25 leuke cadeaus voor reisliefhebbers
< Terug naar overzicht
25 leuke cadeaus voor reisliefhebbers

25 leuke cadeaus voor reisliefhebbers

Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven is natuurlijk een mooie reis. Maar wat als je op zoek bent naar een cadeau voor iemand anders? Gelukkig zijn er heel veel leuke cadeaus waar je reisliefhebbers hartstikke blij mee maakt. Ben jij op zoek naar het perfecte cadeau voor iemand die van reizen houdt? Met deze 25 cadeautips komt het helemaal goed! 

Cadeautip 1: Een cadeaubon van Albelli 

Terugkomen van een reis betekent vaak een hele berg reisfoto’s. Zonde natuurlijk als daar niks mee gebeurt! Een cadeaubon van Albelli of een vergelijkbare webshop is daarom altijd een goed idee voor iemand die van reizen houdt.  

Cadeautip 2: Een paspoorthoesje 

Het belangrijkste dat je moet meenemen op reis is natuurlijk je paspoort. Wel zo fijn als die een beetje beschermd wordt. Bovendien is het handig als je paspoort goed opvalt, zodat je ‘m direct in je tas kunt spotten. Een echte reisliefhebber zal een mooi paspoorthoesje dus zeker waarderen, helemaal als je deze voor hem of haar laat personaliseren

Cadeautip 3: Een reisdagboek  

Een reisdagboek komt voor elk avontuur wel van pas. Op reis maak je vaak namelijk veel mee. Schrijven in een reisdagboek creëert een rustmomentje in een reis en geeft je de mogelijkheid om alles wat je hebt gezien te verwerken. Na afloop blijft een reisdagboek een mooie manier om herinneringen op te halen. Gaat het om iemand die liever typt dan schrijft? Geef dan een boek van Travel Diaries cadeau. 

Cadeau voor reiziger reisdagboek

Cadeautip 4: Een hervulbare waterfles 

Een fijn item om mee op reis te nemen is een hervulbare waterfles. Van reizen krijg je namelijk best wel dorst, zeker in warme landen. Tijdens onze reizen vind je vaak een watertank in de bus, zodat je je zelf meegebrachte fles zo vaak als je wilt kunt bijvullen. Wel zo duurzaam! 

Cadeautip 5: Een reisgids 

Heeft de reisliefhebber voor wie jij een cadeau zoekt al een mooi avontuur op de planning staan? Geef hem of haar dan een reisgids over de bestemming. Zo kan hij of zij zich al lekker inlezen en extra verheugen op alles wat er op de bestemming te zien en ontdekken valt. 

Cadeautip 6: Een e-reader 

Veel mensen vinden het fijn om op reis te lezen. Bijvoorbeeld om de tijd te doden op het vliegveld, om een lange busrit door te komen of om ’s avonds na een avontuurlijke dag tot rust te komen. Boeken zijn echter erg zwaar en nemen veel ruimte in, dus een e-reader zal een reisliefhebber zeker op prijs stellen.

Cadeau voor reiziger e-reader

Cadeautip 7: Een abonnement op een luisterboekenapp 

Houdt de reisliefhebber waarvoor jij een cadeau zoekt wel van boeken, maar niet van lezen? Ook dan kun je hem of haar met mooie verhalen verblijden door een abonnement op een luisterboekenapp cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan Storytel. Perfect voor tijdens het reizen; oortjes in en genieten!

Cadeautip 8: Kook- of reisboek

Of de reisliefhebber waarvoor jij een cadeau zoekt nu net terug is van een reis, of nog een reis op de planning heeft staan; een kookboek van de lokale keuken van zijn of haar bestemming is altijd een goed idee. Door recepten te maken uit het land van bestemming kun je heerlijk nagenieten van je reis óf alvast in de stemming komen voor wat gaat komen. Is de reisliefhebber voor wie jij een cadeau zoekt nog aan het nadenken over een nieuwe bestemming? Dan is een mooi reisboek de perfecte keuze. De reisboeken van WeAreTravellers zitten bomvol inspiratie over bestemmingen in Nederland, Europa én bestemmingen verder van huis.

Cadeautip 9: GoPro

Dit cadeau is aan de dure kant, maar levert jaren plezier op! Met een GoPro kan je je reisavonturen op een prachtige manier vastleggen. Het handige van een GoPro is dat hij heel klein is, waardoor het weinig ruimte inneemt in een koffer of backpack. Hier zal elke reisliefhebber gegarandeerd blij mee zijn.

Cadeau voor reiziger GoPro

Cadeautip 10: Een gepersonaliseerd sieraad 

Heeft de ontvanger van jouw cadeau bijzondere herinneringen aan een specifieke plek? Geef hem of haar dan een sieraad met daarin de coördinaten van die plek gegraveerd. Zo kan de reisliefhebber in kwestie deze plek altijd met zich meedragen. 

Cadeautip 11: The Adventure Book 

In The Adventure Book kun je al je reisherinneringen op één plek bewaren. Voor alle landen op de wereld is in dit boek een plekje gemaakt om naar eigen wens in te vullen. Schrijf dingen op die je in dat land hebt meegemaakt, maak een tekening van de mooiste plek die je er hebt gezien of plak tickets, bonnetjes en andere items erin. Een perfect cadeau voor creatieve reisliefhebbers! 

Cadeautip 12: Een wereldkaart of wereldbol  

Een mooi cadeau voor wanneer een reisliefhebber niet op reis is: een wereldkaart of wereldbol! Een prachtige item voor in huis en heerlijk om naar te kijken terwijl je wegdroomt naar je droombestemming. Tegenwoordig zijn er ook leuke kras en prik varianten, waarop je kunt aangeven welke landen je al hebt bezocht. 

