< Terug naar overzicht
Mooie landen: dit zijn de top 10 wereldwijd

Mooie landen: dit zijn de top 10 wereldwijd

Wereldwijd zijn er zo ontzettend veel mooie landen te bezoeken. De vraag rijst al gauw: welke bestemming kies ik voor mijn rondreis? Niet alleen dichtbij huis in Europa, maar ook op de andere continenten is er veel schoonheid te vinden. Afhankelijk van je voorkeur maak je met Sawadee een prachtige rondreis. Wij hebben een top 10 mooiste landen ter wereld voor je uiteengezet. Bekijk de ranking hieronder.

Op basis van onderzoek uit de National Geographic, Forbes en onze ervaren reisredactie zijn dit dé top 10 mooiste landen. Uiteraard valt er over schoonheid te twisten, maar in onderstaand rijtje mooie landen is er voor elk wat wils.

1. Indonesië – Azië

Op plek nummer één van de mooie landen behoort Indonesië. Hoe kan het ook anders met de talloze tropische eilanden, ellenlange kustlijnen, magische natuur en meer dan 50.000 vierkante kilometer koraalrif. 

Indonesië


Reistips Indonesië: 

 • De beste reistijd naar dit mooie land gelden de maanden juni t/m oktober voor de aangenaamste temperaturen en buiten het regenseizoen om. 
 • Wist je dat Indonesië de grootste eilandenstaat ter wereld is? Waar zijn dan dé hoogtepunten? Een greep uit alle plekken naast Java & Bali zijn: Lombok, Gili eilanden, de boeddhistische tempel Borobudur en de Komodo eilanden. 
 • Indonesië is een goedkope bestemming om naartoe te gaan. De vlucht is daarentegen prijzig, maar het openbaar vervoer, eten en activiteiten maken het goed. De accommodaties zijn er in verschillende maten en soorten, de prijs verschilt daarin.

2. Costa Rica – Midden-Amerika

Wist je dat Costa Rica in de wereldwijde top 20 thuis hoort van landen met de grootste biodiversiteit? Natuurliefhebbers halen hier hun hart op want maar liefst 5% van alle soorten flora en fauna ter wereld leeft en groeit in dit relatief kleine land. Tel daar de kust aan zowel de Stille Oceaan als Atlantische Oceaan bij op en je hebt alle ingrediënten voor Pura Vida!

Costa Rica


Reistips Costa Rica: 

 • Eigenlijk kun je zowat het gehele jaar door naar Costa Rica reizen. Echter, de beste reistijd is van december t/m april omdat dit dan het droogseizoen is.
 • Costa Rica is qua omvang ongeveer twee tot drie keer groter dan Nederland. In twee tot drie weken tijd kun je dus een complete reis maken. 
 • De hoogtepunten van dit mooie land zijn: Monteverde, Tortuguero nationaal park, de Arenal vulkaan, Puerto Viejo en Rincon de la Vieja nationaal park. 

Bekijk onze gevarieerde groepsrondreis in dit mooie land

3. Nieuw-Zeeland – Oceanië

Dit land heeft mede zijn faam behaald door de opnames van The Lord of the Rings. Uiteraard dragen de ontelbare gletsjers, glooiende heuvels, prachtige bergtoppen en natuurlijk het culturele erfgoed van de Maori hieraan bij. 

Nieuw-Zeeland


Reistips Nieuw-Zeeland: 

 • Omdat Nieuw-Zeeland letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt, is de zomer daar het winter is op het noordelijk halfrond. De beste reistijd is dan ook in de zomer van december t/m maart. 
 • Nieuw-Zeeland bestaat uit twee hoofdeilanden, te weten het Noorder- en Zuidereiland. Op het Noordereiland wonen de meeste inwoners en ligt de hoofdstad. Het Zuidereiland wordt door de meeste reizigers als mooier bestempeld. 
 • Enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen als je dit land bezoekt: Abel Tasman nationaal park, Kiwi’s op Kapiti Island en de Franz Jozef-gletsjer.

4. Tanzania – Afrika

Zonder twijfel is Tanzania geplaatst in de lijst mooie landen. De uitgestrekte savanne en hoeveelheid wildlife wat voorbij komt in het Serengeti National Park is al één reden. Maar er is nog zoveel meer pracht en praal in Tanzania zoals bijvoorbeeld de Kilimanjaro en het exotische eiland Zanzibar. 

Tanzania


Reistips Tanzania: 

 • De beste reistijd naar Tanzania is in januari/februari en juni t/m oktober. In juni begint de droge periode waardoor het wild beter te zien is. 
 • Eén van de tofste gebeurtenissen die je kunt waarnemen in Afrika is de Grote Migratie. Dit vindt grotendeels plaats in de Serengeti en deels in de aangrenzende Maasai nationaal park in Kenia. Dit gebied huisvest ruim één miljoen wildebeesten, zebra’s, gazellen en vele andere diersoorten. 
 • Tijdens een bezoek aan het Serengeti nationaal park kun je de Ngorongoro krater niet overslaan. De krater is zo’n 20 kilometer breed en de weg hiernaartoe is door prachtige tropische oerwouden. 

5. Colombia – Zuid-Amerika

Net zoals bovenstaande landen Indonesië en Costa Rica, heeft Colombia een lange (Caribische) kustlijn. Voeg daar de gevarieerde landschappen van het Amazone regenwoud tot aan de ruige Andes toe en je begrijpt meteen waarom dit één van de mooiste landen ter wereld is. 

