< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Griekenland - Evia

Wandel, relax en leef het Griekse leven op Evia

8 dagen vanaf € 1.399 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Verken onbekend Evia en de prachtige natuur
 • Wandel langs ruige kusten en authentieke dorpjes
 • Ontspan op verlaten stranden & zwem in de warme zee
 • Zeven overnachtingen in een lokaal hotel aan zee aan de promenade van het gezellige stadje Nea Styra
 • Geniet van een bijzondere vers gemaakte lunch op een afgelegen strandje

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 8 daagse Wandelvakantie Griekenland - Evia

Het prachtige eiland Evia is een echte verborgen en onbekende parel. Het ligt dichtbij Athene, maar toch ben je in een compleet andere wereld waarin schilderachtige bergdorpjes door oude stenen paden met elkaar verbonden worden. Dit wandelparadijs biedt een unieke geschiedenis en een authentieke sfeer terwijl je langs Romeinse steengroeven, aquaducten en Byzantijnse kerken loopt. Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen op een verlaten strand of in een verstopte baai. In kleine vissersdorpjes drink je na een wandeling ouzo op het terrasje van een traditionele taverna als aperitief voor een heerlijke Griekse maaltijd.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Athene / transfer naar de haven en ferry naar Nea Styra
 2. Dag 2 - wandeling naar Kouvelles en terug Nea Styra
 3. Dag 3 - wandeling via Zoodochos Pigi naar het Xarakas-strand
 4. Dag 4 - wandeling langs de kustroute van Pallis Bay
 5. Dag 5 - beklimming Mount Kliosi en bezoek aan de Acropolis van Styra
 6. Dag 6 - Evia / vrije dag
 7. Dag 7 - wandeling via Mount Ochi naar Karystos
 8. Dag 8 - veerboot terug naar het vaste land / vlucht Athene - Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Evia 2024

Evia, een verborgen en onbekende parel

Evia is een langgerekt eiland en door een brug verbonden met het vasteland, niet ver van Athene. We laten de brug echter links liggen, na aankomst rijden we naar Agia Marina voor de overtocht per ferry naar Nea Styra op Evia. We slapen 7 nachten in een hotel in het gezellige dorpje Nea Styra, onze uitvalsbasis voor de wandelingen en voor een heerlijk weekje tussen de vriendelijke Griekse bevolking. Naar en van de wandelingen verplaatsen we ons per bus en soms per taxi. 

Beklim de hoogste berg van Evia, Mount Ochi 

We bewandelen Mount Ochi tijdens de laatste dag van de reis en beginnen net onder de top van de berg. Het ligt in het zuid-oosten van het eiland en heeft een hoogte van 1398 meter. De top van de berg is bebost en verder is een groot deel van de berg grasland. Vanaf de berg heb je een weids uitzicht van de omgeving, waar je Athene en de Cycladische eilanden kan zien liggen, omringd met de heldere blauwe zee. 

De Acropolis van Styra en andere archeologische schatten

Evia is rijk aan archeolgische schatten waarvan we een aantal zullen ontdekken tijdens deze wandelweek. In de keizerlijke Romeinse steengroeven liggen monolithische marmeren zuilen in perfecte staat. We verkennen de top van Mt Kliosi waar we de overblijfselen van de oude Acropolis van Styra vinden. Vanuit de schilderachtige Styra-vallei kijken we over het water uit op het beroemde plaatsje Marathon, op het vasteland.

Wandelvakantie Griekenland - Evia

Wandel, relax en leef het Griekse leven op Evia

Wandelvakantie Griekenland
8 dagen vanaf € 1.399 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven