Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Italië - Sicilië en de Eolische Eilanden

Wandelen over Europa's vurigste vulkanen

8 dagen vanaf € 1.299

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek de spectaculaire vulkanische activiteit van Sicilië en de Eolische Eilanden
 • Trektocht op de Mt. Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa
 • Trek bij zonsondergang naar de top van Stromboli
 • Dwaal door de pittoreske dorpjes en stadjes van de Eolische eilanden
 • Wandeling rond de spectaculaire kraterrand van Vulcano

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Italië - Sicilië en de Eolische Eilanden

Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie nemen we ruim de tijd om Noord-Sicilië en de Eolische eilanden te ontdekken. Deze eilandengroep staat bekend om zijn actieve vulkanen, zwarte stranden, thermale bronnen en een prachtige kobalt blauwe zee. Te voet verkennen we de mooiste eilanden van de archipel; Lipari, met zijn archeologische ruïnes en levendige haven, Vulcano, met zijn kraters en beroemde fumaroles en de vurige Stromboli vulkaan, waar we hopelijk getuige kunnen zijn van explosieve activiteit. De reis eindigt met een prachtige tocht op de beroemde Etna (3350m), de hoogste en meest actieve vulkaan van Europa. We slapen in lokale hotels en twee nachten in een refugio op de flanken van de Etna. We verplaatsen ons per eigen bus en tussen de eilanden per veerboot.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Catania / naar Milazzo
 2. Dag 2 - naar Vulcano / kraterwandeling en vrije middag
 3. Dag 3 - Lipari / wandeling langs de ruige zuidkust, vrije middag en wijnproeverij
 4. Dag 4 - naar Stromboli / vrije middag en zonsondergangwandeling naar de 'Sciara del Fuoco'
 5. Dag 5 - Stromboli / vrije dag en trektocht bij zonsondergang naar de vulkaantop
 6. Dag 6 - naar de zuidelijke helling van de Etna / wandeling rond Silvestri-krater
 7. Dag 7 - wandeling zuidelijke Etna of optionele trektocht naar de topkrater
 8. Dag 8 - Terug vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Sicilië

Dampende fumaroles en ruige kusten

We beginnen onze reis met een uitgebreid bezoek aan de Eolosche Eilanden. Op Vulcano wandelen we naar de kraterrand en zien we hoe stomende dampen uit openingen in de aardkorst, fumaroles, ontsnappen. Op Lipari, het grootste eiland van de archipel, maken we een prachtige wandeling langs de ruige zuidkust, met uitzicht op de kraters van Vulcano. 

Stromboli's zwarte stranden en Sciara del Fuoco

Op het eiland Stromboli gaan we op zoek naar spectaculaire vulkanische activiteit als we bij zonsondergang naar de 'Sciara del Fuoco' wandelen, een plek waar de lava direct in zee stort. Voor de nodige ontspanning kun je verpozen op de zwarte stranden van het eiland, alvorens we opnieuw het vuur in de duisternis opzoeken als we op de top van de Stromboli de spectaculaire roodgloeiende uitbarstingen van gesmolten gesteente aanschouwen.

De Etna, Europa’s hoogste en actiefste vulkaan

De laatste dagen van de reis brengen we door rond de Etna waar we overnachten in een refugio op de flanken van de berg. De Etna heeft meerdere kraters en ter verkenning maken we een wandeling naar de Silvestri-krater, die ontstaan is na de uitbarsting in 1892. Vervolgens kun je kiezen of je een wandeling maakt langs de verschillende lavastromen met panoramisch uitzicht op de vier kraters van de top, of een optionele trektocht naar de top van de Etna op 3350 meter. We eindigen de reis in Catania, vanwaar we terugvliegen naar Amsterdam.

Wandelvakantie Italië - Sicilië en de Eolische Eilanden

Wandelen over Europa's vurigste vulkanen

Wandelvakantie Italië
8 dagen vanaf € 1.299
Naar boven
 

Stem & Win
Win een droomreis voor 1 persoon

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!