< Terug naar overzicht
5 redenen waarom je Belize moet ontdekken

5 redenen waarom je Belize moet ontdekken

Heb je je ooit afgevraagd waarom Belize nog niet bovenaan je bucketlist staat? Dit kleine land in Midden-Amerika heeft diverse landschappen, rijke geschiedenis en veel avontuurlijke mogelijkheden. Belize is een bestemming die je simpelweg niet mag missen. Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om Belize bovenaan je bucketlist te zetten. Wij vertellen je waarom!

Het Barrier Reef

Het Barrier Reef van Belize is een ware schat. Als het op een na grootste barriererif ter wereld biedt het een ongeëvenaarde onderwaterwereld. Tijdens onze groepsrondreis door Trans-Midden- Amerika kan je snorkelen of duiken bij dit rif. Hier kom je een kleurrijk spektakel van koraalriffen tegen en spot je zeeschildpadden, tropische vissen en misschien wel de walvishaai. Het beroemde Blue Hole, een onderwatergrot van duizelingwekkende diepte, is een must-see voor duikliefhebbers van over de hele wereld. De Blue Hole staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In Belize vind je talloze duikscholen waar je een proefduik kunt maken of zelfs je PADI-certificering kunt behalen. Deze kans wil je niet laten schieten! 

Tip! De beste tijd om de walvishaai te spotten is in de maanden maart tot en met juni. 

Blue Hole Belize

De Maya Cultuur

Naast Mexico en Guatemala heeft ook Belize een rijke Mayageschiedenis. Vroeger leefden er in Belize meer dan een miljoen mensen die tot de Mayabeschaving behoorden. De overblijfselen van de Maya's onthullen hun creativiteit en de diepgang van hun cultuur, wat hen van groot historisch en archeologisch belang maakt. Verken de steden en ruïnes van Xunantunich, Lamanai, Cahal Pech en Caracol. Het voordeel van deze steden en ruïnes is dat ze minder drukbezocht zijn dan vergelijkbare plekken in  Mexico en Guatemala.

Maya Ruïne Belize

De ongerepte natuur

Belize is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Langs de kustlijn van het land vind je mangroven, uitgestrekte moerassen en idyllische eilandjes. Naast de prachtige stranden die Belize te bieden heeft, omvat het land ook een ongerepte jungle waar je vele soorten flora en fauna kunt ontdekken. Luister naar het brullen van brulapen en spot kleurrijke toekans en papegaaien die door de lucht vliegen. Met talloze natuurreservaten en beschermde gebieden is tijdens onze familiereis naar Guatemala en Belize altijd wel een nieuwe ontdekking te doen in de wildernis.

Wildlife Belize

De cultuur

Belize kent een rijke culturele diversiteit. In dit land leven verschillende culturen, talen en etnische groepen naast elkaar. De Creolen, nakomelingen van Afrikaanse tot slaaf gemaakten, vormen met 30 procent de grootste etnische groep in dit Caribische land. De Creoolse bevolking in Belize staat bekend om hun openheid en zelfverzekerdheid in de omgang met toeristen. Bovendien zijn de kledingvoorschriften in Belize minder streng dan in omliggende landen. Door de Caribische invloeden is het een genot om met deze bevolking in contact te komen en voel je je snel op je gemak.

Lokale bevolking Belize

De diverse keuken

Door de diverse nationaliteiten in Belize is de culinaire scene er buitengewoon gevarieerd. Desondanks is rijst met bonen, net zoals in de rest van Midden-Amerika, het nationale gerecht van Belize. Vanwege de kustligging is de lokale keuken sterk beïnvloed door de Caraïbische cultuur, met een nadruk op vis, schaaldieren en kokosnoot. Verse vis en kreeft zijn vooral geliefd en betaalbaar in Belize. Voor een authentieke lokale ervaring moet je zeker 'tamale' proberen. Tamale, gemaakt van maïskolven en gevuld met ingrediënten zoals kip of varkensvlees, kan zowel warm als koud worden genoten en wordt gestoomd of gekookt. Het is een heerlijke lekkernij!

Keuken Belize

Ben jij al overtuigd dat Belize bovenaan je bucketlist hoort? Bekijk dan hier onze reizen naar Belize!