< Terug naar overzicht
De top 5 nationale parken van Canada

De top 5 nationale parken van Canada

Canada is een fantastisch vakantieland, mede omdat het er barst van de prachtige nationale parken. Of je nu op zoek bent naar adembenemende uitzichten, avontuurlijke activiteiten of gewoon een rustige plek om te genieten van de natuur, de nationale parken van Canada bieden voor elk wat wils. Met 38 nationale parken is er in Canada genoeg te ontdekken, maar welke wil je echt niet missen? We sommen de vijf mooiste nationale parken in Canada voor je op.

1. Yoho Nationaal Park 

Emerald Lake, Yoho Nationaal Park

We trappen onze top 5 mooiste nationale parken in Canada af met het Yoho Nationaal Park, gelegen midden in de ruige Rocky Mountains. ‘Yoho’ betekent ‘wonder’ in de taal van de oorspronkelijke bewoners, en die naam is zeer toepasselijk voor het natuurschoon dat je hier vindt. Zo tref je er de 384 meter hoge Takakkaw waterval, één van de hoogste van heel Canada. Een ander hoogtepunt van dit nationale park is Emerald Lake, dat geliefd is onder bezoekers vanwege het heldere water en het prachtige omringende landschap. Je kunt het best van al het moois genieten tijdens een kanotocht of een wandeling rondom het meer. 

2. Glacier Nationaal Park 

Glacier Nationaal Park

De naam zegt het al; in het Glacier Nationaal Park wordt het landschap gevormd door zo’n 400 gletsjers, die vele meren en riviertjes voeden. Door het ruige landschap en het vochtige klimaat komen er veel zeldzame dieren voor, waaronder de grizzlybeer. Het nationale park ligt in de Columbia Mountains en is daardoor rijk aan steile bergen en smalle valleien. Dit betekent ook dat er veel (uitdagende) wandelroutes zijn. Zowel beginnende als meer ervaren wandelaars kunnen in dit nationale park hun hart ophalen. 

3. Banff Nationaal Park 

Lake Louise, Banff Nationaal Park

Als we het hebben over de mooiste nationale parken van Canada, dan mag het Banff Nationaal Park natuurlijk niet ontbreken. Het is het oudste nationale park van Canada en is met recht wereldberoemd. De valleien en bergen in dit gebied werden 75 miljoen jaar geleden gevormd en zijn een ideaal decor voor verschillende activiteiten. Een van de mooiste plekken in het nationale park is Lake Louise. De turquoise kleur van het water met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen en groene naaldbossen, hebben dit meer de bijnaam “juweel van de Rockies” opgeleverd. Een absolute must see tijdens een rondreis door Canada

4. Jasper Nationaal Park 

Maligne Lake, Jasper Nationaal Park

Jasper Nationaal Park is het grootste nationale park in de Rocky Mountains en biedt ook een groot aantal natuurwonderen. Een van de bekendste plekken in het nationale park is Maligne Lake, gelegen tussen hoge besneeuwde bergtoppen. Ongeveer halverwege het meer ligt Spirit Island, waar slechts enkele naaldbomen bij elkaar staan. Hier schiet je fantastische reisfoto’s die niet zouden misstaan op een ansichtkaart of reisgids. Jasper Nationaal Park staat ook bekend om zijn wild zoals bevers, elanden, wapiti’s, rendieren, wolven, grizzlyberen en zwarte beren. Naast het maken van wandelingen is het ook een aanrader om hier te gaan mountainbiken of paardrijden. 

5. Kluane Nationaal Park 

Kluane Nationaal Park


Het Kluane Nationaal Park ligt tegen de grens met Alaska aan en wordt ook wel ‘het dak van Canada’ genoemd. In dit nationale park ligt namelijk Mount Logan, met 5.959 meter de hoogste berg van Canada, en nog 16 andere van de 20 hoogste bergen van Canada. Het nationale park bestaat grotendeels uit ontoegankelijke wildernis, maar zelfs de toegankelijke delen zijn nog bijzonder wild en ongerept. Hierdoor leven er in Kluane Nationaal Park talloze wilde dieren, zoals wolven, dunhoornschapen, lynxen, kariboes en een grote populatie grizzlyberen. 

Deze en nog veel meer nationale parken kun je zelf ontdekken tijdens een rondreis door Canada. Bekijk ons aanbod of ontdek nog meer hoogtepunten van Canada.