, vanwaar we al uitzicht hebben op de Dode Zee, rijden we naar de oever. De zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. Over het meer van Galilea maken we een leuke boottocht. Jezus zou op het meer over water hebben gelopen. Wie waagt een poging?

Reizen door Israël en de Palestijnse gebieden

Israël en de Palestijnse gebieden is een bijzonder regio en de mengelmoes van religies is zonder meer fascinerend. Met name de Bijbelse geschiedenis maakt dit land zo populair onder reizigers. Tijdens de reis zal je merken dat het op de meeste Bijbelse/historische plaatsen erg druk kan zijn. Wij wisselen deze plekken daarom zoveel mogelijk af met minder druk bezochte plaatsen. Deze Bijbelse/historisch plekken hebben uiteraard te maken met openingstijden en vanwege drukte ook wachttijden. Doordat we veel van deze plekken aan jullie willen laten zien kan het voorkomen dat je tijdens een reis door Israël en de Palestijnse gebieden minder individuele vrijheid hebt dan je misschien gewend bent. Ook zien we dat veel andere reisorganisaties nogal eens met groepen van 40 personen of meer door Israël en de Palestijnse gebieden reizen. Hierdoor zijn er vooral veel grote hotels gebouwd en is het voor ons niet altijd mogelijk om je onder te brengen in de kleinschalige accommodaties, die je van ons gewend bent. Daarnaast krijgen Israëlische reisbegeleiders vanuit de overheid een intensieve training voordat ze groepen reizigers mogen begeleiden. In deze training leren ze heel veel over de rijke geschiedenis en de cultuur van dit prachtige land, welke ze graag uitgebreid met je delen. Zoals je weet, is de politieke situatie in deze regio uiterst complex. Het hierover met elkaar van gedachten wisselen, kan erg interessant zijn. Bedenk daarbij wel dat de gemiddelde Israëliër doorgaans heel anders tegen de situatie in het Midden-Oosten aankijkt dan wij in Nederland. Voorkom in zo’n geval een mogelijk heftige  discussie en respecteer dan dat iemand er anders over denkt dan jij. Wij wensen je alvast een geweldige reis in dit prachtige land. 

Groepsrondreis Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië

Niet boekbaar

Naar boven