Cadeau voor reiziger wereldkaart

Cadeautip 13: Een reishanddoek 

Wanneer je op avontuurlijke rondreis gaat, vind je niet in elke accommodatie een goede handdoek. Iemand die vaak reist is dus zeker gebaat bij een fijne reishanddoek. Een handdoek van licht en sneldrogend materiaal is ideaal, vooral in landen met een hoge luchtvochtigheid.

Cadeautip 14: Powerbank 

Dit is een item waar maar weinig reizigers zonder kunnen. Heeft de persoon voor wie jij een cadeau zoekt nog geen powerbank, dan zal hij of zij je zeker dankbaar zijn voor dit mooie cadeau. Niks is namelijk vervelender dan midden op de dag een lege camera of telefoon hebben, zeker in een vreemd land. 

Cadeautip 15: Rugzak

Voor een reiziger zijn er maar weinig items waardevoller dan een goede dagrugzak. Je loopt er namelijk elke dag mee rond en hij staat op vrijwel alle foto’s. Eentje die lekker zit en er ook nog eens mooi uitziet is dus goud waard! 

Cadeau voor reiziger rugzak

Cadeautip 16: Spelletjes 

Wat is er leuker dan in de avonduren samen met je reisgenoten gezelschapsspelletjes spelen? Precies! Een leuk spel in reisformaat is dus een mooi cadeau voor iemand die op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan Halli Galli, Yathzee of Uno; allemaal klein van stuk en een leuke manier om reisgenoten beter te leren kennen. 

Cadeautip 17: Een abonnement op een reismagazine

Een echte reisliefhebber is altijd op zoek naar het volgende avontuur. Een mooie manier om reisinspiratie op te doen is het lezen van reismagazines. Hierin vind je prachtige verhalen en handige reistips. Met een abonnement op bijvoorbeeld National Geographic Traveler geef je iemand dus eigenlijk een hele berg inspiratie cadeau.

Cadeautip 18: Packing cubes 

Als je zelf niet zo vaak reist, moeten we deze misschien even uitleggen. Packing cubes zijn afsluitbare zakken die je kunt gebruiken om je kleding en andere reisspullen te ordenen in je bagage. Wil je een reisliefhebber echt blij maken? Doe hem of haar dan een set met verschillende formaten cadeau. Super handig! 

Cadeau voor reiziger packing cubes

Cadeautip 19: Lekkernijen van thuis 

Gaat iemand die je kent langere tijd op reis? Dan is de kans aanwezig dat hij of zij op een gegeven moment last gaat krijgen van wat heimwee. Een pakketje met lekkernijen van thuis kan dan een redder in nood zijn. Stroopwafels, dropjes, kruidnoten; noem het maar op. Dat wordt smullen op reis! 

Cadeautip 20: Een handige waszak 

Misschien niet het leukste cadeau, maar handig is het zeker! Tijdens het reizen verzamel je natuurlijk heel wat vieze was. Met een handige waszak kun je deze vieze was gescheiden houden van je schone kleding, zodat deze lekker fris blijft. Deze waszak van Reismonkey is bijvoorbeeld een echte aanrader! 

Cadeautip 21: Geld

Geld geven is wellicht het minst creatieve, maar wel het meest waardevolle cadeau voor een reisliefhebber. Met geld kan iemand namelijk zelf bepalen wat hij of zij koopt, waardoor het geld sowieso goed wordt besteed. Wil je het wat leuker maken? Stop het geld dan in een leuke spaarpot of geef het geld in de valuta van het land dat hij of zij binnenkort gaat bezoeken. Niets handiger dan alvast wat lokaal geld op zak te hebben!

Cadeau voor reiziger geld

Cadeautip 22: Een wereldstekker 

Nog zo’n praktisch cadeau: een wereldstekker. Dit is vooral een handig cadeau voor mensen die vaker op reis gaan. Met een universele wereldstekker kun je elektrische apparaten vrijwel overal ter wereld opladen. Erg fijn om cadeau te krijgen als je er nog geen hebt. 

Cadeautip 23: Fotografieworkshop 

Veel bestemmingen bezoek je maar één keer in je leven. Thuiskomen met foto’s die niet zijn zoals je had gehoopt, is dan een enorme domper. Door een fotografieworkshop cadeau te geven, help je een reisliefhebber om met mooie reisfoto’s thuis te komen. Hij of zij zal je dankbaar zijn voor de levenslange herinneringen! 

Cadeautip 24: Zero waste toiletartikelen 

Het inpakken voor een reis betekent ook het inpakken van een toilettas. Wil je een duurzaam én handig cadeau geven? Maak iemand dan blij met zero waste bars. Je hebt tegenwoordig van alles in vaste vorm; zeep, shampoo, conditioner, scheerschuim, gezichtsreiniger en nog veel meer! Een fijn cadeau voor iemand die op reis gaat, want deze items zijn lekker compact en nemen dus weinig ruimte in. 

Cadeau voor reiziger zero waste zeep

Cadeautip 25: Ophangbare toilettas 

Over toilettassen gesproken; sommige zijn net iets beter geschikt voor een avontuurlijke reis dan andere. Vooral een toilettas met haak is heel erg handig voor op reis, omdat er veel handige vakjes in zitten en je ‘m makkelijk ergens aan op kan hangen.

Heb jij het perfecte cadeau gevonden? Dan wensen we je veel plezier met geven! Jezelf of iemand anders toch verblijden met een mooie reis? Bekijk dan ons volledige reisaanbod.


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte