< Terug naar overzicht
Vijf Netflix-tips voor échte reisliefhebbers

Vijf Netflix-tips voor échte reisliefhebbers

Had jij ook bijna je huis verkocht en een bus op de kop getikt na het zien van de indrukwekkende documentaire Expedition Happiness? En heb jij ook zo heerlijk zitten wegzwijmelen bij de mooie reisbeelden uit IJsland, Costa Rica en Puerto Rico, die te zien waren in de documentaireserie Down To Earth met Zac Efron? Dan hebben we héél goed nieuws voor je. Er zijn namelijk nog veel meer films, series én documentaires die jouw hart voor reizen sneller zullen laten kloppen. In dit blog delen we vijf Netflix-tips die het je moeilijk zullen maken om dit weekend van bank af te komen.

1. Our Great National Parks

Houd de datum 13 april maar alvast vrij in je agenda, want vanaf dan is de documentaireserie ‘Our Great National Parks’ officieel te zien op Netflix. In ‘Our Great National Parks’ neemt voormalig president Barack Obama je mee tijdens een reis door de mooiste nationale parken ter wereld, waaronder het indrukwekkende Gunung Leuser Park op Sumatra. Viel je al steil achterover na het zien van de film 'Planet Earth' met David Attenborough; houd je stoel dan goed vast tijdens het zien van ‘Our Great National Parks’ en bereid je voor op nog meer prachtige beelden uit onze eigen natuur.

2. Jack Whitehall: Travels With My Father

Een goede combinatie van mooie reisbeelden en een gezonde dosis humor; dat is waarom de serie ‘Jack Whitehall: Travels With My Father’ zo ontzettend populair is. In deze reisdocumentaire neemt comedian Jack Whitehal zijn ietwat stijve en norse vader Michael Whitehall mee op reis naar voor hem vreemde bestemmingen over heel de wereld. Hierdoor hopen ze hun vader-zoonrelatie te kunnen verbeteren. Maar omdat de twee tegen sommige kwesties anders aankijken, is er af en toe ook wrijving, wat leidt tot vele grappige situaties. ‘Jack Whitehall: Travels With My Father’ heeft inmiddels al vijf seizoenen, dus wacht niet langer en ontdek zelf de charme van deze heerlijke serie.  

3. Somebody Feed Phill

Liever een combinatie van mooie reisbeelden en overheerlijk eten? Dan moet je de Netflix-serie ‘Somebody Feed Phill’ zeker aan je lijstje met favorieten toevoegen. In deze serie reist Phil Rosenthal, bekend van Everybody Loves Raymond, de wereld rond en maakt hij kennis met verschillende lokale keukens. Rio de Janeiro, Singapore, Hawaii; alles komt voorbij en alles wordt geproefd. Voor de foodies onder ons is deze documentaireserie dus een echte aanrader.  

4. Sense 8

Heb je altijd al een keer naar Mexico-Stad, Seoul, Nairobi of Mumbai willen reizen? Dan mag je de spannende serie Sense 8 zeker niet missen! Deze serie is namelijk een mooie kans om inspiratie op te doen voor jouw eigen reis naar één van deze steden. Je volgt het leven van acht personen, die verspreid wonen over heel de wereld. Ze kennen elkaar niet, totdat ze door één schot verbonden raken en hetzelfde visioen krijgen. Vanaf dat moment kunnen ze in elkaars wereld stappen en delen ze elkaars kennis en vaardigheden. Sense 8 voorziet je niet alleen van een flinke dosis reisinspiratie, maar ook van een flinke dosis adrenaline. 

5. Secrets of the Saqqara Tomb

Voor de reisliefhebbers onder ons die Egypte hoog op hun bucketlist hebben staan is de serie ‘Secrets of the Saqqara Tomb’ zeker een must-see. Wanneer archeologen in 2018 een 4400 jaar onaangetaste tombe vinden in de buurt van Caïro, starten ze een onderzoek. In deze fascinerende documentaireserie volg je deze archeologen op de voet en word je meegenomen in de rijke geschiedenis van deze bijzondere vondst.