< Terug naar overzicht
De mooiste fietstochten in Europa

De mooiste fietstochten in Europa

Wist je dat je in Europa misschien wel de mooiste fietstochten kunt maken? Ons eigen continent is rijk aan uitbundige landschappen en kent prachtige routes langs ruige kusten, besneeuwde bergtoppen en groene valleien. Met de fiets kom je gemakkelijk op plaatsen waar je normaal niet of nagenoeg niet komt. Je ziet meer, je voelt je een met de natuur én bent actief bezig. Fietsvakanties in Europa worden steeds populairder en terecht als je het ons vraagt. Wat is er nu fijner dan de hele dag in beweging zijn, genietend van de buitenlucht en omgeving, en in de avond een welverdiend drankje en overheerlijke maaltijd te nuttigen? Onderweg kun je een aantal leuke stops maken bij kleine dorpjes, interessante bezienswaardigheden, gekleurde meren of uitzichtpunten. Europa is zo mooi en er is teveel om te kiezen. Om het makkelijker te maken hebben wij vier van de mooiste fietstochten in Europa voor je op een rijtje gezet.  

Fietstocht Italië - Sicilië

Pittoreske dorpjes, uitgestrekte wijnvelden, berglandschappen en heerlijk eten: dat is Italië. Wie van actieve reizen houdt, maar ook geïnteresseerd is in eeuwenoude beschavingen zit tijdens fietsvakantie door Italië helemaal goed. Op dit eiland vind je namelijk sporen terug van veel verschillende volkeren zoals de Grieken, Romeinen, Arabieren, Feneciërs, Noormannen en Spanjaarden. Maar Sicilië heeft niet alleen cultuur te bieden, ook de natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Fiets door moerasgebieden en spot verschillende trekvogels tussen het Europese en Afrikaanse continent of breng een bezoek aan een van de diepste kloven van Europa.  

Fietsvakantie in Italië


Fietstocht Roemenië - Transylvanië

Het lijkt alsof de wereld heeft stilgestaan in dit deel van Europa. De traditionele dorpjes en onaangetaste natuur maken het land van Dracula een bijzondere plek om doorheen te fietsen. In dit gedeelte van Roemenië vind je een interessante mix van culturele invloeden. De mysterieuze kerken en kastelen zijn een mooi contrast tegenover het bruisende Boekarest of de imposante Karpaten en Faguras bergen. De fietstochten tijdens deze fietsvakantie in Roemenië zijn goed te doen voor de gemiddelde fietser. Per dag leg je gemiddeld 50 km af over voornamelijk rustige weggetjes en paden. Absoluut een van de meest unieke fietsroutes van Europa!

Fietsvakantie in Roemeië


Fietstocht Portugal - Porto naar Lissabon

Met haar zonovergoten stranden, kleurrijke en levendige vissersdorpjes en schilderachtige routes, is de Atlantische kust van Portugal een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Wie op zoek is naar de mooiste Europese fietsroutes mag deze route absoluut niet overslaan. Twee echte hoogtepunten tijdens deze fietsvakantie in Portugal zijn de duinen van het natuurreservaat Sao Jacinto en het beeldschone middeleeuwse vestingstadje Obidos. Het is een relatief gemakkelijke weg waarbij zeker het eerste stuk goed te doen is. Onderweg kies je de mooiste plekjes uit om te picknicken met uitzicht over zee. 

Fietsvakantie in Portugal


Fietstocht Balkan - Albanië, Macedonië, Kosovo en Montenegro

Oost-Europa en dan met name de Balkan is een nog wat onbekender stukje EuropaEn wat voor een stukje! Gekleurde meren, besneeuwde bergtoppen, historische UNESCO-steden, pittoreske dorpjes en prachtige baaien. Je komt het allemaal tegen tijdens een fietsvakantie door de Balkan. Door het bergachtige gebied geeft deze route je een goede mix van klimmen en vlak rijden, met een paar stops onderweg om bezienswaardigheden te bezoeken. Er zijn een aantal langere pittige beklimmingen, waardoor de route voor de gemiddelde fietser is met een goede conditie. Kortom, als je echt op zoek bent naar een onontdekte parel binnen Europa dan is een fietsvakantie door de Balkan zeker iets voor jou. 

Fietsvakantie door de Balkan


In dit blog hebben we slechts vier van de mooiste fietsroutes in Europa uitgelicht. Maar we hebben er nog veel meer!