De 5 beste duikplekken ter wereld | Reisblog
< Terug naar overzicht
Dit zijn de beste duikplekken ter wereld

Dit zijn de beste duikplekken ter wereld

Echte duikliefhebbers kennen de pracht van de onderwaterwereld. Het heldere water, mooie koraalriffen en de meest kleurrijke vissen, dát is waar je het voor doet. Bij het zien van het kalme water en rustige strand is de drukte onder water een aangename verrassing. Over de hele wereld zijn er tal van plekken waar je kan genieten van het onderwaterleven maar wij hebben de 5 mooiste voor je op een rij gezet.

1. Indonesië; Gili Meno

Wie een bezoek brengt aan Indonesië denkt aan rijstvelden, drukke steden en lekker eten. De gastvrije bevolking van dit land zal je warm welkom heten. Ook het mooie Bali is erg bekend onder toeristen, vooral als geweldige surfspot. Toch zijn er nog meer bijzondere eilanden die de duikliefhebber versteld zal doen staan; de Gili eilanden zijn een geweldig uitgangspunt voor duikers. Rond het rustige Gili Meno vind je koraalriffen, witpuntrifhaaien, roggen, papegaaivissen, schildpadden, manta’s en nog veel meer. Ga duiken in Indonesië!

Indonesië; Gili Meno

2. Malediven; Thulusdhoo

De Malediven staan voor parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Dat het onder het wateroppervlak een stuk levendiger is ervaar je als je hier gaat duiken. Door het superheldere water wordt dit wel als één van de beste duikspots ter wereld gezien. Tussen het kleurrijke koraal leven vele al even kleurrijke vissen, zoals papegaaivissen, trompetvissen, baracuda’s en murenen. Daarnaast vind je hier de witpuntrifhaai, zwartpuntrifhaai en verpleegsterhaai, imposante mantaroggen en sierlijke zeeschildpadden.

Malediven; Thulusdhoo

3. Belize; Caye Caulker

Een andere mooie duikspot is Caye Caulker aan de kust van Belize. Op de relaxte eilanden voor de kust van dit Midden-Amerikaanse land is het heerlijk toeven met een cocktail óf ideaal om het water in te gaan. Je vindt hier talloze vriendelijke haaisoorten, kleurrijke vissen en misschien spot je hier wel een gezellig ogende zeekoe!

Belize; Caye Caulker

4. Maleisië; Pulau Tiga

Bij het ‘Expeditie Robinson’ eiland Pulau Tiga in Maleisië kan je heerlijk ontspannen, zwemmen én duiken! Vlakbij het eiland ligt het piepkleine eilandje Pulau Kalampunian Damit. Dit eiland wordt ook wel Slangeneiland genoemd om de vele (water)slangen die zich verzamelen rond de rotsen. Er zijn speciale excursies waarbij je met een gids op zoek gaat naar deze slangen. Natuurlijk kan je ook zelf je gang gaan en het prachtige leven onder water bezoeken.

Maleisië; Pulau Tiga

5. Australië; Great Barrier Reef

Eén van de meest bekende en populaire duikspots van de wereld is het Great Barrier Reef bij Australië. Dit is dan ook het grootste koraalrif van deze planeet en ongekend mooi. Het gebied is net zo groot als het Verenigd Koninkrijk en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je ziet hier hard en zacht koraal, zeeschildpadden, grote roggen en een enorme variëteit aan grote en kleine gekleurde vissen, soms hele scholen tegelijk! Een absolute topper op de bucketlist van menig duiker…

Australië; Great Barrier Reef