5 unieke ervaringen die een plekje verdienen op jouw bucketlist | Blogs over reizen
< Terug naar overzicht
5 unieke ervaringen die een plekje verdienen op jouw bucketlist

5 unieke ervaringen die een plekje verdienen op jouw bucketlist

Bucketlists afwerken, we zijn erin gespecialiseerd. Je kunt het niet gek genoeg bedenken of je kunt er met een rondreis van Sawadee naartoe. En het mooie aan een bucketlist is dat je hem zo lang kunt maken als je zelf wil; er zijn altijd weer nieuwe plekken om te ontdekken. Is jouw bucketlist ook alsmaar groeiende? Samen met Bever verzamelden we 5 reisavonturen die je er zeker nog aan moet toevoegen. Je vindt ze in dit blog, samen met enkele handige (inpak)tips om goed voorbereid op pad te gaan. 

1. Het noorderlicht zien in Fins Lapland

Noorderlicht Lapland

Het noorderlicht is een natuurspektakel dat bij veel reizigers hoog op het wensenlijstje staat. En dat is volkomen terecht, want deze groene lichtshow aan de hemel zien schitteren is een ervaring die je voor altijd bijblijft. Je kunt het noorderlicht in meerdere landen rond de poolcirkel zien, maar onze favoriete bestemming om dit fenomeen te aanschouwen is Fins Lapland. Waarom? Omdat zo’n sprookjesachtig verschijnsel nog bijzonderder is in een sprookjesachtige omgeving. En dat is Fins Lapland zeker. Bevroren meren, uitgestrekte naaldwouden en dikke pakken sneeuw; in Fins Lapland waan je je in een Winter Wonderland. Ook zijn er in Fins Lapland veel winterse activiteiten mogelijk. Ga bijvoorbeeld op sneeuwschoenen de natuur in, maak een husky sledetocht, ga ijsvissen of bouw je eigen iglo. Wil je nog meer actie? Maak dan een rit door de sneeuw op een fatbike, rendierenslee of snowmobile. Bijkomen van je winterse avonturen doe je natuurlijk in de Finse sauna. Zo ben je ’s avonds weer helemaal opgeladen om de sneeuw in te gaan, hopend op dat ene magische moment.

Bevers gouden tip voor een winterreis naar Fins Lapland 
In Fins Lapland is het zo’n 200 dagen per jaar mogelijk om het noorderlicht te zien, maar van november t/m februari heb je de grootste kans. In deze periode is het ook flink koud! De temperatuur kan variëren tussen -20ºC en +5ºC. Om je lichaam op temperatuur te houden, is de juiste kleding superbelangrijk. Bevers gouden tip: denk bij het inpakken na over het 3-lagensysteem. Door een comfortabele basislaag te dragen, een goede isolatielaag van dons, fleece of wol en een beschermende buitenlaag, houd je altijd de juiste lichaamstemperatuur. 

2. De Inca Trail lopen in Peru

Inca Trail Peru

Als een van de zeven nieuwe wereldwonderen is Machu Picchu een plek die bij veel reizigers op de bucketlist staat. De indrukwekkende Incastad ligt op 2.430 meter hoogte, midden in de Andes. Je kunt Machu Picchu met de trein bereiken, maar voor de echte avonturiers is er ook de Inca Trail. Dit is een vierdaagse wandeltocht door de Andes, met spectaculaire uitzichten op hoge bergtoppen en eindeloze groene dalen. De route voert over paden van het oorspronkelijke wegennetwerk van de Inca’s en brengt je niet alleen naar Machu Picchu, maar ook langs andere mooie Inca-ruïnes, zoals Sayacmarca en Phuyupatamarca. Je loopt zo’n 6 tot 8 uur per dag en kampeert tijdens de tocht in tenten. De fysieke uitdaging is echter helemaal de moeite waard, zeker wanneer je op de laatste dag Inti Punku, ofwel de Zonnepoort, bereikt. Vanaf dit punt kun je Machu Picchu voor het eerst, in de verte, zien liggen. Een schitterend uitzicht dat alleen is weggelegd voor de bikkels die de Inca Trail afleggen. Vanaf hier de zon over Machu Picchu zien opkomen is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. 

