Resultaten worden geladen

Singlereis Nepal

Een single reis door Nepal doet je vast denken aan 'een reis naar de Mount Everest'. Nepal is natuurlijk vooral bekend vanwege de Mount Everest; de hoogste berg gelegen aan de grens met China. In het prachtige land zijn nog veel meer hoogtepunten te ontdekken, zoals het gevarieerde dierenrijk, de vriendelijke Nepalese bevolking uitgedost in kleurrijke kleding, en ten slotte de opvallende tekenen van religie. Tijdens onze reizen ontdek je het allemaal!

Maak tijdens je singlereis kennis met de bewoners van Nepal

Een single reis door Nepal is niet compleet als je geen kennis maakt met de lokale bevolking. De inwoners van Nepal wonen voornamelijk in de laaggelegen gebieden langs de grens met India en in de vallei rond Kathmandu. De gemiddelde levensverwachting in het land is slechts 59 jaar. Ongeveer ¾ van de Nepalese bevolking is van Indo-Nepalese en Indiase afkomst; ¼ behoort tot Oud-Nepalese groepen. De meeste Nepalezen zijn boeddhist of hindoe.
De bevolking is vriendelijk en behulpzaam. Het woord 'namaste' zul je tijdens het reizen vaak horen. Deze begroeting betekent namelijk zowel 'hallo' als 'bedankt' als ook 'tot ziens'. Vrouwen in Nepal hebben hun ogen vaak met kohl zwart omrand. Ook hebben ze vaak een tika, een rode stip, op het voorhoofd. Het wordt gezien als een teken van de zegen van de goden.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven