De mooiste bestemmingen in Europa voor single reizigers | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
De mooiste bestemmingen in Europa voor single reizigers

De mooiste bestemmingen in Europa voor single reizigers

Voor mooie bestemmingen hoef je niet altijd af te reizen naar verre oorden. Hier in Europa hebben we meer dan genoeg bijzondere bestemmingen met elk hun eigen indrukwekkende bezienswaardigheden. Ben je een single reiziger en wil je weten welke bestemmingen in Europa je echt een keer moet bezoeken? Lees dan snel verder want in dit blog hebben we de 7 mooiste singlereizen in Europa voor je uitgelicht. 

1. IJsland

Single reis IJsland

IJsland heeft betoverende landschappen met actieve vulkanen, lavavelden, geisers en gletsjers. Naast een prachtig landschap heeft IJsland ook nog de meest noordelijkste hoofdstad ter wereld: Reykjavik. In deze sfeervolle hoofdstad is van alles te doen. Je kunt bijvoorbeeld de moderne Hallgrimkirkja-kerk bekijken, het nationale museum van IJsland bezoeken en door de gezellige winkelstraten slenteren. Vergeet niet een niet een bezoekje te brengen aan de Blue Lagoon, de bekendste warmwaterbron van IJsland. Kortom, IJsland is de perfecte bestemming voor een actieve en afwisselde rondreis met prachtige natuur.

2. Bulgarije

Single reis Bulgarije

Uitgestrekte oerbossen, spectaculaire bergketens en tochten langs bergbruggen, Bulgarije is de perfecte wandelbestemming voor een single reiziger. Naast een prachtige natuur heeft het land ook oude kloosters, kleine dorpjes en natuurlijk niet te vergeten de hoofdstad Sofia. In de stad staan de indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Alexander Nevsky Kathedraal, het Nationaal Theater Ivan Vazov, Central Mineral Bath en het interessante Nationaal Archeologisch Museum. Sofia is één van de weinige hoofdsteden met bergtoppen in de achtertuin. Je kunt net buiten Sofia het Vitosha natuurpark bezoeken, je kunt dan klimmend, wandelend of met de mountainbike de natuur van Bulgarije verkennen.

3. Azoren

Single reis Azoren

De Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan. Vooral op het hoofdeiland São Miguel, ook wel het groene eiland genoemd, is veel te verkennen. Je kunt wandelend azuurblauwe meren, vulkanische bronnen en heldere watervallen bezoeken. Ook in Ponta Delgada, een stad op het groene eiland is meer dan genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld historische kerken, kathedralen en monumenten bezoeken. Maar Ponta Delgada heeft ook leuke restaurants, bars, winkelstraatjes en een bruisende boulevard. Heb je altijd al een keer walvissen en dolfijnen in de oceaan willen spotten? Hier zijn de Azoren ook perfect voor! Tijdens een excursie op een boot ga je op zoektocht naar deze bijzondere dieren.

4. Montenegro

Single reis Montenegro

Dit kleine landje op de Balkan is toch echt wel een bezoekje waard! Tijdens een singlereis door Montenegro staan nationale parken centraal. Vooral het Durmitor Nationale Park is erg populair onder reizigers. Het is een prachtig gebied met de hoogste toppen van het land en diep uitgesneden meren. Het land heeft een rijke geschiedenis met Romeinse, Slavische en Ottomaanse invloeden die duidelijk zijn terug te zien in de architectuur. De oude havenstad Kotor is hier het perfecte voorbeeld van. De stad wordt omringt door een indrukwekkende stadsmuur en heeft prachtige kerken, mooie pleinen en talloze sfeervolle restaurants waar je heerlijk kunt genieten van de Montenegrijnse keuken.

5. Madeira

Madeira wordt ook wel het bloemeneiland van Europa genoemd. Als je van wandelen en klimmen houdt is dit dé bestemming voor jou. Madeira staat bekend als een van de mooiste wandelgebieden van de wereld, dit komt onder andere door het gevarieerde en exotische landschap. Het ene moment loop je door eeuwenoude irrigatiekanalen en het andere moment door het ruige, vulkanische binnenland. Niet te vergeten is Pico Ruivo, de hoogste top van het eiland. Het is een flinke klim maar als je eenmaal de top hebt bereikt in het prachtige uitzicht het dubbel en dwars waard. Daar bovenop heeft het Portugese eiland ook schilderachtige dorpjes met knusse straatjes, restaurants en winkeltjes.

 6. Schotland

Single reis Schotland Schotland heeft een rijke geschiedenis; eeuwenoude kastelen, adembenemende valleien, pittoreske dorpjes en fraaie eilanden. Het bekendste en misschien ook wel mooiste eiland van de Binnen-Hebriden is Isle of Skye. Je kunt hier wandelingen maken en bijvoorbeeld de Old man of Storr en de Fairy Pools bezoeken. Rondom het eiland leven ook veel walvissen en dolfijnen. Naast de indrukwekkende landschappen heeft Schotland ook bruisende steden. In de grootste stad van Schotland, Glasglow is van alles te doen. Je kunt hier een groot aantal hoogtepunten bezoeken zoals de beroemde George square, de mooie Glasglow kathedraal en de iconische vuurtoren. Ook zijn er meer dan genoeg parken en musea waar je genoeg tijd kan doorbrengen. Edinburgh is ook een echte parel die je niet mag missen.


7. Albanië

Single reis Albanië

Ongerepte natuur en een rijke cultuur, dat is Albanië kort samengevat. Je kunt kloosters, kerken en ruïnes verkennen in sfeervolle steden. Een bezoek aan het spectaculaire Tirana mag niet aan je singlereis ontbreken, de hoofdstad heeft namelijk vele hoogtepunten: het Skanderbergplein, de Et’hem Bey moskee en het Historisch Museum. De wandelliefhebber kan zich zonder twijfel vermaken in de Valbona Vallei in het Llogara National Park, ruige rotsen worden hier perfect afgewisseld met groene weides. Op de grens van Noord-Macedonië en Albanië ligt het meer van Ohrid, een van de oudste en diepste meer van Europa. Dit meer wordt gevoed door onderaardse bronnen en je kunt hier veel diersoorten spotten die nergens anders te vinden zijn.

Dit waren de 7 mooiste bestemmingen in Europa voor single reizigers. Welke bestemmingen staan nog op jouw bucketlist? Laat het weten met een reactie hieronder!