< Terug naar overzicht
Eclectische muzieklijst uit Azië

Eclectische muzieklijst uit Azië

Azië is het grootste werelddeel op aarde en telt officieel 51 landen. Dus waar begin je dan met het samenstellen van een muzieklijst? Zo’n divers continent met zo veel verschillende culturen en muziekstromingen? Nou, laten we het ‘simpel’ houden en beginnen met een vijftal bijzondere genres die wij tijdens onze reizen wel eens op de lokale radio voorbij horen komen.           

J-Pop - Japan 

Dit is een verzamelnaam van verschillende popmuziekgenres uit Japan. Denk hierbij aan pop, rock, dance, hiphop, soul en heavy metal. Een van de bekendste J-pop bands is Momoiro Clover Z. Luister naar onderstaande playlist en leef je helemaal in de huidige Japanse popcultuur. 

 


Bollywood Songs - India 

Misschien heb je nog nooit een Bollywood film gezien, maar kan je wel de beelden ervan voor je halen. De acteurs dragen kleurrijke kleding en er wordt uitvoerig gedanst. Muziek is daarom erg belangrijk in dit filmgenre. In deze spotify-lijst vind je een aantal klassieke Bollywood songs. Veel dansplezier! 


Traditionele Mongoolse keelzang – Mongolië

Op de grens van Siberië en Mongolië hebben de traditionele volken een speciale zangtechniek ontwikkeld.  Hierbij wordt er diep in de keel gezongen waardoor er dubbeltonen ontstaan. Het is heel bijzonder om te horen en het heeft zelfs iets hypnotiserends. Luister hier naar een uitvoering van 'OYUNA brand'. 

Chinese Rock – China 

Sinds het eerste openbare rockconcert in 1986 is dit genre in China erg populair geworden. Nadien werden er vele bands opgericht en sommige gingen zelfs internationaal. In onderstaande playlist vind je een aantal populaire nummers van de grootvader van de Chinese rock, genaamd Cui Jian. 


Tibetaanse muziek – Tibet 

Ben je na deze eclectische muzieklijst toe aan een beetje ontspanning? Reis dan met deze spotify-lijst af naar Tibet. De Tibetaanse muziek is ook in de Westerse muziek doorgedrongen en heeft een grote invloed gehad op New Age muziek. Beide genres worden vaak beluisterd bij meditaties en tijdens de joga.