< Terug naar overzicht
10 Absolute Hoogtepunten Van Azië

10 Absolute Hoogtepunten Van Azië

Van de mooiste rijstvelden en de diepste jungles, tot de wereldwijd bekende Chinese Muur en de broeiende vulkanen; Azië wordt niet voor niets regelmatig als filmdecor gebruikt. Het is er prachtig! Een continent dat zichzelf het grootste werelddeel van de aarde mag noemen en bekend staat om zijn schoonheid. Dit móet je simpelweg ooit eens gezien hebben.

1. De Chinese Muur

Als we denken aan China, dan denken we aan de Chinese Muur. Wandel over deze meer dan 2000 jaar oude muur en beeld je in hoe China zich eeuwenlang heeft kunnen afzonderen van de buitenwereld. Deze 6.000 kilometer lange, uit aarde en stenen opgetrokken muur, diende vroeger als verdedigingslinie en ligt in het noorden van China.

2. Het Annapurna gebied

Bijna alle mensen die in Nepal een trektocht willen maken, gaan naar het Annapurna gebied. Dit prachtige gebied staat met name bekend om de diversiteit in het landschap, in de dieren én in de planten. Deze diversiteit heeft het gebied te danken aan de moessonregens en de enorme hoogteverschillen.

3. Reuzenpanda’s in Chengdu

De hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan is Chengdu. Ook wel bekend als dé plek om reuzenpanda’s te ontmoeten. Deze zeldzame en zeer geliefde diersoort is wereldwijd op nog maar een paar plekken te vinden, vandaar dat de panda veel bezoekers naar Chengdu trekt. Een leuke activiteit voor een ‘day off’ tijdens je rondreis door Azië; even ontspannen!

4. Rijstterrassen van Longji

Naast enorme panda’s, vind je in China ook enorme rijstterrassen. En wel in Longji! Dit is één van de populairste regio’s van het land. ‘Longji’ is de naam voor de prachtige rijstvelden die zich als een waar terras over de berghellingen van het Longsheng gebied uitstrekken. Een absolute must-see!

5. Spektakel op de Bromo-vulkaan

De Bromo-vulkaan staat bij veel reizigers hoog op de bucketlist. Deze vulkaan in Indonesië is nog bijzonder actief én onvoorspelbaar. Dit alles kan je al zien aan het maanachtige landschap rondom de vulkaan; het lava van de Bromo heeft alles rondom de krater verwoest en niets meer dan een grijs landschap achtergelaten.

6. Het Javaanse dorp Candirejo

Het sfeervolle, Javaanse dorp Candirejo bevindt zich in Indonesië en telt zo’n 4000 inwoners. Dit is voor toeristen een ideale plek om het dorpsleven op Java van dichtbij te aanschouwen én te beleven. Een grote rivier, mooie begraafplaats en een interessante kroepoekfabriek; je vindt het allemaal in Candirejo.

7. Overnachten in een tempel

Hoewel je niet letterlijk op iedere hoek een tempel vindt, is Azië toch écht wel ‘het continent van de tempels’. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Thailand. Hier heb je zelfs de kans om in een adembenemende, boeddhistische tempel te slapen! Woon om 17.00 uur de dagelijkse dienst in de tempel bij en kruip daarna heerlijk je bed in. Een unieke ervaring.

8. De paradijselijke Malediven

De eilandengroep Malediven bestaat uit zo’n 1200 koraaleilanden, gegroepeerd in bijna 30 atollen (ringvormige reeks eilanden) in de Indische Oceaan. Hou je van zon, zee en strand? Dan zijn de Malediven absoluut niet over te slaan tijdens een rondreis door Azië. Extra leuk: wat betreft de onderwaterwereld hebben de Malediven één van de meest diverse flora en fauna ter wereld!

Malediven

9. Nationaal Park Yala

In het Zuid-Aziatische land Sri Lanka vind je onder andere het Nationaal Park Yala. In dit park leven veel verschillende dieren; denk aan apen, krokodillen en luipaarden. Stap de jeep in en kijk je ogen uit! Ben je eigenlijk meer fan van olifanten? Ga dan naar het Nationaal Park Udawalawe, evengoed in Sri Lanka, en spot grote groepen wilde olifanten!

10. Jungle Singharaja

Nu je toch in Sri Lanka bent Plan dan gelijk ook een bezoek aan  Singharaja Nationaal Park. Dit park ligt in een beschermd gebied en wordt niet veel bezocht door toeristen. Door het dichte bladerdek van de enorme woudreuzen waan je je in een andere wereld. Overnacht in een hotel aan de rand van het park en je krijgt het gevoel midden in de tropische jungle te slapen.