< Terug naar overzicht
5 van de mooiste natuurgebieden ter wereld

5 van de mooiste natuurgebieden ter wereld

Ik ga op reis en ik neem mee; mijn digitale fotocamera! Bezoek één van deze vijf spectaculaire natuurgebieden en je bent er zeker van dat die mooie foto’s vanzelf volgen. Van Brazilië en Indonesië tot Costa Rica en Australië; voor de meest spectaculaire natuurgebieden stap je het vliegtuig in. 

5. Brazilië en Argentinië: Iguazu watervallen 

De wereldberoemde Iguazu watervallen bevinden zich in een adembenemend natuurgebied op de grens tussen Brazilië en Argentinië. Deze plek werd al in 1986 door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. De circa 275 watervallen die je hier vindt strekken zich uit over 2,5 kilometer en vallen zo’n 80 meter naar beneden. Een uniek natuurspektakel. Het is een absolute must-see voor iedere vakantieganger, backpacker en avonturier die door het zuiden van Amerika trekt. 

4. Indonesië: het oosten van Java 

Van uitgestrekte plantages en prachtige rijstvelden, tot het fascinerende maanlandschap rondom de Bromo-vulkaan; het oosten van Java is voor natuurliefhebbers een walhalla! De spectaculaire natuur die je hier vindt is werkelijk ongekend. Maar naast deze schitterende landschappen en planten, kom je aan de zuidkust van Oost-Java ook witte zandstranden tegen. Iets wat je wellicht niet verwacht, maar welke er dus wel degelijk te vinden zijn! Zo is in ieder geval één ding zeker: tijdens een reis naar Oost-Java is er meer dan genoeg te zien. 

3. Costa Rica: een en al natuur 

Ben je al eens in het Midden-Amerikaanse Costa Rica geweest? Het volgende zal je vast wel eens gehoord hebben: dit land is één groot natuurgebied. Het indrukwekkende Costa Rica staat bekend om haar overweldigende natuur. Met name de diversiteit in landschappen is hier uniek. Zo wandel je het ene moment door een tropisch regenwoud en kom je de volgende dag langs borrelende kraters. Feitjes: Niet gek dat ruim 30% van de oppervlakte van Costa Rica beschermd natuurgebied is en 80% daarvan ligt buiten de beschermde natuurparken! 

2. Tanzania: Ngorongoro-krater 

Ook tijdens een Rondreis door Tanzania wordt veel natuur bezocht. Niet in de laatste plaats vanwege de ongekende natuurlijke diversiteit! Zo vind je hier onder andere de welbekende Ngorongoro-krater; deze in het noorden gelegen, sensationele krater is ’s werelds grootste ingestorte vulkaan. Die nog intact is ook! Qua grootte kan je denken aan zo’n 20 kilometer in doorsnee, vol met wildleven. Vanaf de 600 meter hoge kraterrand heb je een spectaculair uitzicht over het Ngorongoro dal. 

1. Australië: Great Barrier Reef 

Het prachtige Australië wordt met de dag populairder. Vooral veel jongeren trekken maar wat graag met een backpack op hun rug door dit indrukwekkende land. En dan het liefst direct naar het Great Barrier Reef! Dit is het grootste koraalrif ter wereld en strekt zich uit over meer dan 2500 kilometer. Wanneer je besluit hier een snorkelsessie te starten, kan je ervan uitgaan dat je tropische vissen en schildpadden tegenkomt. En misschien zelfs een walvis of haai.