Hoe Bever jou kan helpen in je voorbereiding op de Inca Trail
De Inca Trail is een intensieve wandeltocht die vraagt om het juiste materiaal. Stevige bergwandelschoenen zijn hierbij je allerbeste vriend. Met de online keuzehulp van Bever vind jij binnen no time de wandelschoenen die jou gaan helpen de Inca Trail zonder pijnlijke voeten af te leggen. Maar je kunt natuurlijk ook langsgaan in één van de Bever winkels voor een persoonlijk advies én een 3D-voetanalyse. Wil je de Inca Trail gaan lopen, bedenk dan ook of jij je eigen slaapzak en slaapmat mee wilt nemen. Een slaapmat wordt door ons verstrekt en een slaapzak kun je huren in Cuzco, maar niks ligt natuurlijk zo comfortabel als je eigen spullen. Ook hierover kunnen de Buitenexperts van Bever je als geen ander adviseren.

3. De Big Five spotten in Zuidelijk Afrika 

Big Five Botswana

Het spotten van wildlife is voor velen een belangrijk onderdeel van reizen. Eén wildlife experience die voor veel reizigers boven alle andere uitspringt, is het spotten van de Big Five. De Big Five is de verzamelnaam van vijf Afrikaanse dieren: de leeuw, het luipaard, de olifant, de buffel en de neushoorn. Oorspronkelijk kreeg het vijftal deze naam omdat ze het moeilijkst en daardoor ook het meest gewild waren om op te jagen. Helaas wordt er nog steeds gejaagd op deze majestueuze dieren, maar gelukkig schieten de meeste mensen tegenwoordig alleen plaatjes. Een rondreis door Zuidelijk Afrika geeft je een grote kans om ze alle vijf in het wild tegen te komen. Voor de ultieme Afrika-ervaring is het een absolute aanrader om voor een kampeerreis te gaan. In een klapstoeltje kun je naast je tent genieten van de Afrikaanse zonsondergang, om vervolgens begeleid door een orkest van nachtelijke dierengeluiden in slaap te vallen. En wie weet word jij ’s nachts wel gewekt door een nijlpaard die naast je tent staat te grazen. Een once-in-a-lifetime wildlife-ervaring! 

Belangrijke dingen om op te letten als je de Big Five wil spotten in Zuidelijk Afrika 
Als je door zuidelijk Afrika reist, kom je door verschillende klimaatzones. Houd bij het inpakken van je tas daarom rekening met grote temperatuurverschillen, want vooral 's nachts kan het flink afkoelen. Maak je een kampeerreis door Zuidelijk Afrika, dan mag een goede slaapzak dus zeker niet ontbreken. Bever adviseert hiervoor een 3-seizoenen slaapzak. Om de Big Five goed te kunnen zien, is natuurlijk ook een verrekijker onmisbaar. Alles over het kiezen en gebruiken van een verrekijker lees je hier. Tot slot is het voor een reis naar Zuidelijk Afrika van belang om ook te weten wat je niet mag meenemen. Plastic zakjes zijn bijvoorbeeld ten strengste verboden in het de nationale parken van Namibië en Botswana. 

