< Terug naar overzicht
Kijktips: Bijzondere Films & Series in Azië

Kijktips: Bijzondere Films & Series in Azië

Ben jij benieuwd naar de verhalen achter de Aziatische keuken, kijk je een Oscar winnende thriller die zich afspeelt in Zuid-Korea of laat je je meeslepen door het verhaal van jongens die opgroeien in de sloppenwijken van India? Met onderstaande kijktips haal je Azië in huis.Parasite

Vlijmscherpe en zwart-komische thriller over een arm, Koreaans gezin dat gefascineerd raakt door de rijke familie Park

De werkloze Ki-Taek en zijn gezin leven in een krappe woning en zitten in geldnood. Als hun zoon bijles gaat geven aan de dochter van de rijke familie Park, ziet het gezin mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren, waarbij ze geen moeite hebben met een leugentje om bestwil.

Op een slimme manier komt uiteindelijk het hele gezin te werken in de luxe villa van de naïeve, rijke Park’s. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland. Een onverwacht voorval gooit roet in het eten, waardoor ze alles op alles zetten om hun bedrog niet uit te laten komen.

De film Parasite heeft in totaal maar liefst 50 prijzen en nominaties ontvangen.


Streetfood

Maak een culinaire ontdekkingsreis door de wereld van streetfood in 9 Aziatische landen

In deze serie op Netflix maak je een culinaire ontdekkingsreis door de wereld van streetfood in Azië. Ontdek de bijzondere verhalen achter de koks die vanuit hun kraampjes eten verkopen. In het eerste seizoen komen 9 Aziatische landen aan bod, waar je de eigenzinnige streetfood cultuur goed te zien krijgt. : Thailand, Japan, India, Indonesië,Taiwan, Zuid-Korea, Vietnam, Singapore en de Filipijnen.


Lion

Wonderbaarlijk, waargebeurd verhaal over een 5-jarige Indiase jongen die verdwaalt in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis.

De 5-jarige Saroo uit een Noord-Indiaas plattelandsdorpje verdwaalt en komt uiteindelijk per trein terecht in miljoenenstad Calcutta. Hij is moederziel alleen in een stad duizenden kilometers van huis waar de mensen zijn taal niet spreken. Via een kindertehuis belandt hij vervolgens bij liefdevolle adoptieouders in Australië. Eenmaal volwassen kan Saroo niet anders dan de zoektocht naar zijn oorspronkelijke familie hervatten. Met behulp van Google Earth probeert hij erachter te komen waar hij is opgegroeid met zijn familie.


Slumdog Millionaire

Meeslepend verhaal over een jongen die opgroeit in de sloppenwijken van Mumbai

De 18-jarige Jamal, een weesjongen uit de sloppenwijken van Mumbai, staat op het punt om 20 miljoen rupies te winnen in de Indische versie van het programma ‘Weekend Miljonairs’? Het hele land kijkt toe terwijl hij nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs…

Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend: hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de sloppenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide en de avonturen die ze beleefden, over ontmoetingen met bendes en over zijn vroegere liefde.

Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af waarom een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - deelneemt aan het spelprogramma. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer 90 miljoen kijkers antwoord op deze vraag…


Midnight Diner: Tokyo Series

Aan de bar van een Japans eethuisje ontvouwen zich de mooiste verhalen van de stamgasten

Elke dag opent een chef, die ‘de Meester’ wordt genoemd, rond middernacht de deuren van zijn kleine eetcafé. Het restaurantje trekt de meest uiteenlopende bezoekers: van schoonmakers tot acteurs, van gokkers tot politieagenten en van wetenschappers tot taxichauffeurs. Voor de Meester maakt het niet uit wie zijn klanten zijn. Hij maakt voor hen elk gewenst gerecht waar hij op dat moment de ingrediënten voor heeft.

Met elke aflevering een lievelingsgerecht van een bezoeker als uitgangspunt, ontvouwen zich de levensverhalen van de verschillende klanten. Sommige bezoeken het café uit de behoefte om even te praten. Anderen gaan nog snel even hapje eten voordat hun nachtdienst begint. Wat de reden ook is, de Meester heet ze vanachter zijn bar welkom – onbevooroordeeld en altijd met een luisterend oor.

De serie Midnight Diner: Tokyo Series is te zien op Netflix