< Terug naar overzicht
Top 3 plekken met de mooiste sterrenhemels

Top 3 plekken met de mooiste sterrenhemels

Een pikzwarte lucht met kleine fonkelende sterren van verschillende grootte. Het doet je even beseffen dat je leeft op de aarde, één van de vele planeten in het universum. Dat we eigenlijk maar een heel klein stipje zijn. Naar sterren kijken heeft iets magisch, het is relativerend maar ook romantisch. In Nederland zijn sterren vaak minder goed te zien, door bewolking en lichtvervuiling. Als je op rondreis gaat zijn er nog tal van plekken op de wereld te vinden waar je versteld zal staan van een prachtige sterrenhemel. De top 3 plekken van Sawadee:

1. Namibië

Tijdens een kampeerrondreis door Zuidelijk Afrika reis je door de landen Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zimbabwe. De reis biedt een ongeëvenaarde variëteit aan landschappen en culturen. Een belangrijk onderdeel van de reis is natuurlijk het kamperen. Je verblijft in de meest uiteenlopende landschappen, van groene vlaktes en dierrijke omgevingen tot eenzame woestijnen. Het mooie aan kamperen is dat je echt één wordt met de natuur. Je ruikt de gewassen, ziet dieren, een prachtige sterrenhemel en de mooiste zonsopkomsten.
De Namibwoestijn is één van de meest kleurrijke, gevarieerde en eenzame woestijnen ter wereld. Deze woestijn is de oudste op aarde. Namibi betekent ‘eindeloze ruimte’ en die naam is zeer toepasselijk. De totale stilte in dit maanlandschap werkt soms vervreemdend en er zijn maar weinig mensen op wie dit verblijf geen overweldigende indruk achterlaat. Je ervaring wordt compleet door onder de adembenemende sterrenhemel te slapen en dit langzaam op netvlies in te laten werken. Een ervaring om niet snel te vergeten!2. Chili & Patagonië

Een uitgebreide rondreis door het geïsoleerde Patagonië en Paaseiland geeft je het gevoel alleen op de wereld te zijn. Patagonië is het zuidelijke deel van Argentinië en Chili waar je versteld zal staan van al het natuurschoon. Azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen, rots pieken en het vulkanische Paaseiland. Dit laatstgenoemde eiland bevat de mysteries van de Moaibeelden. Hoe de Polynesiërs erin geslaagd zijn deze gigantische stenen hoofden te verplaatsen blijft een raadsel.
De indrukwekkende natuur op dit eiland is een van de voornaamste redenen om aan deze reis te beginnen. Je ziet de meest prachtige zonsondergangen en geniet van een heldere lucht vol fonkelende sterren. Dit gedeelte van de aarde is uitermate geschikt voor sterrenkijken. De avonden kijkend naar de indrukwekkende hemel zal je een leven lang bij blijven.3. Nieuw-Zeeland

Een reis door Nieuw-Zeeland is een aanrader voor iedereen die van ruige natuur houdt. Alles is hier groots en in zijn oorspronkelijke vorm. De enorme besneeuwde bergtoppen, gletsjers, vulkanen, geisers, regenwouden en uitgestrekte stranden zijn deze reis meer dan waard. Ook de cultuur is hier bijzonder interessant met de Maori’s waar je zeker meer over te weten zal komen tijdens onze 28-daagse rondreis. De excursies en wandeltochten die je hier kan doen zijn stuk voor stuk adembenemend.
Nieuw-Zeeland kent natuurlijk ook een aantal grote steden maar bestaat voornamelijk uit ongerepte natuur. Omdat het een eiland is grenst het ook niet aan andere landen en wordt het dus omgeven door oceaan; diepblauw water en een diepblauwe lucht. Dit land kent veel plekken waar je een overweldigende sterrenhemel kan bewonderen. Waar je één kan worden met de natuur én de lucht. Liefhebbers van sterren kijken kunnen hier hun hart ophalen.

Sterrenhemel in Nieuw-Zeeland