< Terug naar overzicht
De 22-35ers reis van… Manon in Sri Lanka

De 22-35ers reis van… Manon in Sri Lanka

In 2019 introduceerden we onze 22-35ers reizen, speciaal ontwikkeld voor twintigers en dertigers die samen met leeftijdsgenoten een land willen verkennen op een avontuurlijke, gezellige en zorgeloze manier. Inmiddels gaan onze 22-35ers reizen naar 18 bestemmingen over de hele wereld en zijn ze razend populair. Ook onze eigen jonge medewerkers hebben de 22-35ers reizen helemaal ontdekt. In deze reeks interviews delen ze hun ervaringen. Dit keer vertelt Manon over haar 22-35ers reis naar Sri Lanka

Wie ben je en wat doe je bij Sawadee? 

Ik ben Manon, 29 jaar en sinds een jaar werkzaam bij Sawadee op de marketing afdeling. Binnen mijn functie als Event & Retail Coördinator organiseer ik alles rondom beurzen en evenementen zoals onze infodagen. Je zult me op dit soort dagen dan altijd vrolijk zien rondhuppelen, want het allerleukste vind ik om mensen te inspireren en enthousiast te maken om met ons op reis te gaan, maar ook om onze reizigers te ontmoeten. Omgeven zijn door collega’s die een even grote passie hebben voor reizen en werken waar onderling een gezellige sfeer heerst, maakt dat ik elke dag veel plezier uit mijn werk haal. 

22-35ers reis Sri Lanka

Waarom heb je voor deze reis gekozen? 

Om heel eerlijk te zijn kwam Sri Lanka niet het eerst bij mij op toen ik aan het bedenken was waar mijn volgende reis naartoe zou gaan. Maar wat ben ik blij dat het uiteindelijk bovenaan mijn lijstje belandde! Door de goede verhalen van anderen die ik over Sri Lanka hoorde en de mooie foto’s die ik voorbij zag komen, werd ik heel nieuwsgierig om dit land te gaan ontdekken. In mijn omgeving heb ik niet veel mensen die graag verre reizen maken, dus een groepsreis leek me de ideale uitkomst om niet alleen te hoeven reizen. Een 22-35ers reis sprak mij hierbij gelijk aan, want het leek mij leuk om nieuwe mensen te ontmoeten van mijn eigen leeftijd, die dezelfde interesses delen.

Safari in Sri Lanka

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan je reis? 

Doordat het mijn eerste groepsreis zou gaan worden, vond ik het in eerst instantie best spannend, omdat ik niet precies wist wat me te wachten stond. Klikt het wel met de groep? Hoe is om met onbekende leeftijdsgenoten te reizen? Heb ik genoeg tijd voor mezelf? Maar vanaf het eerste moment stelde dat absoluut niet teleur. 

Polonnaruwa Sri Lanka

Doordat we hadden afgesproken elkaar alvast bij de gate op Schiphol te ontmoeten, was het ijs al gelijk gebroken en konden we elkaar alvast beter leren kennen. Ik merkte al snel dat iedereen net zoals ik op zoek was naar avontuur, gezelligheid en nieuwe connecties. Daarbij reisden er in mijn groep ook veel mensen alleen, dus het gaf een fijn gevoel dat we allemaal in hetzelfde schuitje zouden zitten. Na een paar dagen aftasten voelde iedereen zich erg vertrouwd met elkaar en was de sfeer in de groep heel gezellig. Onze reisbegeleider begreep ook precies wat wij leuk vonden en gaf ons de beste tips over de lekkerste restaurants en leuke barretjes. Ideaal, want dat scheelt zo veel uitzoekwerk! 

Surfen in Sri Lanka

Wat vond jij de absolute hoogtepunten van jouw reis? 

De afwisseling van Sri Lanka heeft me enorm verrast en maakte dat ik de reis echt fantastisch vond. Prachtig gekleurde tempels, surfen op de golven, relaxen op de lange zandstranden, hiken naar watervallen in het groene heuvelachtige binnenland, de beklimming van de Pidurangala Rock, heerlijk eten bij de enorm vriendelijke locals, wilde dieren spotten zoals de luipaard, olifanten, dolfijnen, krokodillen en walvissen… zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ook alle gezelligheid met de groep tijdens spontane dansfeestjes op het strand, spelletjes spelen in de lobby en karaoke zingen in de bus horen zeker bij de hoogtepunten. 

Mirissa Sri Lanka

Zou je nog eens op 22-35ers reis gaan en welke bestemming zou je dan kiezen?

Ik zou zeker nog eens een 22-35ers reis willen maken. In een korte tijd zie je alle hoogtepunten, kom je alles te weten over het land en door de vele (optionele) activiteiten en weinig lange reisuren kun je alles eruit halen wat erin zit. Maar ondanks het drukke programma heb je genoeg tijd en vrije keuze om te ontspannen of iets voor jezelf te ondernemen. Daarbij genomen dat alles voor je geregeld wordt, geeft een 22-35ers reis mij echt het zorgeloze, ultieme vakantiegevoel. De gezelligheid van de groep en enthousiaste reisbegeleider maakten voor mij de reis helemaal compleet.

Tuktuk in Sri Lanka

Om af te sluiten; de snelle vragenronde:

Wat is het lekkerste dat je op reis hebt gegeten? 

Dat is sowieso de dhal curry.  

Wat is het mooiste dat je op reis hebt gezien?

Het uitzicht op de rijst- en theeplantages vanuit de trein. 

Wat is het gaafste dat je op reis hebt meegemaakt? 

Het spotten van wilde dieren, vooral de walvis, olifant en luipaard.  

Hoe zou je jouw 22-35ers reis naar Sri Lanka in één woord omschrijven? 

Fantastisch!

Meer ervaringen over onze 22-35ers reizen lezen? Check dan ook de andere interviews uit de reeks: