< Terug naar overzicht
De 5 gezondste landen op aarde

De 5 gezondste landen op aarde

Ga je op reis, dan mag je natuurlijk best een beetje genieten. Drankje hier, lekker snackje daar. Voor sommigen hoort dit nou eenmaal bij de vakantie. Maar ook voor hen die juist op zoek zijn naar een gezonde(re) plek, om eens helemaal te resetten, zijn er mogelijkheden. Sawadee denkt graag met je mee en heeft daarom een top 5 samengesteld van de gezondste bestemmingen ter wereld.

1. Japan telt de meeste honderdjarigen

Rauwe vis is goed voor je. Mits er geen bacteriën in zitten, want dan kan het ook minder fijn aflopen. In Japan zijn ze zich hier als geen ander van bewust; dit is de plek waar het fenomeen sushi vandaan komt! Maar niet alleen de sushi maakt van Japan zo’n gezond land, het ligt ook aan dat wat ze drinken; heel veel (groene) thee. Daarnaast eten ze veel zoete aardappels, miso soep, zeewier en groente. Dit alles resulteert in ongekend gezonde inwoners die erg oud kunnen worden. Sterker nog: op het eiland Okinawa wonen de meeste honderdjarigen ter wereld!


2. Optimaal ontspannen in Australië

Tegenwoordig trekken veel Nederlanders naar Australië. Samen met het gezin, of alleen met een backpack op de rug. Hoewel de natuur, temperatuur en bevolking van het land al genoeg reden zijn voor een bezoek, heeft het land stiekem ook een streepje voor vanwege de relaxte levensstijl die er heerst. En wat blijkt? Deze levensstijl is gezond! De levensverwachting van de Australiërs is dan ook zeer hoog. Natuurlijk draagt de goede en uitgebreide gezondheidszorg hier ook aan bij; deze wordt gezien als één van de efficiëntste ter wereld. 


3. Overheerlijke verse vis in Zweden

Het Scandinavische Zweden komt wel vaker in het nieuws. Zo behoren de inwoners van het land bij de gelukkigste mensen op aarde en stijgen de lonen er fors. Trouwens, wat dacht je van de ruime verlofregeling voor kersverse papa’s? En in ditzelfde rijtje, past ook het volgende feitje: Zweden is een bijzonder gezond land. Het hoge percentage gezonde mensen heeft voor een deel te maken met het vele fietsen en wandelen dat de bevolking doet én de overheerlijke, verse vis die je er kunt krijgen. 


4.Singapore: klein, maar zéér fijn

Ook de kleinste stadstaat van Zuidoost-Azië blijft wat betreft de gezondheid zeker niet achter op de grote landen. Het tropische klimaat, het gevarieerde voedsel en de mooie Botanical Gardens waar je heerlijk kunt joggen en wandelen… Dit alles draagt bij aan de goede gezondheid van de inwoners van Singapore. Daarnaast is er een efficiënt zorgsysteem, hebben de inwoners een goed dieet dat rijk is aan groenten, vlees en vis én kent de stad een gedetailleerd systeem van regels voor het gezond en schoonhouden van het milieu. Gevolg? De hygiëne in de stad is één van de beste op aarde! En voor alle bierliefhebbers: alléén in Singapore kan je een biertje bestellen dat goed is voor je immuunsysteem!


5. Schone lucht en heel veel vis op IJsland

Last but not least: het alsmaar populairder wordende IJsland. Reden? Verse vis en veel sporten! De inwoners van IJsland zijn fan van wandelen en fietsen en - als vanzelfsprekend - is er heel veel verse vis te vinden. Hierdoor hebben ze op IJsland minder hart- en vaatziekten, minder vaak een hoge bloeddruk en ook beroertes komen er aanzienlijk minder vaak voor. En dat alles ongeacht de donkere winters en het koude weer! Het IJslandse klimaat en voedsel is simpelweg erg goed voor de gezondheid van de inwoners. Het sterftepercentage van het land is een van de laagste ter wereld en de inwonersgroei stijgt jaarlijks met ruim een procent.