10-daagse wandelvakantie Spanje - Tenerife en La Palma | Sawadee reizen
< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Spanje - Tenerife & La Palma

Over de hoogste vulkanen van Las Canarias

Waarom deze reis?

 • Ontdek twee Canarische parels op je wandelschoenen
 • Wandelingen door prachtige kustgebergtes en over vulkanische vlaktes
 • Beklimming van de Pico del Teide, Spanjes hoogste berg
 • Lopen naar het hart van de Caldera de Taburiente, de grootste erosiekrater ter wereld
 • Binnenlandse vluchten tussen Tenerife en La Palma

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Spanje

Route 10 daagse Wandelvakantie Spanje - Tenerife & La Palma

Wie aan de Canarische Eilanden denkt, denkt aan zon, zee, strand. Deze elementen ontbreken zeker niet tijdens de 10-daagse wandelvakantie Tenerife en La Palma, maar we garanderen ook dat je hele andere kanten van deze twee prachtige eilanden zult ontdekken. Op Tenerife maken we drie wandelingen door schitterend kustgebergte én naar Spanjes hoogste top, de Pico del Teide. Op La Palma maken we kennis met tropische landschappen als we door nevelwoud en langs bananenplantages op de klippen van de kust lopen. Maar ook La Palma is vulkanisch; we volgen de Ruta de Los Volcanes en wandelen naar het binnenste van de Caldera de Taburiente, de grootste erosiekrater ter wereld. Tijdens deze reis hebben we op Tenerife in San Cristóbal de La Laguna en op La Palma in Santa Cruz de La Palma onze uitvalsbases voor de wandelingen. De authentieke hotelletjes zijn gelegen in het centrum van de levendige stadjes. Naar de wandelgebieden gebruiken we een (mini)bus en tussen de eilanden maken we gebruik van binnenlandse vluchten. Eenmaal maken we gebruik van een boot.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Tenerife, transfer naar San Cristóbal de La Laguna
 2. Dag 2 - Tenerife / wandeling Macizo de Anaga
 3. Dag 3 - Tenerife / wandeling Teno Alto
 4. Dag 4 - Tenerife / Beklimming Pico del Teide
 5. Dag 5 - vlucht naar La Palma en vrije dag
 6. Dag 6 - La Palma / wandeling langs de klippen van de noordoostkust
 7. Dag 7 - La Palma / wandeling Ruta de Los Volcanes
 8. Dag 8 - La Palma / wandeling Caldera de Taburiente
 9. Dag 9 - La Palma / wandeling naar de Waterbronnen
 10. Dag 10 - vlucht via Tenerife naar Amsterdam
Bekijk Route 10 daagse wandelvakantie Tenerife & La Palma

Tenerife: de Macizo de Anaga en de Teno Alto

In het noorden van Tenerife lopen we in de Macizo de Anaga door spectaculaire kloven naar het kleine vissersdorpje Roque Bermejo, dat in een beschutte baai ligt. In het zuiden verkennen we het indrukwekkende natuurpark Macizo de Teno. We lopen over een verlaten hoogvlakte langs kleine dorpjes en dalen af naar een strandje waar we genieten van het uitzicht op de enorme steile kliffen van Los Gigantes.

Spanjes hoogste top

Op dag 3 bereiken we het letterlijke hoogtepunt van deze reis als we de Teide vulkaan beklimmen. De Pico del Teide is met 3718 meter Spanjes hoogste top en biedt fantastisch uitzicht over een deel van de Canarische archipel; in de verte zien we Gran Canaria, La Gomera, La Palma en El Hierro liggen. We starten de beklimming vanaf 2360 meter hoogte en nadat we relaxed met de kabelbaan zijn afgedaald maken we nog een korte wandeling rond Roques de Garcia.

La Palma's noordoostkust en de Ruta de Los Volcanes

We vliegen van Tenerife naar La Palma voor het tweede deel van onze Canarische ervaring. We maken een wandeling langs de noordoostkust, met zijn hoge klippen en vele bananenplantages, naar het pittoreske dorpje San Andrés. In het zuiden bereiken we ons hoogste punt van La Palma als we de Ruta de Los Volcanes lopen, een wandeling langs meerdere kraters, over lava vlakten en door pijnboombossen. Regelmatig worden we getrakteerd op prachtige uitzichten op de Caldera de Taburiente. 

De Caldera de Taburiente en de waterbronnen van La Palma

De Caldera de Taburiente is de grootste erosiekrater ter wereld en sinds 1954 een nationaal park. We lopen naar het midden van de Caldera, langs oude tabaksplantages en prachtige uitzichtpunten. Via rivierbeddingen bereiken we de Cascada de Los Colore, de gekleurde waterval, en stuiten we op enorme steenblokken met merkwaardige tekeningen, de Lavas Almohadilladas. Op de laatste wandeldag lopen we naar La Palma's Waterbronnen. We bereiken de bronnen over een pad langs een waterkanaal dat 150 jaar geleden met pikhouwelen is uitgehakt door 13 smalle tunnels. Hierna dalen we af naar het nevelwoud van Los Tilos, waar we het gevoel hebben in de jungle te lopen als de druppeltjes van de bomen op ons hoofd vallen.

Wandelvakantie Spanje - Tenerife & La Palma

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Wandelvakantie Spanje - Tenerife & La Palma
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Alleen dit weekend!
Boek & krijg een Bever cadeaubon t.w.v €150


Boek t/m zondag 5 februari jullie familiereis en krijg per boeking een Bever cadeaubon t.w.v. €150 om vrij te besteden. Hiermee kan je voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
Vul in het kortingscodeveld in het boekingsformulier de volgende kortingscode in: FAMILY