< Terug naar overzicht
De smaak van Noord-Amerika!

De smaak van Noord-Amerika!

De Amerikaanse keuken staat bekend om de invloeden uit verschillende culturen. We hebben een aantal bekende gerechten voor je uitgezocht en sluiten af met een heerlijk Canadees recept. Volop inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Eet smakelijk!

Brownies 

Voor wie van chocolade houdt, zijn brownies het absolute summum! En het mooie is, je kunt blijven variëren aangezien er eindeloos veel recepten en varianten van zijn. Smeuïg, plakkerig of wat meer cakey, het kan allemaal. De brownie is oorspronkelijk bedacht als dessert, maar wordt tegenwoordig vaak gegeten als gebakje bij de koffie. Ben je gek op witte chocolade? Dan is een blondie wellicht het proberen waard. We delen beide recepten met je: 

> Brownie: OhMyFoodness
> Blondie: ChicksLoveFood 

Mac and Cheese

Ook de wereldberoemde Mac and Cheese vindt zijn oorsprong in Amerika. Het is een geliefd bijgerecht tijdens het barbecueën en ook de kant-en-klaar variant, die gemaakt wordt door Kraft Foods, is een van de populairste instant maaltijden van het land. Al gaat er natuurlijk niets boven zelf bereiden; helemaal niet moeilijk, wel heel lekker!

> Hét recept voor Mac and Cheese: Elle Eten
> Perfect Macaroni and Cheese Recipe: Martha Steward  

Hamburger

De oorsprong van de hamburger gaat heel ver terug, al begint de geschiedenis van de hamburger volgens de Amerikanen pas echt toen Duitse immigranten het gerecht introduceerden in de Verenigde Staten. In 1830 zette Delmonico’s in New York de hamburger steak op het menu, maar het duurde nog tot 1900 tot het broodje hamburger zijn intrede deed.

> Hamburger recept: Brenda Kookt
> Het klassieke broodje hamburger: Betty’s Kitchen 

Meatloaf Meatloaf

Meatloaf Meatloaf, ook wel gehaktbrood genoemd, is een Amerikaans gerecht dat over de hele wereld bekend is. Het bestaat uit gehakt, vermengd met broodkruim, op smaak gebracht met zout, peper en/of specerijen en gebakken in een broodvorm. Verder heeft het geen vaste ingrediënten: alles kan.

> Gehaktbrood; met stap-voor-stap uitleg: Lekker Tafelen
> Gehaktbrood met paddenstoelen: Uit Pauline’s Keuken

Canadese appeltaart

Ben je dol op appeltaart? Probeer dan eens de Canadese variant met havermout. Succes verzekerd! Een prettige bijkomstigheid is dat hij ook nog eens makkelijk te maken is en het recept niet al te veel ingrediënten bevat.

> Canadese appeltaart: Pukster

 

Heb je nu zelf een Noord-Amerikaans recept dat je graag met ons wil delen? Laat onder dit artikel dan een reactie achter!