< Terug naar overzicht
Het ongelofelijke leven van een reisbegeleider

Het ongelofelijke leven van een reisbegeleider

Stiekem droomt toch iedereen ervan om al reizende je brood te verdienen? In plaats van 8 uur per dag naar je beeldscherm te turen, beleef je als reisbegeleider elke dag weer een nieuw avontuur. Op maandag wandel je door een prachtig natuurpark, op dinsdag eet en slaap je bij de lokale bevolking thuis, op woensdag spot je een walvis tijdens een boottocht en zo vliegt de week voorbij. Waarom dit de mooiste job ter wereld is, lees je in dit blog. 

Elke dag ergens anders

Op reis worden de dagen gevuld door een actief en avontuurlijk reisprogramma. Je verblijft veelal een of twee dagen op een plek en reist daarna door naar een andere stad, streek of land. Geloof me, binnen twee jaar moet je een nieuw paspoort aanvragen! 


Nieuwe gezichten 

Als reisbegeleider ontmoet je steeds nieuwe mensen. Elke reis die je begeleidt werk je nauw samen met lokale agenten, gidsen en chauffeurs. Begeleid je een bepaalde reis vaker, dan leer je ook het hotelpersoneel ter plaatse goed kennen. Daarnaast leer je natuurlijk elke reis weer een leuke groep reizigers kennen.


Improviseren; je lust en je leven 

Improviseren is de essentie van het beroep. Denk hierbij aan de wensen van de groep, de omstandigheden van het weer en de lokale actualiteiten in een land. Hierdoor is geen dag voorspelbaar en kun je naar hartelust improviseren, met als doel om de reis zo soepel en plezierig mogelijk te laten verlopen natuurlijk. 

Passie en nog eens passie 

Zonder een extreme passie voor reizen, mensen ontmoeten en samen een prachtig reisavontuur te willen beleven kom je er niet. Vandaar dat onze reisbegeleiders extreem gepassioneerd zijn en hun land, bestemming of soort reis met heel veel liefde willen delen! 


Natuurlijk zijn er ook offers die je moeten maken. Je bent ver weg van familie & vrienden en je kunt niet wekelijks een sport beoefenen bijvoorbeeld. Desondanks is het de mooiste job ter wereld en had ik voor geen goud al deze jaren on the road willen missen!

Meer weten over onze reisbegeleiders? Lees hier verder!