< Terug naar resultaten

Wandelvakantie IJsland - De Laugavegur Trail

Wandelen over gletsjers en vulkanische vlaktes

7 dagen vanaf € 2.099

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek het kleurrijke Landmannalaugar Gebergte en de adembenemende regio Thorsmork
 • Vijfdaagse trekking door spectaculaire landschappen langs de Laugavegur Trail
 • Vier nachten kamperen op bijzondere plekken in de wildernis
 • Alle maaltijden inclusief tijdens de vijfdaagse trekking
 • Gletsjerwandeling over de Solheimajokull

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 7 daagse wandelvakantie IJsland - De Laugavegur Trail

IJsland kun je gerust één van de spectaculairste wandelbestemmingen in Europa noemen. De focus van onze wandelweek ligt op het kleurrijke Landmannalaugar Gebergte en de adembenemende regio Thorsmork. De Laugavegur Trail is één van de mooiste en populairste routes in IJsland, we leggen deze trail af tijdens een vijfdaagse trekking waarbij we vier nachten kamperen op bijzondere plekken in de wildernis. Onze trek eindigt in de vulkaanregio Thorsmork, waar we de kraters van de uitbarsting van 2010 ontdekken. Tijdens de kampeerovernachtingen zal onze gids het avondmaal bereiden in de mensatent. Er wordt van de groepsleden wel verwacht dat er geholpen wordt bij het bereiden van de maaltijden en het  afwassen. Tijdens de reis in augustus heb je kans om het noorderlicht te zien.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Reykjavik
 2. Dag 2 - naar Landmannalaugar
 3. Dag 3 - naar Alftavatn
 4. Dag 4 - naar Emstrur
 5. Dag 5 - naar Thorsmork (Basar)
 6. Dag 6 - wandeling Solheimajokull gletsjer / naar Reykjavik
 7. Dag 7 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 7 daagse wandelvakantie IJsland

Het lavaveld van Laugahruna

Al tijdens de rit door het zuiden van IJsland, op weg naar het Landmannalaugar Gebergte, kunnen we genieten van prachtige uitzichten. Zeker als we door de Thjorsardalur Vallei rijden en uitkijken op de enorme Hekla vulkaan die een lange geschiedenis van uitbarstingen kent. We beginnen ons wandelavontuur met een beklimming van de top van de Blue Peak en over het lavaveld van Laugahruna, waar we langs kolkende modderpoelen en warmwaterbronnen lopen. Vervolgens doorkruisen we twee dagen lang het vulkanische gebied Torfajokull, gevormd door een reeks uitbarstingen van  subglaciale vulkanen.

Van de ijskap van Myrdalsjokull naar Thorsmork

Richting de Myrdalsjokull ijskap lopen we door het zwarte vulkanische landschap met rivieren naar de Markarfljotsglufur Kloof, die door een gletsjerrivier bijna 200 meter diep is uitgesneden. Als we de regio Thorsmork naderen neemt de vegetatie langzaam toe tot een weelderig, met berken begroeid gebied. In de Thorsmork Vallei hebben we een fantastisch uitzicht over gletsjers, de rivier en de bergen.  

Gletsjerwandeling over de Solheimajokull

Onderweg naar Reykjavik maken we met stijgijzers en ijsbijlen een spectaculaire gletsjertocht op de Solheimajokull, een gletsjer die zich uitstrekt vanaf de Myrdalsjokull ijskap. Op de enorme ijsstroom verkennen we dit wonderland van ijssculpturen, kloven en lange, smalle bergkammen. Voordat we onze laatste avond vieren in Reykjavik stoppen we bij Skogarfoss en Kvernufoss, twee bijzonder fotogenieke watervallen. Einde van een fantastisch wandelavontuur!

Wandelvakantie IJsland - De Laugavegur Trail

Wandelen over gletsjers en vulkanische vlaktes

image
7 dagen vanaf € 2.099
Naar boven