< Terug naar overzicht
De prachtige Kleine Sunda Eilanden

De prachtige Kleine Sunda Eilanden

Bij een rondreis door Indonesië denken we al snel aan grote steden als Jakarta en Bandung of aan het populaire Bali. Maar heb je wel eens gehoord van de Kleine Sunda eilanden? Deze minder bekende eilandengroep bevindt zich in Zuidoost-Azië, ten oosten van het eiland Java en is een waar paradijs. Je kan hier een relaxte rondreis maken met bijzondere activiteiten, van mooie wandel- en boottochten tot een klim naar de 2800 meter hoge Rinjani; er is genoeg te doen!

De Kleine Sunda eilanden

Deze archipel van kleine langgerekte eilanden die samen de Kleine Sunda eilanden vormen, ligt ten oosten van Bali. Misschien dat je al wel eens van Lombok, Sumba of Komodo hebt gehoord? Dit zijn de drie meest bekende eilanden uit deze prachtige archipel. Op de Kleine Sunda eilanden waan je je in een compleet andere wereld. De traditionele cultuur en unieke natuur wijken hier af van alles wat je op het vaste land van Indonesië hebt gezien. Juist vanwege het feit dat de Kleine Sunda eilanden nog niet razend populair zijn, heb je hier de kans om écht in contact te komen met de locals.

Lokale bevolking, Kleine Sunda eilanden

Eiland uit duizenden: Lombok

Een van de meest bekende eilanden van deze archipel is Lombok. Dit eiland staat bekend om haar adembenemende natuur, vele rijstvelden en prachtige regenwouden. Maar ook voor een ontspannen strandvakantie is Lombok een absolute aanrader; bezoek de strandplaatsen Senggigi en Kuta Lombok en je zit gebakken! Lombok is een (nu nog) rustig eiland, waar je heerlijk tot jezelf kunt komen. Een perfecte bestemming wanneer je de drukte van het toeristische Bali wilt ontlopen.

Rijstvelden, Lombok, Indonesie

Een bijzondere reis

Hoewel het massatoerisme nog niet bij de Kleine Sunda eilanden is doorgedrongen, heeft Sawadee al wel een reis naar deze ‘ruwe diamant’ samengesteld. Een actieve rondreis die je langs diverse eilanden van de archipel brengt. Op diverse manieren! Denk bijvoorbeeld aan een driedaagse boottocht langs Komodo en Rinca, mooie wandelingen en verschillende snorkelsessies. Deze afwisselende rondreis is ideaal voor als je graag in contact komt met de lokale bevolking.

Komodovaraan, Indonesie

Met het gezin naar de Kleine Sunda

Ook mogelijk: met de familie richting de Kleine Sunda eilanden! Ook tijdens deze reis staat er een boot- en wandeltocht op de planning. Daarnaast bezoeken jullie het authentieke eiland Flores en haar indrukwekkende Kelimutu vulkaan. Wanneer de zon ’s morgensvroeg opkomt boven de kraterrand, zien jullie de drie kratermeren oplichten. Een unieke ervaring.

Kelimutu vulkaan, Flores, Indonesië