< Terug naar overzicht
Top-10 Mooiste steden ter wereld

Top-10 Mooiste steden ter wereld

Soms is het moeilijk kiezen, ál die indrukwekkende landen en steden. Onze rondreizen beginnen en/of eindigen vaak in de hoofdstad van de bestemming. Voor de liefhebbers van steden hebben we daarom een Top-10 van de mooiste steden ter wereld opgesteld.   

1. Tokyo, Japan 

Tokyo is met bijna 38 miljoen bewoners de grootste stad van de wereld. Het is een ubermoderne stad en schetst een ondenkbaar contrast met het veelal erg traditionele platteland. Door ruimtegebrek zijn ze in Tokyo erg creatief; zo bestaan er speciale capsulehotels waarbij je in een soort koker ligt te slapen. Je zult je hier ook nooit en te nimmer vervelen; 24 uur brandt er licht en je kan dag en nacht shoppen en uit eten gaan. Daarnaast vind je hier hele aparte dingen zoals een enorme achtbaan midden in de stad, cafés waar je uiltjes of katjes kan aaien of waar je keihard kan meezingen in een karaokebar. Tijdens de rondreis in Japan heb je voldoende tijd om deze wereldstad te verkennen. Tip: maak op voorhand een lijstje met Must-Sees en Must-Do's!

De mooiste stad ter wereld Tokyo

2. Rio de Janeiro, Brazilië

Een rondreis door Brazilië is niet compleet zonder een bezoek aan de stad van het tropische carnaval, fanatieke voetbal en passie voor het leven. Geen stad ter wereld is trouwens mooier gelegen dan Rio de Janeiro. De stad ligt aan de baai van Guanabara en wordt niet alleen omlijnd door witte stranden, maar ook door frapante kalksteenrotsformaties, zoals de iconische Suikerbroodberg. Met een kabelbaan kan je hier naar boven en het uitzicht is fenomenaal. Je ziet de stranden van Copacabana & Ipanema, de gekleurde huisjes van de favela's (sloppenwijken die tegen de bergen zijn opgebouwd), Christus de Verlosser op de 710 meter hoge Corocovadoberg en het machtige groen van het Tujica regenwoud dat het hart van de stad vormt. Genoeg redenen dus om deze stad toevoegen aan deTop-10 van mooiste steden ter wereld!

De mooiste stad ter wereld Rio de Janeiro

3. Sydney, Australië 

Maak je een rondreis door Australië dan neem je bij je bezoek aan Sydney natuurlijk een kijkje in de haven en het bekende operagebouw. Maar deze mooie stad kent nog veel meer iconische plekken. Zo liggen er drie grote botanische tuinen; Mount Annan Botanical Garden, Royal Botanic Gardens en Mount Tomah Botanic Garden. Je vindt hier voornamelijk rust en heel veel natuurlijk schoon. De vele wandelpaden, bruggen, sculpturen en paviljoenen maken de oase helemaal compleet. Ook kent Sydney een mooi strand; Bondi Beach. Hier waan je je in een aflevering van Baywatch met gebruinde lifeguards en een enorm zandstrand. 

De mooiste stad ter wereld Sydney

4. San Francisco, Verenigde Staten

Aan het einde van onze kampeerreis door Amerika eindigen we in San Francisco. Deze stad is gelegen in Californië heeft alles in huis voor een perfecte afsluiting! Een fantastische brug, heuvelachtige straten waar je door kan fietsen, een gemoedelijke sfeer, indrukwekkende victoriaanse stijl architectuur, een leuke haven, tal van culturele plekken en gezellige horeca. Een andere typisch manier van vervoer in San Francisco is de karakteristieke tram. Er zijn drie routes en een ritje met de tram kan je niet missen! 


De mooiste stad ter wereld San Francisco

5. Kaapstad, Zuid-Afrika  

Kaapstad wordt omringd door allerlei natuurelementen; de oceaan, een enorme (tafel)berg en beeldschone natuurparken. Je kan hier extreme dingen doen zoals op zoek gaan naar de big 5, zwemmen met witte haaien en kliffen beklimmen. De stad zelf is absoluut de moeite waard en we verblijven er tijdens onze Zuid-Afrika rondreis maar al te graag!. Zo heb je hier verschillende musea, galeries en tal van lekkere restaurantjes. Voor de liefhebbers is een wijntour een echte aanrader. Nog geen uur van Kaapstad vind je verschillende routes die je kan afleggen, te voet, per fiets of zelfs te paard. Hier zie, voel en proef je de perfecte omgeving van de wijngaarden, zie je hoe de boeren te werk gaan en ga je natuurlijk proeven! 

