< Terug naar overzicht
Top 6 beste bezienswaardigheden van Suriname

Top 6 beste bezienswaardigheden van Suriname

Een land grenzend aan de Amazone, met prachtige natuur, oude Indianendorpen en een interessante cultuur. Een rondreis Suriname is een genot voor elke reiziger! Hier beleef je avonturen in de jungle, bezoek je historische plantages, struin je door historisch Paramaribo en leer je de goedlachse bevolking kennen. Lees meer over de 6 bezienswaardigheden en plekken in Suriname die je gezien moet hebben! 

1. Het historische centrum van Paramaribo

Paramaribo is de enige echte stad van Suriname. In het centrum vind je de typisch koloniale huizen die zo kenmerkend zijn. Sommige huizen zijn prachtig gerenoveerd. Wandel door de Keizerstraat, Herenstraat of de Jodenbreestraat en je waant je in oude koloniale tijden. Hier en daar vind je herkenbare Nederlandse elementen in de woningen en natuurlijk in de straat- en winkelnamen. Als je langs de Waterkant loopt ervaar je het echte Surinaamse gevoel, je vindt hier eetstalletjes en mensen zitten hier lekker te praten. Bij Fort Zeelandia kan je de historie in duiken.

historische centrum van Paramaribo


2. Jaw Jaw

Midden in het Amazone oerwoud vind je Saramacaanse dorpen waar bewoners hun eigen gewas verbouwen en zich baden in de rivier. Als je een bezoek brengt aan Suriname is het uitermate boeiend om je te verdiepen in deze dorpen en hun bewoners. Zij leven heel anders dan de mensen in de stad! De dorpelingen hebben nog veel van de gebruiken van hun Afrikaanse voorouders behouden. Een gids kan je meer vertellen over deze mensen en je in contact met hen laten komen.

3. Brokopondomeer

Een bezoek aan dit bekende meer in Suriname is een belevenis op zich. Het meer is groter dan de provincie Utrecht en is ontstaan door de bouw van de krachtcentrale voor de opwekking van elektriciteit. In het meer vind je het Tonka eiland waar primair bos te vinden is en de boomsoorten genummerd zijn op naam. Zo leer je meer over de flora in dit gebied. Ook kan je hier heerlijk zwemmen en vissen.

het Brokopondomeer in suriname


4. Bigipan

De grootste lagune van Suriname vind je bij Bigipan. Dit is een moerasgebied bestaande uit mangrovebossen, kreken en modderbanken. Hier vind je vele soorten vogels en vissen. Voor de vogelliefhebber is dit een absolute must-see! 

5. Apura

Hoe leuk is het om een paar dagen te leven als een indiaan? In Suriname kan dat bij Apura. Hier vind je Indiaanse leefgemeenschappen waar het mogelijk is om een paar nachten te verblijven. Zo kan je overdag meehelpen met hun dagelijkse bezigheden; cassave raspen, cassavebrood maken, alcoholische drankjes maken en vissen. Slapen doe je in een hangmat onder de sterrenhemel! 

 Indiaanse leefgemeenschap apura - suriname


6. Raleigh watervallen

Een prachtig natuurgebied midden in de Amazone is het gebied rond de Raleigh watervallen. Deze watervallen zijn alleen te bereiken per vliegtuig of korjaal. Deze traditionele boot brengt je de ruige Saramaccarivier op, een avontuur op zich. In dit gebied vind je verschillende soorten apen, luiaards, tapirs, bosvarkens en vogels.  Naast de adembenemende watervallen kan je ook genieten van een spectaculair uitzicht over de Amazone bij Voltzberg.