15-daagse groepsrondreis Groenland Expeditie | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Groenland Expeditie

Op expeditie langs fjorden en gletsjers

15 dagen vanaf € 4.939

Inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Onwerkelijke uitzichten op fjorden, gletsjers en ijsbergen
 • Kans op zien van zeehonden, ijsberen, walvissen en Arctische vossen
 • Grote kans om het noorderlicht te aanschouwen
 • Laat je onderdompelen in de unieke Inuit-cultuur
 • Boottochten door prachtige fjorden

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  5 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  1 van 5

Route 15 daagse Groepsrondreis Groenland Expeditie

Tijdens deze unieke reis ga je op expeditie naar het magistrale Groenland. Een reis waarbij je je tijdens de wandeltochten en overnachtingen bevindt in een onherbergzaam, prachtig landschap van fjorden, ijsbergen en gletsjers. Maak kennis met de bijzondere Inuit-bevolking, laat je onderdompelen in hun cultuur en wie weet zie je ijsberen en Arctische vossen. Laat de avonturier in je los! Geen dag zal hetzelfde zijn.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Reykjavik
 2. Dag 2 - vlucht Reykjavik (IJsland) - Kulusuk (Groenland)
 3. Dag 3 - naar Karale Fjord
 4. Dag 4 - Karale glacier
 5. Dag 5 - Karale Fjord
 6. Dag 6 - via Tunup Kua Valley naar Tasiilaq Fjord
 7. Dag 7 - naar Tasiilaq Mountain Hut
 8. Dag 8 - rond Tasiilaq Mountain Hut
 9. Dag 9 - naar Tasiilaq Fjord
 10. Dag 10 - naar Kuumiut
 11. Dag 11 - Kuumiut Mountain
 12. Dag 12 - boot naar Kulusuk
 13. Dag 13 - vlucht naar Reykjavik
 14. Dag 14 - Reykjavik / vrije dag
 15. Dag 15 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Groenland - 15 dagen

Unieke fjorden, gletsjers en ijsbergen

Tijdens deze reis ga je op expeditie naar het magistrale eiland Groenland. De focus van deze expeditie reis ligt op de vele wandelingen in de omgeving van immense ijsbergen, gletsjers, fjorden en valleien. De reis bestaat voor een groot deel uit een trekking waarbij we gemiddeld zo'n 6 tot 8 uur per dag wandelen. Van het ene fjord, over een heuvelrug, naar het volgende fjord, tot aan de overnachtingsplek waar we ons tentenkamp opzetten en in het wild kamperen. Twee nachten slapen we in een berghut en ook overnachten we in een lokaal Inuit huis. In Kusulu slapen we in een hostel en in Reykjavik zijn de overnachtingen in een hotel. De wandelingen zijn licht tot pittig en alleen geschikt voor de echte avonturier met aanpassingsvermogen. Geen dag zal hetzelfde zijn.

Groenland in bloei

In de periode van half juni tot half september is Groenland het beste te bezoeken. Het weer is gunstig en daglicht is volop aanwezig. Hoewel Groenland voor het grootste deel bedekt is met ijs, is het langs de kust op sommige plekken best groen. De warme golfstroom zorgt voor gematigde temperaturen, en aan het eind van de zomer staat de toendra in bloei met overal kleine bloemetjes, mos en planten. Groenland biedt prachtige vergezichten, maar soms is het goed om eens niet verder te kijken dan je neus lang is...

Het magische noorderlicht

Het welbekende en magische Noorderlicht is in Groenland regelmatig waarneembaar. Het is misschien wel één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld, grijp jij je kans om hem te aanschouwen? Het magische verschijnsel is alleen te zien als het echt donker is. Tijdens de reis met vertrek eind augustus heb je dan ook grote kans om het noorderlicht te zien.

Reykjavik

Voordat we naar het mysterieuze Groenland vliegen slaap je een nacht in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Aan het einde van de reis is er nog voldoende tijd om Reykjavik te ontdekken. Er zijn veel activiteiten te ondernemen. Ontspan in IJsland's bekende warmwaterbron 'Blue Lagoon', spot mogelijk walvissen tijdens de walvissafari of verken de omgeving per fiets of paard.

Wat is een Avontuur Plus reis?

Deze groepsrondreis naar Groenland is een Avontuur Plus reis. Kort gezegd houdt dat in: terug naar de basis! De cultuurverschillen, de landschappen, de indrukken, de afstanden én het avontuur: deze reizen gaan een stapje verder. Off the beaten track is geen loze kreet. De ene keer was je je in een rivier en is een bladerdak het enige onderdak. Een andere keer klim je uren voor dat ene uitzicht of ervaar je de eindeloosheid van de woestijn. Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend. Voor deze (kampeer)reizen is het belangrijk een flexibele instelling en een gezonde dosis incasserings- en aanpassingsvermogen te hebben. Door het avontuurlijke karakter van de reis kan het programma soms afwijken van wat beschreven is.

Groepsrondreis Groenland Expeditie

Op expeditie langs fjorden en gletsjers

Huizen Groenland
15 dagen vanaf € 4.939,-
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Boek nu jullie familiereis
& krijg een Bever cadeaubon!


Boek t/m zondag 26 maart jullie familiereis voor zomer 2023 en krijg per boeking een Bever cadeaubon t.w.v. €125 om vrij te besteden. Hiermee kunnen jullie voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.