< Terug naar overzicht
5 hoogtepunten tijdens een reis door Nieuw-Zeeland

5 hoogtepunten tijdens een reis door Nieuw-Zeeland

Je moet er een aardige reis voor over hebben maar dan ben je ook ergens. Het land van de ruige natuur; Nieuw-Zeeland! Wie van rauwe landschappen en pure natuur houdt is hier helemaal op zijn plek. Maar wat moet je nou echt gezien hebben tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland? Nieuw-Zeeland liefhebbers hebben de onderstaande 5 hoogtepunten voor je op een rij gezet:

1. Tongariro

Hier maak je 1 van de mooiste dagwandelingen ter wereld. Een absoluut hoogtepunt! Dit is een vulkanisch gebied waar volgens de Maori mythologie de goden zetelen. Je loopt door een indrukwekkend landschap langs kraters en smaragdgroene kratermeren. Een plek om je ogen uit te kijken. De wandeling is wel een vrij zware, 19 kilometer met wat pittige klims, dus wees voorbereid!

Tongariro crossing in Nieuw-Zeeland

2. Marlborough Sounds

De valleien van Marlborough Sounds liggen in het noorden van het Zuidereiland. In de Sounds kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. De prachtige bergen die de oceaan lijken in te rollen, zijn meer dan de moeite waard. Een van de indrukwekkendste wandelroutes is de Queen Charlotte Track. Onderweg kom je azuurblauwe riviervalleien, inheemse bossen en afgelegen strandjes tegen. Zeker een aanrader bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland! 

Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland

3. Maori

Voordat Europeanen zich vestigden op Nieuw-Zeeland woonden er de Maori. Deze intrigerende bevolkingsgroep is nog steeds te bewonderen op het eiland. De Maori hebben hun eigen cultuur, kledingstijl, tradities, dans, muziek en taal. Een van de indrukwekkende Maori gebruiken is de Haka. Deze dans roept en vereert de overleden voorvaderen. Ook het nationale rugbyteam voert standaard een Haka uit voor het begin van een wedstrijd. Een haka voorstelling is een absolute must-see bij een verblijf op dit eiland.

Maori in Nieuw-Zeeland

4. Milford Sounds

Vanwege de unieke natuur is het Fiordland Nationaal Park door Unesco uitgeroepen tot World Heritage Park. Het beroemdste fjord in het park is de 22 km lange Milford Sound. Alleen de weg er naartoe is al spectaculair: volgens velen de mooiste weg van  Nieuw-Zeeland. Dit is Nieuw-Zeelandse natuur pur sang. Hier vind je enorme waterpartijen, immense fjorden en spectaculaire watervallen. Het dramatische landschap zal je versteld doen staan!

Milford Sounds in Nieuw-Zeeland

5. Abel Tasman National Park

Abel Tasman was een Nederlandse ontdekkingsreiziger in dienst van de VOC. Hij zette als eerste westerling voet aan wal op Nieuw-Zeelandse grond. Bij een bezoek aan dit nationale park kan je, indien je de boottocht boekt, langs dezelfde fraaie kustlijn varen die Tasman heeft gevolgd. Je kunt kiezen bij welke baai je wordt afgezet, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel je loopt. De verschillende wandeltochten voeren over de bekende Abel Tasman Coastal Trek, één van Nieuw-Zeelands Great Walks. Een bijzonder natuurgebied omdat hier subtropisch regenwoud direct aan de kust te vinden is, langs baaien met kristalhelder water.

Abel Tasman Nationaal Park in Nieuw-Zeeland


Bekijk onze reizen naar Nieuw-Zeeland.