< Terug naar overzicht
Mooie updates over onze donaties en investeringen

Mooie updates over onze donaties en investeringen

In 2023 hebben Sawadee en haar klanten wereldwijd verschillende goede doelen en projecten gesteund. Halverwege 2024 zien we mooie resultaten van deze donaties en investeringen. In dit nieuwsbericht geven we je een update over een aantal van deze projecten. 

Onderwijs 

Wereldwijd hebben we verschillende donaties gedaan om onderwijs te ondersteunen. Zo is er namens onze reizigers een donatie gedaan aan Nachos Para Todos uit Honduras. Deze organisatie deelt de Nacho Hondureño schoolboeken uit. Met de donatie zijn 500 schoolboeken gekocht en verspreid aan basisschoolleerlingen. Ook in Namibië is de financiële bijdrage van Sawadee goed besteed. In Rundu, waar we tijdens vier verschillende Sawadee reizen verblijven, is het speelplein en het klaslokaal opgeknapt en krijgen de kinderen dagelijks een gezond ontbijt. In Kenia steunt Sawadee twee jaar lang de Muna Secondary School met digitaal onderwijs. Hiermee kunnen de kinderen digitale skills leren en worden kinderen door middel van tablets aangespoord om naar school te blijven gaan.

Nachos Para Todos

Project Wings

In het ecodorp Project Wings op Sumatra heeft Sawadee de reparatie van het dak van de sporthal gefinancierd. De sporthal vormt een magneet voor kinderen die in het regenseizoen willen spelen. Helaas was het dak lek, waardoor de vloer te nat en dus te gevaarlijk was om vrijuit op te kunnen sporten. Inmiddels is het dak gerepareerd en kunnen de kinderen weer volop spelen. De kinderen komen niet alleen naar het ecodorp om te spelen, maar krijgen ook les in Engels en natuurbehoud. Wil jij een bezoek brengen aan dit bijzondere dorp? Op onze groepsreis en familiereis naar Sumatra is er een optionele excursie naar dit bijzondere Puur Sawadee project. 

Project Wings

Kleding voor dragers 

Bij Sawadee vinden we het belangrijk om goed voor onze lokale medewerkers te zorgen. Tijdens de trekkingen in Nepal dragen de meelopende dragers elk zo'n 20 kilo aan bagage van onze reizigers. Om deze dragers te helpen om hun werk zo comfortabel mogelijk uit te voeren heeft Sawadee een nieuwe uitrusting voor ze gekocht. Zo hebben onze dragers altijd goede schoenen, een warme jas en een muts. Kijk dus niet verbaasd op als de lokale dragers in de Himalaya prachtige Sawadee kleding dragen. 

Dragers Nepal

Plastic opruimen in Thailand 

Eind februari maakten we bekend dat Sawadee voor het Andaman Coastal Research Station for Development in Thailand twee kajaks heeft gekocht, om het makkelijker te maken om afval op te ruimen. Ook hebben we een laptop en een camera gedoneerd die nodig zijn om het onderzoek vast te leggen en uit te werken. In twee maanden tijd is al 171 kilo afval uit de rivieren, mangrovebossen en van het strand gehaald.

Plastic opruimen in Thailand