Wat te doen op Curacao: de 15 beste vakantie tips
< Terug naar overzicht
Wat te doen op Curacao: de 15 beste vakantie tips

Wat te doen op Curacao: de 15 beste vakantie tips

Het paradijselijke eiland Curacao gelegen in de Caribische zee is bekend bij menig Nederlander. Het is een tropische zee- en strandbestemming, maar dit eiland voor de kust van Venezuela heeft nog veel meer te bieden dan alleen dat. Wat te doen op Curacao? In dit blog 15 keer de leukste tips Curacao op een rijtje.

Of je nu lang of korter gaat, met deze Curacao vakantie tips hoef je je geen moment te vervelen. Behalve zon, zee en strand tref je in historisch en cultureel opzicht interessante uitstapjes. De gemoedelijke sfeer en het aangename klimaat vormen aantrekkelijke ingrediënten voor een top vakantie. Onderstaande tips voor Curacao zijn opgedeeld in drie categorieën: avontuur, cultuur en natuur.

5 tips voor avontuur

Snorkelen Curacao

1. Beklim de Christoffelberg

De allereerste van onze Curacao vakantie tips is de Christoffelberg. Met 375 meter is dit het hoogste punt van Curacao. Een klim naar de top is een populaire uitstap. Als je eenmaal boven bij de top staat begrijp je waarom. Je wordt beloond met een waanzinnig uitzicht! Hoe kom je er? Vanuit Willemstad rijd je in ongeveer 45 minuten hier naartoe en schaf je een toegangsticket aan bij het bezoekerscentrum. 

Houd er rekening mee dat de klim voor 10.00 uur ‘s ochtends moet beginnen. Wij raden je aan om tussen 06.00 en 08.00 uur te starten, gezien de hitte. De klim is behoorlijk pittig, maar kan je prima op eigen houtje doen. Neem wel voldoende water en zonbescherming mee.

2. Quad tour over het eiland

Cros met een quad of buggy over het eiland naar plekken waar je anders niet kunt komen. Een spectaculaire ervaring off-road in de Sint Jorisbaai stelt absoluut niet teleur. Boek bijvoorbeeld bij Viator een quad tour. 

3. Duiken & snorkelen tussen tropische vissen

Verken de onderwaterwereld in een van de 100 duiklocaties. Het aanbod aan duikscholen is ruimschoots, je kunt hier terecht als beginnende en ervaren duiker. Toch liever snorkelen? Het water is zo helder dat je bijzondere vissen en schildpadden makkelijk ziet. Voor de beginnende duikers kun je een introductieduik in de zee nemen bij Scuba Lodge Dive Center

Niet elke plek op Curacao is geschikt voor de beginnende duiker. Het is belangrijk dat je plekken uitzoekt waar de golven niet zo sterk zijn en dat je vanaf het strand het water in kan. Bijvoorbeeld bij Marie Pampoen. Eén van de mooiste duiklocaties voor zowel beginnende als gevorderde duikers is bij Playa Porto Mari en wordt ook wel ‘The Valley’ genoemd. Je kunt hier duiken in het dubbel rif.

4. Zwemmen in Tomasito Cave

Via een steile trap daal je af naar de kleine grot waar een klein maar fijn natuurlijk zwembad is ontstaan. Als de zon erop schijnt, kleurt het water felblauw! Dit is gelegen bij het Strand Playa Kalki en de entree kost vijf gulden.

5. Ruige kust van Shete Boka

Eén van de hoogtepunten van Curacao is de ruige kustlijn van Shete Boka. Deze plek is ideaal om te voet te verkennen. Bij Boka Pistol schiet - zoals de naam het al verklapt - het water letterlijk naar boven. Met een huurauto kun je hier makkelijk naar toe rijden. Neem in Willemstad de weg naar Westpunt en je komt vanzelf bij de afslag naar Shete Boka nationaal park.