4. Kamperen in IJsland 

Kamperen IJsland

IJsland is hét land voor liefhebbers van spectaculaire natuur. Vulkanen, fjorden, watervallen, gletsjers, geisers en ijsbergen; je vindt het allemaal in het land van vuur en ijs. Een rondreis door IJsland staat garant voor avontuur. En er is natuurlijk geen betere manier om zo’n avontuurlijk land te ontdekken dan door te kamperen. Tijdens een kampeerreis in IJsland overnacht je op de meest uiteenlopende plekken, midden in de ruige, ongerepte natuur en in de buurt van de mooiste natuurlijke attracties. Bezoek de spectaculaire Stuðlagil Canyon, maak een boottocht over het ijsbergenmeer Jökulsárlón en bewonder de imposante Seljalandsfoss waterval. Nu horen we je denken: “Maar dat kan allemaal toch ook vanuit een hotel?” Ja, natuurlijk kan dat, maar alleen bij een kampeerreis kun je tijdens je avondeten genieten van fantastische uitzichten, hoor je ’s avonds de wind door het landschap waaien en hoef je ’s ochtend enkel je slaapzak uit te stappen om gelijk weer midden de IJslandse natuur te staan. Kortom: tijdens een kampeerreis ervaar je de pracht van IJsland pas écht. 

Tips van Bever voor een kampeeravontuur in IJsland 
Door de onvoorspelbare weersomstandigheden in IJsland, is het goed om overal op voorbereid te zijn. Draag dus voldoende lagen, pak een water- en winddichte jas en broek in en zorg dat je dagrugzak of backpack een regenhoes heeft. Wil je zeker weten dat jij er 's nachts lekker warmpjes bij ligt? Neem een drinkfles mee die bestand is tegen temperaturen tot 100°C (bijvoorbeeld de duurzame Nalgene drinkfles), vul deze met kokend water, doe er een BUFF omheen en je hebt de perfecte kruik! 

5. Snorkelen bij het Great Barrier Reef 

Great Barrier Reef

Er zijn op de wereld heel wat mooie snorkelplekken, maar welke je echt niet mag overslaan is het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef bestaat uit 900 eilanden, 2.900 individuele riffen en strekt zich uit over een gebied van maar liefst 334.400 vierkante kilometer. Hiermee is het ruim 8 keer zo groot als Nederland en ruim 10 keer zo groot als België. Het Great Barrier Reef is echter niet alleen bijzonder vanwege de grootte, maar ook vanwege de grote diversiteit aan onderwaterleven die je er kunt vinden. Het rif vormt het leefgebied van zo’n 1625 verschillende vissoorten. Zo heb je hier een grote kans om tijdens het snorkelen de populaire clownvis en Picasso doktersvis tegen te komen, bij velen beter bekend als de Disneypersonages Nemo en Dory. Ook is het Great Barrier Reef het thuis van zes van de zeven soorten zeeschildpadden. Dit maakt het tot één van de beste locaties ter wereld om een zeeschildpad in het wild te spotten. Heb jij net als veel andere reizigers de droom om in het wild met schildpadden te zwemmen? Dan verdient het Great Barrier Reef zeker een plekje op jouw bucketlist! 

Tips voor jouw snorkeltrip naar het Great Barrier Reef
Voor een trip naar het Great Barrier Reef moet je natuurlijk niet vergeten je zwemkleding en slippers in te pakken. Niets is echter zo belangrijk als een goed beschermende zonnebrandcrème, want nergens ter wereld is de UV-straling zo hoog als in Australië. Onderschat de zon dus niet en smeer je voldoende in, bij voorkeur met een koraalvriendelijke zonnebrandcrème. Zo draag je eraan bij dat ook volgende generaties de pracht van het Great Barrier Reef kunnen bewonderen. Een ander belangrijk advies om het Great Barrier Reef te beschermen is om voorzichtig te zijn tijdens het snorkelen. Raak niets aan en neem vooral geen koraal mee. En vind je Nemo of Dory? Zet een vinkje op je bucketlist, maar deze en ook andere vissen niet!

Staan deze ervaringen ook op jouw bucketlist? Of heb je andere reisdromen? Wij helpen je graag om ze te verwezenlijken. Bekijk hier ons volledige reisaanbod of neem contact op met onze reisexperts voor een persoonlijk reisadvies. De reis van jouw dromen al gevonden? De Buitenexperts van Bever helpen je graag om goed voorbereid op reis te gaan en de juiste spullen te vinden voor een onvergetelijk avontuur.