5 redenen waarom jij Maleisië op je bucketlist moet zetten!
< Terug naar overzicht
5 redenen waarom jij Maleisië op je bucketlist moet zetten!

5 redenen waarom jij Maleisië op je bucketlist moet zetten!

Maleisië is een perfecte vakantiebestemming voor elke soort reiziger; van backpackers en families tot de city liefhebbers, het land heeft genoeg te bieden voor iedereen! De prachtige natuur en stranden maken het een van de populairste landen in Azië. Benieuwd wat de absolute hoogtepunten zijn? Wij helpen je een handje op weg met de 5 must visits van Maleisië.

1. Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en staat onder andere bekend om de Petronas Twin Towers, een van de hoogste gebouwen ter wereld. De stad is erg veelzijdig en heeft genoeg bezienswaardigheden, die vooral gelegen zijn binnen de Golden Triangle, het centrum van Kuala Lumpur. Mocht je daarnaast heel erg van shoppen houden, dan ben je hier op de juiste plek. Je bent terechtgekomen in het ultieme winkelparadijs! Met talloze mogelijkheden aan winkels in Bukit Bintang kan je je helemaal uitleven. Tot slot is het ook een aanrader de iets kleinere wijken te bezoeken, zoals China Town en Little India. Of ga naar een van de grote markten, om meer te weten te komen over de cultuur en de lokale bevolking.

Kuala Lumpur Maleisië

2. Cameron Highlands

In de Cameron Highlands liggen veel thee- en groenteplantages op een hoogte van 1500-1800 meter. Hierdoor is het, in tegenstelling tot in de rest van Maleisië, een stuk koeler in het gebied. De Cameron Highlands zijn een aangename afwisseling als je even wil ontsnappen aan de hectiek en warmte van het land en zo denkt de lokale bevolking er ook over. Regelmatig gaan zij naar het gebied om een lekkere wandeling te maken. De wandelroutes in de Cameron Highlands kunnen een hele dag duren tot enkele uren, en laten je prachtige uitzichten en watervallen zien. Naast wandelen kan je er ook een korte rondleiding krijgen over BOH-thee, het meest populaire theemerk in Maleisië. Tijdens de rondleiding kan je genieten van het uitzicht van de plantages. Je kan de Cameron highlight bijvoorbeeld bezoeken tijdens onze groepsrondreis West-Maleisië & Borneo.

Cameron Highlands Maleisië

3. Malakka

Malakka is een stad van vele culturen en is voor velen een hoogtepunt van een reis door Maleisië. Je komt hier veel Nederlandse, Portugese en Engelse invloeden tegen uit het koloniale verleden. Het meest bekende gebouw dat is voortgekomen uit de Nederlandse kolonisatie is het Stadhuys. Malakka staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een mooi historisch centrum met architectuur uit de vroegere jaren. Als je door de straten loopt kom je ook fantastische streetart tegen; op elke hoek is er wel een kunstwerk te vinden. Naast de culturele aspecten zijn er ook leuke bars en foodspots waar je naartoe kan gaan voor een drankje en wat te eten.

Malakka Maleisië

4. Nationaal Park Taman Negara

Het Taman Negara is met zijn 130 miljoen jaar het oudste regenwoud ter wereld en is 4343 vierkante kilometer groot. Het is het leefgebied van vele diersoorten, zoals tijgers, olifanten, nijlpaarden en neushoorns. Taman Negara heeft watervallen, rivieren, hoge bomen en grotten en kan je grotendeels verkennen via de rivieren met een longtailboot,of door middel van de Canopy Walkway. Het is de langste brug van de wereld die tussen de boomtoppen hangt op een hoogte van 45 meter en een lengte van 500 meter. Vanaf de brug heb je prachtige uitzichten.Je kunt het Taman Negara onder andere bezoeken tijdens onze groepsrondreis naar Singapore, Maleisië & Thailand.

Taman Negara Maleisië

5. Langkawi

Langkawi is een eilandengroep in Maleisië en is met het kristalhelder water en parelwitte stranden een paradijs dat je zeker moet bezoeken als je op rondreis in Maleisië bent. Het is een eilandengroep bestaande uit 99 eilanden met veel natuur, zoals mangrovebossen en watervallen. Meer naar het binnenland toe zijn er tempels en kan je gezellige dorpen bezoeken. De bekendste bezienswaardigheid is de Langkawi Skycab, een kabelbaan die je naar de bergtop Machincang brengt. Vanaf hier heb je een uitzicht over het hoofdeiland Pulau Langkawi.

Langkawi Maleisië


Wil jij deze 5 highlights zelf bezoeken? Bekijk dan hier onze reizen naar Maleisië.