De top 5 mooiste huwelijksreisbestemmingen | Reisblogs
< Terug naar overzicht
De top 5 mooiste huwelijksreisbestemmingen

De top 5 mooiste huwelijksreisbestemmingen

Zojuist elkaar het ja-woord gegeven? De gasten uitgezwaaid? Mooi, dan is het nu tijd voor de huwelijksreis! Samen met je kersverse man of vrouw een onvergetelijke, romantische reis beleven, welk pas getrouwd stel wil dat nou niet? Maar dan komt de uitdaging: waar gaan jullie naar toe? 

1. Zuid-Afrika

Het prachtige Krugerpark, actieve game drives en de mooie Drakensbergen; in Zuid-Afrika zijn de mogelijkheden eindeloos. Natuurlijk kunnen jullie er ook voor kiezen om heerlijk te relaxen in een lodge, want ook daar zijn er genoeg van in Zuid-Afrika. Hoogtepunt van de reis? De welbekende Panoramaroute! Vanaf de opvallend lange rivierkloof Blyde River Canyon kunnen jullie volop genieten van de mooiste panorama’s. Romantischer dan dat wordt het niet! 

Tafelberg Zuid Afrika


2. Bali 

Bali is niet zomaar een populaire bestemming. Dat heeft het Indonesische eiland met name te danken aan de prachtige stranden, de natuur en de relaxte sfeer. Wordt het een luxe strandverblijf of trekken de groene rijstvelden meer jullie aandacht? Wordt er in Lovina naar dolfijnen gezocht of ‘vaart’ het huwelijksbootje naar het minder toeristische Tabanan? Natuurlijk is ook een combinatie van dit alles een optie.

Bali huwelijksreis


3. Sri Lanka en de Malediven

Zijn jullie liefhebbers van wilde dieren en natuur? Dan is het Aziatische Sri Lanka wellicht een goed idee. Hier vinden jullie vele bekende én onbekende nationale parken waar mooie routes door te volgen zijn. Spot olifanten, apen, buffels en de mooiste vogels. Maak een wandeltocht onder het dichte bladerdek van indrukwekkende woudreuzen in de tropische jungle van Sri Lanka. Deze reis is ook te combineren met een tripje naar de Malediven; de eilandengroep bevindt zich op een uur vliegen van Sri Lanka! Zo beleef je avontuur en ontspan je op een van de mooiste en romantische plekken op aarde.

Olifant in Thailand


4.Thailand 

Tijdens een romantische huwelijksreis mag het jullie natuurlijk aan niets ontbreken. Dus óók niet aan heerlijke massages, ontspannen verblijven en romantische etentjes. Dit alles krijgen jullie in ‘het land van de glimlach’; Thailand. Ontspan op de prachtige bountystranden, bezoek de vele eeuwenoude tempels en ‘douche’ iedere dag onder een verkoelende waterval. Laat je per tuktuk vervoeren, zo leer de vriendelijke bevolking kennen.

5. Mexico

Zoek je een exotische en avontuurlijke huwelijksreisbestemming? Overweeg dan het betoverende Mexico! Dit prachtige land in Midden-Amerika heeft alles wat je maar kunt wensen voor een romantisch avontuur met je pasgetrouwde partner. Verken samen de mysterieuze Maya-ruïnes van Chichen Itza of Tulum, waar je je in een andere tijd waant terwijl je door de oude stenen structuren wandelt. Ontdek de kleurrijke cultuur en heerlijke keuken van Mexico terwijl je lokale gerechten proeft in gezellige restaurants. Mexico heeft ook enkele van 's werelds mooiste stranden, zoals die in Cancún en Playa del Carmen. Hier kunnen jullie ontspannen op het zachte zand, genieten van de warme zon en samen snorkelen in de turquoise wateren van de Caribische Zee. Kortom, Mexico biedt de perfecte mix van avontuur, cultuur en romantiek voor jullie huwelijksreis.

Huwelijksreis op het strand