< Terug naar overzicht
Puur Sawadee projecten: goed voor mens en natuur

Puur Sawadee projecten: goed voor mens en natuur

Het is onze missie om de schoonheid van de wereld te delen en eraan bijdragen deze te onderhouden. Dit doen we mede door het bezoeken van Puur Sawadee projecten tijdens veel van onze rondreizen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culture interactie en/of bescherming van de bestemming. In dit blog vertellen we over een aantal van onze Puur Sawadee projecten.

Myanmar 

Puur Sawadee project Myanmar

Tijdens een rondreis door Myanmar heb je de mogelijkheid om bij te dragen aan meerdere Puur Sawadee projecten. Een van deze projecten laat je kennis maken met de Birmese keuken. Tijdens dit keuzeprogramma krijg je 5 lokale maaltijden geserveerd uit 5 verschillende provincies. De maaltijden bestaan uit diners in Hsipaw, Mandalay, Kalaw en Nyaung Shwe en een lunch in Bagan.  In Bagan kun je ook het waterputten project bezoeken. Bagan is vooral bekend om de duizenden schitterende tempels die er te vinden zijn maar Bagan heeft ook te maken met extreme droogte. Hierdoor kan eten, wassen en het verzorgen van vee en planten erg lastig zijn. In samenwerking met de lokale agent kun je het project steunen door een kleine donatie. Tot slot kun je tijdens je reis door Myanmar ook nog het Kalaw olifanten project bezoeken. Bij dit project, dat is opgezet door lokale jongeren, wordt er aan invalide en gepensioneerde olifanten een plek gegeven om ze rustig van hun oude dag te laten genieten. Als je het leuk vindt mag je helpen bij het voeden van de olifanten of assisteren van bij hun dagelijkse wasbeurt.

Maleisisch Borneo

Puur Sawadee project Maleisisch Borneo

De rode draad van een reis door Maleisisch Borneo is apen en dit zie je ook zeker terug in de Puur Sawadee projecten die we tijdens deze reis bezoeken. We bezoeken bijvoorbeeld het Semonggoh rehabilitatie center. In dit natuurreservaat worden orang-oetans langdurig voorbereid om weer terug te keren in het wild. Tijdens een bezoekje aan dit project woon je de voedertijd bij en kun je zien hoe de apen zich voorbereiden om weer leven in hun natuurlijke omgeving. Het andere project dat we bezoeken in Maleisisch Borneo is het rehabilitatie centrum in Sepilok. Ook hier worden de orang-oetangs voorbereid om weer zelfstandig in de jungle te leven. In dit centrum zijn niet alleen orang-oetangs te vinden maar ook zonneberen en andere apen.

Colombia

Puur Sawadee projecten Colombia

In Colombia bezoeken we ook twee Puur Sawadee projecten. Één van de projecten die we bezoeken is stichting Club Deportivo. Deze stichting is opgericht om kinderen, die zijn achtergesteld door armoede, verslaving, geweld en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid te bieden mee te doen aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten.  Tijdens onze familiereis in Colombia kun je nog een tweede project bezoeken, namelijk Pescador de las Letras. Deze deels Nederlandse stichting runt een school in een sloppenwijk. De kinderen van deze school krijgen twee keer per dag eten en gratis les . Een wandeling door deze laat een diepe indruk achter.

Uganda

Puur Sawadee project Uganda

Ga je op rondreis door Uganda? Dan krijg je de kans om een excursie te maken naar Ngamba eiland. Dit eiland, dat midden in het Victoriameer ligt, bestaat uit 40 hectare regenwoud en heeft een rijke diversiteit aan wilde dieren zoals varanen, nijlpaarden, krokodillen en meer dan 120 verschillende vogelsoorten. Het Jane Goodall Instituut heeft hier een opvangcentrum voor chimpansees. Dit instituut richt zich op natuuronderzoek en het bevorderen van het welzijn van dieren. Het project wordt gerund door Ugandezen en de inkomsten van de excursie worden direct gebruikt om dit project in stand te houden.

Mexico

Puur Sawadee project Mexico

Tijdens onze 22-35ers reis door Mexico maken we op weg naar Mérida een tussenstop in het afgelegen Yaxunah. Hier volgen we een bijzondere workshop die inzicht geeft in traditionele Maya gewoontes en ons leert hoe de lokale bevolking leeft, eet en omgaat met de geringe ingrediënten die ze hebben. De focus ligt op mais, de basis voor veel gerechten in de Mexicaanse keuken. Deze workshop geeft je de mogelijkheid om niet alleen te leren over de cultuur van de Maya’s, maar het ook echt te ervaren.

Andere puur Sawadee projecten

Er zijn nog meer Puur Sawadee projecten die we tijdens onze rondreizen bezoeken. Allemaal hebben ze op lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie en/of culturele interactie. In Egypte heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te dineren bij een Egyptische familie, in Mongolië bezoeken we een uniek project dat het doel heeft om kinderen van nomadenfamilies toegang te bieden tot onderwijs en boeken, en tijdens een rondreis door Tanzania kun je een leuke fiets-of wandeltocht maken door de bananenplantages van Mto wa Mbu, met als afsluiting een typisch lokale lunch. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land.