10 bijzondere overnachtingsplekken voor op je bucketlist
< Terug naar overzicht
10 bijzondere overnachtingsplekken voor op je bucketlist

10 bijzondere overnachtingsplekken voor op je bucketlist

Bij Sawadee zijn we van mening dat op je bucketlist niet alleen plekken maar ook ervaringen thuishoren. Zo ook het overnachten op bijzondere plekken. Tijdens onze reizen ruilen we de comfortabele hotels dan ook geregeld in voor een meer avontuurlijke optie. Slapen op buitengewone locaties brengt je dichter bij de lokale cultuur en natuur en zorgt ervoor dat je een land op een andere manier beleeft. Samen met Bever selecteerden we 10 bijzondere plekken waar je zeker eens wilt overnachten.  

1. Op de rand van een vulkaan – Indonesië

Rinjani-vulkaan Indonesië

Het beklimmen van de Rinjani-vulkaan is een ervaring die niet mag worden overgeslagen tijdens een bezoek aan het Indonesische eiland Lombok. De tocht is lang en zwaar en duurt twee dagen, wat betekent dat er onderweg ergens overnacht moet worden. En dan doen we niet zomaar ergens; we zetten onze tenten op op de kraterrand van Sembalun op 2.639 meter hoogte. Vanuit je tent heb je een adembenemend uitzicht op het kratermeer en de Segara Anak, en kun je genieten van een magische zonsondergang. Je kunt deze bijzondere overnachting van je bucketlist afstrepen tijdens onze 22-35ers reis Indonesië

2. In een hangmat aan de Caribische kust – Colombia

Playa los Angeles Colombia

Aan de Caribische kust van Colombia is het heerlijk vertoeven. Tijdens onze reizen door Colombia bezoeken we meerdere kustplaatsen, waaronder Playa los Angeles. Hier krijg je de mogelijkheid om op een wel heel bijzondere manier de nacht door te brengen, namelijk in een hangmat. Met het geruis van de zee in je oren wieg relaxed in slaap. Vanuit je hangmat loop je zo het strand op voor een fijne wandeling of kun je op pad gaan om het dichtbijgelegen Tayrona Nationaal Park te verkennen. Hier tref je een prachtig groen regenwoud en heerlijke witte stranden. Kijk tijdens een wandeling in dit gebied goed op je heen; wie weet spot je wel een aap! 

3. In een dome in de woestijn – Jordanië

Wadi Rum Jordanië

Met de enorme zandheuvels en rotspartijen is de Wadi Rum woestijn voor veel reizigers een hoogtepunt van een reis door Jordanië. Voor wie de schoonheid van deze plek op een extra bijzondere manier wil ervaren is een Premium reis een echte aanrader. Tijdens deze reis overnacht je in de Wadi Rum woestijn namelijk in een luxe dome die is ingericht als hotelkamer. Na een avontuurlijke dag met onder andere een jeeptocht, kun je ’s avonds genieten van heerlijke Arabische gerechten en waterpijp. Na het eten en een drankje bij het kampvuur kan je voldaan terugkeren naar je eigen dome, vanuit waar je een prachtige sterrenhemel kunt bewonderen. Zoveel sterren als hier heb je vast nog nooit gezien, zeker niet vanuit je bed. 

4. In een bedoeïenenkamp tussen de zandduinen – Marokko 

Erg Chebbi Marokko

Er zijn natuurlijk nog meer bijzondere manieren om een nacht in de woestijn door te brengen. Zo slapen we tijdens onze reizen door Marokko in bedoeïenententen tussen de zandduinen. Ook hier kun je ’s avonds samen met je reisgenoten rond een kampvuur napraten over alle belevenissen van de reis. Wanneer het tijd is om te gaan slapen kun je zelf kiezen waar je gaat liggen; in de vooropgezette tent of direct onder de sterrenhemel. Als je ’s ochtends wakker wordt kun je de zon van achter de rode woestijnduinen zien opkomen. Een magische ervaring die zeker een plekje verdient op je bucketlist. 

5. In een nachttrein – Thailand & China

Nachttrein Thailand

Bij het maken van een rondreis ben je vanzelfsprekend veel tijd kwijt aan het verplaatsen van A naar B. Maar wat als je dit niet ten koste wilt laten gaan van de tijd die je op een bestemming kan doorbrengen? Dan neem je natuurlijk de nachttrein! Een nachttrein is een comfortabele en snelle manier van reizen die je onder andere kunt ervaren tijdens onze reizen in Thailand. Het reizen met een nachttrein in een belevenis op zich; in Chiang Mai stappen we aan het eind van de middag op de trein, die er dan nog als een normale trein uitziet. Zodra de avond valt komt het treinpersoneel langs om de stoelen om te bouwen tot bedden, met lakens, kussens en gordijntjes voor de nodige privacy. Onder het zachte geratel van de trein val je heerlijk in slaap en voor je het weet kom je uitgerust aan in Bangkok. Ook tijdens onze reizen in China maken we gebruik van deze bijzondere slaapplek; ideaal! 

6. Op een houseboat – India & Indonesië

Houseboat Kerala India

Van het ene vervoersmiddel door naar het andere vervoersmiddel; heb jij tijdens het reizen wel eens geslapen op een boot? Tijdens verschillende reizen van Sawadee kun je op een boot overnachten, zoals bijvoorbeeld in Zuid-India. Op de backwaters van Alleppey slapen we op een houseboat die van alle gemakken is voorzien. We varen langs kleine, schilderachtige dorpjes, omgeven door rijstvelden en palmbomen. ’s Avonds gaan we op een rustige plaats voor anker en val je lekker in slaap op de lichte deining van het water. Ook tijdens onze Avontuur-Plus reis in Kalimantan slaap je op zo’n bijzondere houseboat. Ga voordat je gaat slapen zeker nog even het dek op, want dan zie je een heldere sterrenhemel aan je voorbij trekken. 

7. In een drijvend hotel – Thailand 

River Kwai Thailand

Voor wie graag op het water slaapt hebben we nog een bijzondere overnachtingsplek die je vast wilt toevoegen aan je bucketlist. Tijdens meerdere van onze reizen naar Thailand kun je namelijk overnachten in een drijvend hotel op de River Kwai. Tijdens deze unieke overnachting kun je optimaal genieten van de prachtige omgeving van Kanchanaburi, waar heel erg veel te doen is. Loop bijvoorbeeld over de wereldberoemde Bridge over the river Kwai, bezoek het War Museum, waar je meer kunt leren over de bouw van de beruchte Birma spoorlijn, of maak een excursie naar de prachtige Erawan watervallen. 

8. Bij de lokale bevolking in een homestay – Diverse bestemmingen

Homestay Titicacameer Peru

Wil je een bestemming echt leren kennen? Slaap dan bij de lokale bevolking thuis in een homestay. Het slapen in een homestay is een unieke gelegenheid om het dagelijkse leven van de lokale bevolking van dichtbij mee te maken en meer te leren over de cultuur van een land. Op veel Sawadee bestemmingen zijn homestays in onze reizen opgenomen, zoals Thailand, Cambodja, Indonesië, Vietnam en Peru. In die laatste slaap je bijvoorbeeld bij een Peruaanse familie op het eiland Amantaní in het Titicacameer. De accommodatie is erg eenvoudig, zonder douches en wifi en met kamers die worden gedeeld met 3 tot 4 personen. ’s Avonds kun je de familie helpen bij het avondeten en vindt er een klein feestje plaats met traditionele muziek en dans. Een uniek inkijkje in het leven van de eilanders!

9. Tussen het Afrikaanse wild – Namibië

Okaukuejo Camp Etosha Namibië

Een van de belangrijkste redenen om af te reizen naar Namibië, is om wild te spotten. Om de kans op het zien van wild te vergroten slapen we tijdens onze reizen door Namibië midden in het Etosha Nationaal Park. Het Okaukuejo Camp ligt bij de bekendste verlichte waterplek van het park. Je kunt hier dag en nacht een grote diversiteit aan dieren zien drinken. Zo is het niet ongewoon om in de vroege ochtenduren zwarte neushoorns, olifanten en leeuwen tegelijkertijd te zien drinken. Op maar weinig plekken in Afrika slaap je zo dicht bij de dieren als hier. Een overnachting die thuishoort op de bucketlist van elke wildlife-fanaat.

10. In een traditionele Ryokan of Minshuku – Japan

Ryokan Japan

Als je in Japan bent dan moet je minimaal één nacht hebben geslapen op de Japanse manier. Dit kan bijvoorbeeld in een minshuku, een traditionele Japanse herberg, of in een ryokan, een traditioneel Japans familiehotel. Deze bijzondere verblijven kenmerken zich onder andere door lage tafels, waaraan je in kleermakerszit eet. Je slaapt er op een futon (matras) die ’s avonds over de tatami-vloer van gevlochten matten wordt uitgerold. Ook is er vaak een gezamenlijke onsen, waar je op de Japanse wijze lekker kunt badderen en relaxen. Een goede manier om het echte Japan te ervaren! 

Tips van Bever voor een goede voorbereiding 

Het overnachten op bijzondere locaties vergt natuurlijk ook een andere voorbereiding. De Buitenexperts van Bever weten hier alles van. We vroegen ze om wat handige tips voor het slapen op buitengewone locaties: 

  • Buitenexpert Muriel, Bever Haarlem: “Gebruik packing cubes en dry bags om je bagage te organiseren en comprimeren. Zo past alles beter in je rugzak en weet je altijd je shirts te vinden.”  
  • Buitenexpert Lisanne, Bever Hoofdkantoor: “Ik neem altijd een zijden lakenzak mee als ik ga backpacken. Die is compact, lichtgewicht, houdt je koel in de tropen en warm in de bergen. En in het ergste geval beschermt ‘ie je tegen bed bugs.”  
  • Buitenexpert Jasmijn, Bever Hoofdkantoor: “Ik gebruik graag stuff sacks voor mijn vuile was tijdens het backpacken. Zo houd ik alles bij elkaar en kan ik de was gemakkelijk meenemen naar een wasserette.”  

Voor het overnachten op bijzondere plekken is het bovendien handig niet te veel mee te nemen en te kiezen voor bagage die makkelijk draagbaar is, zoals een backpack. Check vooral Bevers top 10 beste backpacks of laat je adviseren in een van de Bever winkels.

Heb jij ook bijzondere overnachtingsplekken op je bucketlist staan? Streep ze af met een van de reizen uit ons aanbod.