Colombia


Reistips Colombia: 

 • De beste reistijd vindt plaats tijdens de twee droge seizoenen, namelijk: december t/m februari en juli t/m augustus. 
 • Hou je van dansen? Dat komt goed uit want salsa is in dit land tot stand gekomen. Leer bijvoorbeeld salsa of merengue in de dans hoofdstad Cali. Uit eten gaan is tevens spotgoedkoop in Colombia, supermarkten zijn helaas weer aan de dure kant. Koffieliefhebbers kunnen rondstruinen door de koffieplantages en genieten van hoogwaardige koffie. 
 • Een aantal bezienswaardigheden van Colombia die je niet mag overslaan zijn: Guatapé en de merkwaardige rots El Peñol, nationaal park Tayrona en de caribische stad Cartagena. 

6. Canada – Noord-Amerika

Het beeldschone Canada hoort natuurlijk ook bij de mooie landen. Het twee na grootste land ter wereld heeft opvallend weinig inwoners, wat plaatsmaakt voor de onaangetaste natuur. Je kunt hier skiën, heilblauwe bergmeren bezoeken, beren spotten en nog veel meer. 

Canada


Reistips Canada: 

 • De beste reistijd is in de maanden mei t/m oktober, indien je noordelijker wil reizen dan is juli t/m augustus de beste tijd. 
 • Canadezen zijn bijzonder vriendelijk en spreken naast Engels in sommige delen Frans. 
 • Wist je dat 30% van Canada bestaat uit bos? 

7. IJsland – Europa 

Voor deze fraaie bestemming hoef je gelukkig niet ver te reizen. Grootst, aards en ruig is IJsland in een notendop. Hier zijn de natuurkrachten op hun extreemst. Lees: enorme kliffen, kletterende watervallen, werkende geisers en het noorderlicht plaatst IJsland in de top 10 mooiste landen. 

IJsland


Reistips IJsland: 

 • IJsland is een van de weinige landen die je eigenlijk het hele jaar door kunt bezoeken. Voor een prettige temperatuur zijn de maanden mei t/m september de beste reistijd. 
 • Dit land is het dunstbevolkt van heel Europa, er zijn zelfs meer auto’s dan mensen. Bovendien is IJsland een zeer veilige reisbestemming. 
 • Helaas staat IJsland bekend als een zeer dure bestemming. Een reis hier naartoe kan vrij prijzig zijn. Voordeel is dat de meeste bezienswaardigheden zoals nationale parken en het bezoeken van watervallen en gletsjers gratis zijn. 

Ervaar dit indrukwekkende land zelf op onze rondreis door alle windstreken van IJsland

8. Frankrijk – Europa

Wederom is deze bestemming van de mooie landen om de hoek. De oude steden en pittoreske dorpen doen middeleeuws aan en worden omringd door de beeldschone natuur. Van de Franse Alpen tot de Pyreneeën. Aan de Franse Rivièra is het daarnaast ook heerlijk vertoeven. 

Frankrijk


Reistips Frankrijk: 

 • De beste reistijd is eigenlijk vanaf het Europese voorjaar t/m het najaar, dus van april t/m oktober. 
 • Dat de Franse keuken zeer geliefd is hoeven we je vast niet te vertellen. Proef hier het bourgondische leven. Waar je je ook bevindt, overal proef je de heerlijke wijn, vele smakelijke kazen en het beste brood van de bakkers. 
 • De mooiste plekken zijn toch wel: de Eiffeltoren in Parijs, de Mont Blanc, Côte de Granit Rose in Bretagne en nog veel meer. 

9. India – Azië  

Wellicht denk je bij India gelijk aan de Taj Mahal? Dat is alvast een van de vele redenen waarom deze bestemming voorkomt in de mooiste landen ter wereld. Naast de bergen in het noorden tref je in het zuiden goudgele stranden en tropische wouden met talloze nationale parken. Dit is het leefgebied voor de Aziatische Big Five met onder andere de Bengaalse tijger. 

India


Reistips India: 

 • Naar India reis je het beste in de maanden september t/m april. Het is droog en de temperaturen zijn te doen. In de heetste maanden kan dit namelijk oplopen tot maarliefst 45 graden. 
 • Tempels… India staat er vol van. Dit zijn de top 3 mooiste om te bezoeken: de Lotus tempel in New Delhi, de Meenakshi tempel in Maduria en de Vaishno Devi tempel in het noorden van India. 
 • Bezoek hét festival van India, namelijk het Holi festival. Een spektakel met muziek en verf wat zorgt voor een kleurenfestijn in de straten. 

10. Botswana – Afrika

Last but not least sluiten we het rijtje mooie landen af met Botswana. Dit is verreweg een van de groenste landen die je in Zuidelijk Afrika treft. Spot hier olifanten, nijlpaarden, krokodillen en ander wild. Wil je meer? Reis naar de woestijn of zoutvlaktes en maak de reis af met het letterlijke hoogtepunt: de Victoria watervallen. Het oppervlak van de watermuur overstijgt alle andere watervallen wereldwijd. 

Botswana


Reistips Botswana: 

 • Je bezoekt Botswana het beste tijdens het droge seizoen van mei t/m september. Deze maanden vallen in de droge periode waardoor je beter wild kunt spotten. 
 • Dit is echt een ongerept stukje Afrika. Er worden maar weinig hotels en andere accommodaties gebouwd en het behoud van de natuur en cultuur staat hoog op de agenda. 
 • De Okavango Delta mondt uit in Botswana en ieder jaar na het regenseizoen stroomt het water van de Kavango rivier het land in. Dit resulteert in een enorm vruchtbaar gebied voor vogels en ander wild. Met een traditionele Mokoro kun je zelf de delta ingaan. 

Bezoek Botswana tijdens onze rondreis door Zuidelijk Afrika