5 tips voor cultuur


1. Verken het kleurrijke Willemstad 

De hoofdstad van dit Caribische eiland kan natuurlijk niet overgeslagen worden. Het meest kleurrijke en bekendste stadsdeel is Punda met de wereldbekende handelskade en kleurrijke gevels. Met een wandeling over de Pontjesbrug maak je het stadsbezoek helemaal af. Nog leuker is om de stad te verkennen met een lokale gids. Hij of zij kan je veel leren over de geschiedenis en hoe dit terug komt in de stad. Kies bijvoorbeeld voor de stadstour door de wijk Otrobanda met Dundu Tours.

2. Breng een bezoek aan het Kura Hulanda Museum

Curacao kent een moeilijk en pijnlijk verleden. Wil je meer te weten komen over de slavernij? In het Kura Hulanda Museum lees je over de slavenhandel die op het eiland werd bedreven.

3. Proef de lokale keuken

Om de vraag te beantwoorden: “Wat te doen op Curacao?” is het eten van lokale lekkernijen onmisbaar. Bij Plasa Bieu kun je terecht voor een overheerlijke lunch of diner, van versgebakken vis tot gebakken leguaan… Dit is een markthal in Willemstad waar je verschillende eettentjes hebt. Je kunt hier afhalen of aanschuiven. Neem bijvoorbeeld het Zus di Plaza, een heerlijk restaurant.

4. Curacao Art

Je komt er gauw achter dat Curacao een smeltkroes is van culturen. Je ziet het terug in onder andere de taal, de keuken en de kunst. Curacao Art biedt een overzicht van kunst over het eiland.

5. Carnaval 

Hét jaarlijkse grote feest op Curacao! Met tienduizenden toeschouwers en de acht kilometer lange carnavalsparade in uitbundige kostuums en opzwepende muziek is dit de kers op de taart. Dit evenement duurt bijna een maand maar is geconcentreerd in twee grote optochten, namelijk: Gran Marcha (de grote optocht) en Marcha di Despedida (de afscheidsmars).

5 tips voor natuur en relaxen

Strand Curacao

1. Lig op de mooiste stranden 

Uiteraard zijn de bounty stranden en helderblauw water een van dé hoofdredenen om naar Curacao te gaan. Wist je dat Curacao maar liefst 37 stranden telt om te kiezen? Dit is een kleine greep uit de mooiste stranden: Cas Abou/Bon Bini Beach, Grote & Kleine knip.

2. Dagtrip naar Klein Curacao 

Op zo’n anderhalf uur varen van Curacao ligt een ontzettend klein, onbewoond eiland. Op Klein Curacao heb je prachtige zandstranden, azuurblauw water en grote kans op het spotten van een zeeschildpad. Op de website van Klein Curacao vind je alle boottochten er naartoe. Op zondag varen alle touroperators naar dit eiland, houdt rekening met de vele toeristen. Maandag is de beste dag om erheen te varen.

3. Vertoeven bij de vele beach bars

Even bijkomen of even helemaal niks doen? Vertoef op een strandbedje met uitzicht op de schitterende zee onder een palmboom. Op Mambo Beach bijvoorbeeld vind je meer dan genoeg beach bars in alle soorten en maten. 

4. Spot flamingo’s 

De grootste kans om de fel roze flamingo’s te spotten is bij Sint Willibrordus, Sint Michiel Baai en bij de zoutpannen van Jan Thiel. Tussen half 7 en half 8 ‘s ochtends heb je de meeste kans om grote groepen te zien. Het is niet de bedoeling dat je te dicht in de buurt komt van deze dieren. 

5. Bezoek de struisvogelboerderij 

De Curacao Ostrich farm is een ecologische boerderij waar je de mogelijkheid hebt om op een struisvogel te rijden! Liever een tour? Ook dat kan, met een gids rijd je in een safaritruck over de boerderij.

Met deze 15 tips hoe je niet langer meer na te denken over: Wat te doen op Curacao? Er is namelijk er meer dan genoeg te beleven op deze prettige vakantiebestemming!


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte