< Terug naar overzicht
Puur Sawadee projecten: goed voor mens en milieu

Puur Sawadee projecten: goed voor mens en milieu

Milieubeleid en duurzaam toerisme zijn twee belangrijke zaken, waar we op verschillende manieren veel aandacht aan besteden. Denk bijvoorbeeld aan onze Puur Sawadee projecten. Het doel is om op de lange termijn een positieve impact te hebben op de natuur, de lokale economie, de culturele interactie én de bescherming van de betreffende bestemming. Door het stimuleren en bezoeken van deze projecten krijgen onze reizigers de kans om een land op een unieke manier te ontdekken. Twee vliegen in één klap! Ter inspiratie een aantal voorbeelden:

Overnacht in een Keniaans guesthouse

Tijdens onze Kenia rondreis bezoeken we het Mago Guesthouse. In het stadje Mago, iets ten noorden van Kisumu, is het Mago Polytechnic School-project gestart. Hier leren Keniaanse jongeren een vak in bijvoorbeeld de houtbewerking, mechanica, computervaardigheden of hotellerie. Als reiziger kan je hier, in het guesthouse, overnachten. Een mooie manier om kennis te maken met de lokale bevolking. Het guesthouse is in 2007 opgericht om extra inkomsten te genereren voor het Mago Polytechnic School-project.

Koffieproject met verrassende resultaten in Tanzania

We schuiven één landje op, met een rondreis naar Tanzania. Vlak over de grens heeft Sawadee samen met een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie en een Fair Trade koffiecoöperatie een uniek project opgezet. In het vruchtbare gebied aan de voet van de berg Kilimanjaro, kunnen reizigers de koffieboeren zelf ontmoeten. Onder begeleiding van lokale gidsen maak je hier mooie wandelingen. Bananenplanten, koffiebomen… je komt het allemaal tegen. En natuurlijk wordt er haarfijn aan je uitgelegd hoe het proces van koffieboon tot kopje koffie in elkaar zit! Na een indrukwekkende dag is het ook mogelijk om te blijven slapen. Alle inkomsten komen terecht bij de koffiecoöperaties van de boeren, die hiermee de sociale projecten weer kunnen ondersteunen.

Ontdek stichting Kuychi in Urubamba

Tijdens onze rondreis door Peru kan je de stichting Kuychi (in het plaatsje Urubamba) bezoeken. Deze Nederlandse stichting stelt geld beschikbaar aan Fundación del Arco Iris, welke zorg en onderwijs aan de allerarmsten van de omgeving biedt. Als reiziger kan je je hier verdiepen in deze bijzondere stichting. Tip: Urubamba is tevens een ideale uitvalsbasis voor dagtochten naar de Inca ruïnes en bevindt zich in de Heilige Vallei; waar je prachtige geelgroene velden, blauwe meertjes en grote eucalyptusbomen ziet. Kortom, een inspirerend project op een unieke plek.

Slapen in Ecuador voor de inheemse bevolking

Tijdens een rondreis Ecuador kom je in het authentieke plaatsje Guamote. Hier is een sfeervol onderkomen gerealiseerd: Inti Sisa. Met jouw verblijf in deze accommodatie, steun je ook direct de activiteiten van de gelijknamige stichting. De Inti Sisa stichting heeft in 1999 een opleidingscentrum opgericht om de inheemse bewoners van Guamote en omgeving betere opleidingsmogelijkheden te verschaffen. Denk hierbij aan: workshops, computerles, naaiwerken, muziekles en het leren van de Engelse taal.

Nog veel meer projecten!

En dat was nog lang niet alles! Zo kan je op rondreis door Tibet bijvoorbeeld ook nog iets betekenen voor de blinde Tibetaanse kinderen. en zijn er nog vele andere projecten om de lokale bevolking te ondersteunen. Meer weten? Bekijk de reisroute bij onze reizen om te weten welke Puur Sawadee projecten er zijn.