De mooiste stad ter wereld Kaapstad

6. Antigua, Guatemala

Deze voormalige hoofdstad van Guatemala is zo'n plek waar je je meteen thuis voelt. Een klein bruisend stadje vol prachtig gekleurde koloniale gebouwen, leuke restaurants en barretjes, vulkanen op de achtergrond en genoeg te doen. Een wandeling door Antigua voelt alsof je een museum bewandelt. Met haar lieflijke kleine gekleurde gebouwen, prachtige kerken, kleine straatjes en bloemen  is het moeilijk om niet van deze plek te houden. De stad wordt omringd door drie vulkanen, waarvan er nog één zeer actief is: Fuego. Om deze reden zul je ook alleen maar laagbouw vinden in Antigua. Iets verder weg ligt de Pacaya vulkaan die ook zeer actief is. Mocht een vuurspuwende vulkaan nog op je lijstje staan, dan is Antigua de plek om naartoe te gaan. Naast een bezoek aan de vulkaan kun je ook 's avonds vanaf je terras kleine lavawolken zien. Een absoluut spektakel die je niet mag missen tijdens een reis door Guatemala of Midden-Amerika!

De mooiste stad ter wereld Antigua

7. Bangkok, Thailand

Maak je een rondreis door Thailand dan is de kans groot dat je start in de hoofdstad Bangkok. In deze wereldstad ervaar je op elke hoek van de straat de geuren en kleuren van het Aziatische leven. Drukbezette eetstalletjes met heerlijk Thais eten, overvolle winkels en de chaos in het verkeer vormen een contrast met de serene rust die je kunt vinden bij de vele tempels, zoals bij het Koninklijk paleis en Wat Po. Tip: een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets.

De mooiste stad ter wereld Bangkok

8. Marrakech, Marokko 

Deze mooie stad in Marokko is werkelijk een cultureel hoogtepunt. Je vindt hier karakteristieke gebouwen, souqs, markten en kleine straatjes om in te verdwalen. Franse namen herinneren aan een tijdperk lang geleden zoals: Jardin Majorelle, Palais de la Bahia en Ville Nouvelle. Wie Marrakech volledig wil ervaren kan gaan struinen door de Medina de Marrakech. Dit zijn de smalle en soms overdekte steegjes rond het Djemaa el Fna plein waar je honderden kraampjes vindt met koopwaar. Lampen, vloerkleden, tassen, kleding, schoenen en etenswaar, alles wat je maar kan bedenken! 

De mooiste stad ter wereld Marrakech

9. Athene, Griekenland 

Dat Athene niet alleen een hele mooie stad, maar ook een soort openluchtmuseum is mag voor iedereen duidelijk zijn. Door de enorme hoeveelheid ruïnes en gebouwen uit de oude Griekse tijd, denk aan het Parthenon en de Akropolis. Ook de vele musea zijn al een bezoek aan de oude stad waard. Maar wie aan Griekenland denkt, zal ongetwijfeld ook denken aan het lekkere eten. In Athene zijn er tal van mogelijkheden om een fietstour te combineren met al dat lekkers. Zo leer je tussen het fietsen en kijken door de Griekse keuken kennen.

De mooiste stad ter wereld Athene

10. Edinburgh, Schotland

Terug naar de middeleeuwen. Zo voelt het als je door de kleine straatjes van Edinburgh, Schotland loopt. Deze stad heeft iets mysterieus wat kan komen door de vele mythes en legendes, door de kastelen en ruïnes of wellicht wel door een whiskey of een biertje teveel. Mocht je een 360 graden panorama uitzicht van de stad willen dan kun je je wandelschoenen aantrekken en Arthur's Seat beklimmen. In de avond strijk je neer in een leuke pub met live muziek en een whiskey of een biertje met wat lekkere snacks. Genoeg redenen om ook deze stad toevoegen aan de top 10 van mooiste steden ter wereld. 

De mooiste stad ter wereld Edinburgh


Welke stad vind jij dat een plekje in de Top-10 mooiste steden ter wereld verdient? Laat het ons weten in de comments hieronder!