< Terug naar overzicht
Je vakantiegevoel vasthouden? Ontdek 7 tips!

Je vakantiegevoel vasthouden? Ontdek 7 tips!

Sommige reizen zijn zo mooi dat je hoopt dat er nooit een einde aan komt. Toch breekt op den duur altijd het moment aan dat je afscheid moet nemen van je bestemming en je reisgenoten, en in het vliegtuig terug naar huis stapt. Na een aaneenschakeling van bijzondere ervaringen staat opeens het gewone leven weer op je te wachten. Hoe fijn zou het zijn om het vakantiegevoel nog even vast te houden? Wij geven je graag 7 tips om extra lang na te genieten van jouw reis.

1. Foto’s, foto’s en nog eens foto’s

Wie maakt er nou geen foto’s tijdens een vakantie of reis? Met de technologie van tegenwoordig hebben we altijd een camera (smartphone) in onze zak. De één maakt tig selfies, terwijl de ander juist meer foto's maakt van de omgeving. Foto's maken is ideaal om herinneringen te koesteren en dé manier om met een gelukzalig gevoel op je reis terug te kijken. Blijf nog langer in je vakantiegevoel hangen door een fotoboek te maken, een foto groot af te drukken en op te hangen in huis of een foto in te stellen als achtergrond op je laptop of telefoon.

2. Draai die zomerse playlist!

Wie heeft er tegenwoordig nog geen Spotify app op de telefoon? Ideaal voor het luisteren naar muziek en tegenwoordig is werkelijk elk nummer er wel op te vinden. Op reis heb je vast en zeker heel wat lokale muziek voorbij horen komen. Waarom niet gewoon verder gaan met het luisteren naar deze muziek als je weer thuis bent van je reis? Verzamel je favoriete vakantienummers en zet deze in een speciale playlist. Zo kun je jezelf op elk moment weer even wanen in jouw vakantieland.

3. Ontwijk de routine

Op het moment dat je op Schiphol landt en je terugkeert naar huis, ben je al snel geneigd om terug te stappen in je dagelijkse routine. Opstaan voor werk of school, thuiskomen, eten, sporten, zappen op de bank of afspreken met vrienden en slapen. Kortom: Eat, sleep, work, repeat. Verbreek dit patroon! Als je tijdens je vakantie laat hebt gegeten, waarom er dan niet mee doorgaan? Alleen al deze kleine doorbraak in je routine kan het verschil maken en jou nog steeds dat reisgevoel geven.

4. Kook lokale gerechten

Wat is er leuker dan die heerlijke lokale gerechten waar je op vakantie zo van genoot, ook thuis te eten? Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke curry, een zelfgemaakte quinoasalade of Colombiaanse arepas. Ga naar de supermarkt en haal alle ingrediënten in huis om het gerecht zelf te maken, ga lekker uit eten of ga langs bij je favoriete (afhaal)restaurant.

5. Blijf in contact met mensen die je op reis hebt ontmoet


Naast dat het leuk is om contact te behouden met je reisgenoten, houd je je vakantie ook een stuk levendiger door over je gezamenlijke vakantie-ervaringen te praten. Dit zorgt ervoor dat je het vakantiegevoel nog wat langer vast kan houden. Dankzij social media is het tegenwoordig heel makkelijk om in contact te blijven met je nieuwe reisvrienden. Ook leuk: organiseer een reünie! Plan een gezellig uitje en haal samen herinneringen op.

6. Wees toerist in eigen land

Wij durven te wedden dat er in Nederland plekken zijn waar jij nog nooit bent geweest. Ben je bijvoorbeeld al eens op één van de Waddeneilanden geweest? Of op de prachtige Veluwe? Of heb je wel eens typische toeristische dorpjes als Volendam, Marken en Monnickendam bezocht? In Nederland valt er genoeg te beleven en te zien. Hou je vakantiegevoel vast door meer van Nederland te ontdekken. Je zal verbaasd zijn wat ons kleine landje allemaal te bieden heeft!

7. Maak alvast plannen voor je volgende vakantie 


Door alvast te kijken naar een volgende mooie reis, heb je iets om naar uit te kijken. Als je de reis ver van tevoren inplant beleef je zo lang mogelijk voorpret. Daarnaast helpt het vroegtijdig plannen van vakanties ook bij het indelen van je werkweken in behapbare stukken. Alvast opzoek naar een volgende reis? Kies bijvoorbeeld voor MexicoMarokkoThailandZuid-Afrika, Japan, Patagonië of één van onze vele andere avontuurlijke groepsreizen.