< Terug naar overzicht
Sawadee reizigers maken beter onderwijs mogelijk met donatie van €8.500

Sawadee reizigers maken beter onderwijs mogelijk met donatie van €8.500

De afgelopen jaren deden duizenden reizigers van Sawadee tijdens het boeken van hun reis een vrijwillige bijdrage aan duurzame projecten. Met dit geld steunt Sawadee diverse doelen in hun inspanningen voor een gezondere aarde, een betere leefomgeving en een goede toekomst voor velen. Eerder dit jaar deden wij met behulp van de bijdrages al een donatie van €6.000 aan twee doelen die strijden voor gelijkheid en een donatie van €7.500 aan twee doelen die werk verrichten op het gebied van hygiëne. Deze maand doneren wij namens onze reizigers €8.500 aan twee organisaties die zich inzetten voor beter onderwijs. 

Digital Education Africa Network 

Met een donatie van €7.000 aan het CLASSworks project van Digital Education Africa Network NGO (DEAN) kan Sawadee samen met haar reizigers een school in Kenia twee jaar lang ondersteunen bij het opzetten van digitaal onderwijs. Dankzij de donatie krijgt een school 10 tablets in gebruik, een volledig lespakket en vier training vanuit DEAN. De kinderen gebruiken de tablets niet enkel in aparte ‘computerlessen’. Door het gebruik van digitale middelen te integreren in vakken zoals wiskunde en natuur- en scheikunde leren de kinderen een tablet gebruiken, terwijl ze ook praktisch bezig zijn met deze andere belangrijke vakken. Sinds de organisatie in 2001 werd opgericht zijn op meer dan 400 scholen ruim 2000 leraren getraind in het gebruik van tablets in de klas. Gezamenlijk hebben 830.000 kinderen deelgenomen aan de projecten van DEAN. 

Donatie DEAN

Over de gehele wereld wordt het steeds belangrijker om digitale vaardigheden te hebben. Dit soort skills zorgen later voor betere kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is voor veel Keniaanse kinderen het gebruik van een tablet nog echt een sensatie. Door digitaal onderwijs aan te bieden blijven er meer kinderen naar school toe gaan. Met de donatie van €7.000 bieden de reizigers van Sawadee deze schoolkinderen beter onderwijs en daarmee een kans op een betere toekomst. 

Nachos Para Todos 

Donatie Nachos Para Todos

Namens haar reizigers doneert Sawadee deze maand ook €1.500 aan Nachos Para Todos in Copán, Honduras. In tegenstelling tot wat de naam doet verwachten, deelt dit project geen nachos uit, maar Nacho Hondureño’s, schoolboeken die kinderen helpen leren lezen. Honduras is een van de armste landen van het westelijk halfrond en op het platteland is ongeveer 50% van de bevolking analfabeet. Lezen is één van de meest essentiële vaardigheden die een jong kind moet leren, omdat het deuren opent naar het leren van andere vakken en een belangrijk hulpmiddel is in het dagelijks leven. 

Donatie Nachos Para Todos

Door de Nacho Hondureño-boeken uit te delen aan de eerste twee leerjaren, draagt Nachos Para Todos bij aan het verbeteren van het onderwijs in Honduras. Voorin elk lesboek staat een kort geschreven berichtje dat helpt om de jongere kinderen te bemoedigen. Bovendien zorgt dit ervoor dat het boek niet meer doorverkocht kan worden, wat garandeert dat de kinderen een jaar lang de boeken kunnen gebruiken, en zelf ook alle opdrachten kunnen invullen. Dankzij de donatie van €1.500 kunnen in totaal 300 boeken worden gekocht en uitgedeeld, waarmee 300 kinderen geholpen worden bij het leren lezen. 

Meer informatie over onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid vind je hier.