< Terug naar overzicht
Beste slaapplekken in de woestijn

Beste slaapplekken in de woestijn

Overnachten in de woestijn: voor veel mensen hoog op de bucketlist. Maar waar moet je beginnen? De wereld telt immers meerdere prachtige woestijnen waar overnachten mogelijk is. Lees hier een overzicht van de mooiste woestijnen waar je onder de sterrenhemel kunt slapen.  

Jordanië: de betoverende Wadi Rum woestijn 

In het zuidwesten van Jordanië vind je de unieke Wadi Rum woestijn. In feite is dit een vallei omringd door vele imposante rotswanden van zandsteen en graniet. Het is de állergrootste woestijn van Jordanië. UNESCO heeft het gebied in 2011 op de werelderfgoedlijst geplaatst en daarmee is het een beschermde woestijn geworden. Op verschillende plekken in de Wadi Rum vind je zogenoemde bedoeïenententen met daarin comfortabele matrasjes. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om onder de sterrenhemel te overnachten. Welterusten! 

Marokko: de prachtige zandduinen van Erg Chebbi 

Erg Chebbi is het grootste zandduinengebied van Marokko. De zandduinen die je hier vindt, kunnen een hoogte van wel 150 meter bereiken! Het duinengebied strekt zich uit over een gebied van circa 30 kilometer langen 10 kilometer breed. Vanaf de rug van een kameel heb je hier een prachtig uitzicht! Terwijl de zon ondergaat bereidt de kok een lekkere maaltijd rond het kampvuur en wanneer de avond eenmaal valt slaap je in een comfortabele tent óf in de buitenlucht. Klinkt dat niet als een unieke ervaring? 

Oezbekistan: overnachten in een traditionele yurt 

Nationaal Park Nurata ligt in het Centraal-Aziatische land Oezbekistan en hier vind je een prachtige woestijn waar je evengoed een nachtje of twee kunt spenderen. Dit keer niet in een tent of direct onder de sterrenhemel, maar in een traditionele yurt! Dit zijn vilten tenten die in meer landen in Azië worden gebruikt. In iedere tent passen 3 tot 5 personen. Maak je vooral niet druk, ook in de yurt zijn de sterren te zien! In het midden van deze ‘tent’ vind je een opening en daardoor mis je niets van het overweldigende sterrenspektakel!