< Terug naar overzicht
Reisvideo: Sem op reis in Zuid-Afrika Bronvermelding:

Reisvideo: Sem op reis in Zuid-Afrika

In september 2017 zijn we een zoektocht gestart naar een enthousiaste videoreporter. Deze reporter is in november met ons afgereisd naar het prachtige Zuid-Afrika om daar de mooiste beelden te schieten. Sem Beale was de gelukkige! Hij wist ons te overtuigen door zijn persoonlijkheid, zijn achtergrond in film & fotografie en enthousiasme. "Een echte reporter neemt je mee met de landschappen, geuren, mensen en ontmoetingen die een land te bieden heeft." 

Benieuwd naar zijn avonturen?

Bekijk hieronder aflevering 1 tot en met 5. De reis begint in Johannesburg en gaat via de mooie Panoramaroute richting het Krugerpark, Swaziland, Lesotho en eindigt uiteindelijk in Kaapstad.

Aflevering 1 - Panorama Route & Het Kruger Park

Tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika mag een gamedrive door het beroemde Krugerpark natuurlijk niet ontbreken. Sem en de rest van de groep trokken dan ook per safari jeep het park in op zoek naar de Big Five, en dat leverde spectaculaire beelden op!

Aflevering 2 - Swaziland & Hluhluwe

In deze aflevering neemt hij ons mee de grens over naar het prachtige Swaziland. Hier overnacht hij in een traditionele beehive en gaat op de fiets op zoek naar klein wild als giraffes, zebra's en koedoes in Mlilwane National Park. Na Swaziland staat er wederom een prachtig nationaal park op de planning: Hluhluwe. Onbekender, maar zeker niet minder mooi dan het Krugerpark. Nieuwsgierig naar welke dieren Sem allemaal tegenkwam? Bekijk de video!


Aflevering 3 - Lesotho

In aflevering 3 neemt hij ons mee naar het hooggelegen koninkrijk Lesotho. Hier ontmoet hij de lokale bevolking, leert hoe lokaal bier wordt gemaakt en ontdekt hij het land te paard. Nieuwsgierig naar dit mooie, weinig bezochte land? Bekijk snel de video hieronder! 


Aflevering 4 - Van Graaff Reinet naar Knysna

Sem reist verder naar Graaff Reinet, een van de oudste 'Europese' stadjes in Zuid-Afrika. Deze plaats ligt in een regio die wordt gekenmerkt door enorme semi-woestijnvlaktes. De vlaktes maken plaats voor Tsitsikamma Nationaal Park, waar je kunt genieten van het rustgevende ruizen van de Indische Oceaan en de diversiteit aan flora en fauna. Na al dit natuurschoon bezoeken we ook een totaal ander Zuid-Afrika. Een deel dat vele toeristen niet zullen zien; de township (sloppenwijk) van Knysna. Wij werken hiervoor samen met Dreamcatcher. Dit is een Zuid-Afrikaanse organisatie die als doel heeft de sociaal-economische situatie van de lokale bevolking te verbeteren. Benieuwd naar Sem's belevenissen?


Aflevering 5 - Kaapstad

In de laatste aflevering van Sem's Zuid-Afrika avonturen, komen we aan in Kaapstad, een moderne, trendy stad. Je kunt hier uitstekend winkelen, met een drankje bij het beroemde ‘Waterfront’ uitkijken over de haven en uiteraard de Tafelberg en Lion's Head bezoeken. Ook Kaap de Goede Hoop is een bezoek zeker waard. ’s Avonds kun je de heerlijke keuken proberen, genieten van de Kaapse wijnen en een dansje wagen in één van de vele clubs. Wil jij net zo'n prachtige reis als Sem maken? Bekijk dan onze Zuid-Afrika rondreizen en kies de reis die het beste bij jou past! Of bezoek hier de website van Sem voor meer reisinspiratie.

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door: