< Terug naar overzicht
Op 22-35ers reis met leeftijdsgenoten: Deze 4 jongvolwassen doen niets liever

Op 22-35ers reis met leeftijdsgenoten: Deze 4 jongvolwassen doen niets liever

In 2019 introduceerden wij onze 22-35ers reizen, speciaal voor jongvolwassen reizigers die samen met leeftijdsgenoten de wereld willen ontdekken op een avontuurlijke manier. De reizen werden in een mum van tijd razend populair. Sommige jongvolwassen reizigers zijn zelfs zo enthousiast over onze 22-35ers reizen dat ze er sinds 2019 al meerdere hebben gemaakt. In dit blog vertellen 4 van deze reisfanaten je meer over hun avonturen met Sawadee. 

Melanie op den Velde (28)

Voor Melanie is reizen meer dan alleen een hobby. Sterker nog, ze geeft toe dat ze er een beetje verslaafd aan is. Ze heeft dan ook een studie Internationaal Toerisme gevolgd en heeft jarenlang als Content Marketeer in de reisbranche gewerkt. 

Melanie in Costa Rica

Melanie in Costa Rica tijdens haar allereerste 22-35ers reis (2022).

Hoeveel 22-35ers reizen heb jij al met ons gemaakt en welke waren dat?

Ik ben sinds vorige zomer met twee 22-35ers reizen mee geweest, naar Costa Rica en Thailand. En raad eens? In november ga ik mee naar Vietnam

Wat zijn jouw absolute hoogtepunten van deze 22-35ers reizen? 

Oh, de reizen zaten boordevol avontuur en hoogtepunten! Neem bijvoorbeeld Costa Rica. In Tortuguero, een natuurreservaat en een van de bekendste en populairste parken van Costa Rica, hebben we bijvoorbeeld zeeschildpadden eitjes zien leggen. Op een maanverlicht strand, zonder ook maar een andere ziel in de buurt. Het is niet toegestaan om geluiden te maken of foto's te nemen om het broedproces niet te verstoren. Hierdoor beleefden we het echt intens, en ik verzeker je, het was een magische ervaring! In Thailand gingen een aantal medereizigers en ik vaak van de gebaande paden af op onze vrije dagen. Zo kwamen we bij een waterval in Chiang Mai die bedekt was met kalksteen, waardoor je letterlijk tegen de waterval aan naar de top kunt lopen. En in Khao Sam Roi Yot maakten we 's ochtends vroeg een wandeling naar Phraya Nakhon, een grot met een prachtige boeddhistische tempel. De zon liet zich rond 11 uur zien en verlichtte de grot op een adembenemende manier. Niet alleen was de wandeling zelf prachtig, maar we hadden bijna de hele grot voor onszelf!

Waarom ben jij fan van onze 22-35ers reizen? 

Nou, ik ben dol op reizen, en een van de dingen die ik het allerleukst vind, is het delen van geweldige momenten. Hoe gaaf is het om dat te doen met mensen van dezelfde leeftijd en met dezelfde reislust? De groepsdynamiek is altijd fantastisch, en het schept echt een band als je wekenlang samen optrekt en onvergetelijke avonturen beleeft. Ik heb tijdens deze reizen echte vrienden gemaakt, die ik nog steeds zie en spreek. We gaan zelfs nog samen op reis, en natuurlijk zijn dat de 22-35ers reizen! Los van het sociale aspect zitten deze reizen ook altijd boordevol avontuur en actie. Denk bijvoorbeeld aan het slapen bij een bergstam in Noord-Thailand of ziplinen door de jungle van Costa Rica. Je komt op plekken die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt, maar je bezoekt ook de bekende highlights.

Welke 22-35ers reis staat nog op jouw verlanglijstje?

Ik wil de meeste 22-35ers reizen uiteindelijk kunnen afvinken vóór mijn 36e! Ik vind het ook echt superleuk om te zien dat er nieuwe 22-35ers reizen zijn toegevoegd, en ik hoop dat er nog meer gaan komen. Mijn oog is al gevallen op de nieuwe 22-35ers reis naar Zuidelijk Afrika volgend jaar!

Tom Engelen (27)

Tom is in het dagelijks leven werkzaam als solution consultant, maar is in zijn vrije tijd een fervent reiziger. Hij is al meegeweest op één van onze 22-35ers reizen en heeft de volgende twee al in het verschiet liggen.

Tom in Vietnam
Tom tijdens zijn 22-35ers reis in Vietnam (2023).

Hoeveel 22-35ers reizen heb jij al met ons gemaakt en welke waren dat?

In januari 2023 ben ik voor het eerst met Sawadee op vakantie gegaan, dit was naar Vietnam (22-35 reis).

Wat zijn jouw absolute hoogtepunten van deze 22-35ers reis?

Hoogtepunten zijn altijd lastig te benoemen aangezien er meer dan genoeg is om uit te kiezen. Een kleine selectie:

 • Bezoek aan Hanoi: Dit voelde wel echt als kennismaken met het klassieke Vietnam 
 • Boottocht in Ha Long: Dit was echt prachtig en het zelf kanoën maakte het helemaal compleet.
 • Surfles in Mui Ne: Hoe vaak krijg je nou surfles op een leeg en prachtig strand met lekker weer?
 • Bezoek aan Ho Chi Minh: Het was erg leuk om na het klassieke Hanoi ook het meer moderne en westers georiënteerde Ho Chi Minh te bezoeken. Ook het oorlogsmuseum maakte hier veel indruk.
 • Canyoning in Dalat: Dit was gewoon een superleuke avontuurlijke trip. 
 • Daarnaast wil ik het verblijf in de homestays nog apart noemen, dit was superleuk en gezellig.

Waarom ben jij fan van onze 22-35ers reizen?  

De 22-35 reizen vind ik erg leuk, omdat je met mensen van ongeveer dezelfde leeftijd samen het avontuur aangaat in een ver land. Waarbij met behulp van een leuk en goed gevuld programma (met ook nog vrijheid) je een land ontdekt. Daarnaast vond ik het een erg gezellige groep en terug in Nederland heb ik ook nog contact met een deel hiervan. Er zijn denk ik namelijk weinig dingen leuker in het leven dan nieuwe mensen te leren kennen, met hen avonturen te beleven, en dit af te sluiten met een drankje op een prachtige locatie.

Welke 22-35ers reis staat nog op jouw verlanglijstje?

Op het moment van schrijven van dit blog heb ik nog twee (22-35ers) reizen geboekt. Zo ga ik volgende week naar Peru en begin januari naar Costa Rica. De reis naar Vietnam was zo goed bevallen dat ik voordat ik de tweede gemaakt heb ook alvast de 3e heb geboekt. Het was namelijk erg tof om op deze manier, met beperkte planning en een gezellige groep, mijn bucketlistbestemmingen te ontdekken. Straks kan ik genieten van de eerste kennismaking met de Peruaanse steden. Daarnaast kijk ik erg uit naar het lopen van de Larestrail en het bezoek aan Machu Picchu. Vervolgens mag ik in januari gaan genieten van de prachtige natuur en mooie dieren in Costa Rica, waarbij ik ook erg uitkijk naar het surfen en raften. 

Lisa Lommerse (24)

Lisa werkt bij Sawadee op de Customer Operations afdeling, maar is naast haar werk het liefst zoveel mogelijk op reis. Is ze niet op een verre reis, dan is ze wel op avontuur in Europa. Vrienden en familie vragen haar dan ook regelmatig "Ben je nou alweer weg?". Al op de middelbare school wist ze dat ze ooit in de reiswereld wilde gaan werken. Zo gezegd, zo gedaan!

Lisa op 22-35ers reis

Lisa op 22-35ers reizen in Vietnam en Thailand (2022).

Hoeveel 22-35ers reizen heb jij al met ons gemaakt en welke waren dat?

Op dit moment heb ik twee 22-35ers reizen gedaan met Sawadee. In september 2022 ben ik naar Vietnam geweest en 2 weken na terugkomst ben ik doorgegaan naar Thailand.  

Wat zijn jouw absolute hoogtepunten van deze 22-35ers reizen? 

Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en de wereld te ontdekken. Ook doe je vaak dingen die je thuis niet zou doen. Ik kan dan ook talloze hoogtepunten opnoemen van mijn 22-35ers reizen. Hieronder heb ik er een paar opgesomd:

 • Een motorscooter huren in Vietnam en Thailand en op eigen gelegenheid op avontuur gaan;
 • Een alpine coaster in Da Lat, Vietnam;
 • Hiken door de bergen van Vietnam en Thailand;
 • Snorkelen in verschillende baaien van Surin Island, Thailand;
 • In contact komen met de lokale bevolking; 
 • En niet te vergeten het heerlijke eten van de bestemmingen, bij voorkeur streetfood.

Waarom ben jij fan van onze 22-35ers reizen?

Ik ben fan van de 22-35ers reizen, omdat je op reis gaat met je eigen leeftijdsgroep. Dat maakt de omgang met elkaar toch een stuk makkelijker en is het leuker om achteraf nog contact met elkaar te houden. Wat ik ook erg leuk vind, is dat de 22-35ers reizen specifiek zijn gemaakt voor ons, waardoor we hele leuke activiteiten ondernemen. Ook is het fijn om met een groep op reis te gaan als je niet alleen wilt gaan. De reizen zijn goed georganiseerd met een heel mooi programma, waarbij je de highlights, maar ook minder bekende dingen van het land ontdekt. De reizen zijn mij zelfs zó goed bevallen, dat ik heb besloten om bij Sawadee te gaan werken. Dit doe ik nu al sinds februari 2023 en ik vind het alleen maar leuker worden! 

Welke 22-35ers reis staat nog op jouw verlanglijstje? 

Ik ga in oktober mee met de 22-35ers reis naar Colombia, wat mijn derde 22-35ers reis zal gaan worden. Hier heb ik erg veel zin in, omdat Colombia al heel lang op mijn verlanglijstje staat. Ook heb ik al een optie staan op de Jordanië reis voor mei 2024. Ik zou zo graag Petra willen zien of een nachtje willen verblijven in de woestijn van Wadi Rum. Stiekem ben ik nog aan het kijken naar de nieuwe reizen die recent online zijn gekomen, zoals Brazilië of Kenia en Tanzania. Avontuurlijke safari of diep de Amazone in, dat trekt me beide wel! Ik hoop zoveel mogelijk van de 22-35ers reizen af te strepen, maar gelukkig heb ik nog genoeg tijd om dat te doen. 

Sanne van Roij (30)

Sanne noemt zichzelf een enthousiaste, sportieve dame die graag alle mooie plekken van de wereld wil zien. Ze is pas op één 22-35ers reis geweest, maar de volgde staat al op de planning.


Sanne tijdens haar 22-35ers reis in Costa Rica (2022).

Hoeveel 22-35ers reizen heb jij al met ons gemaakt en welke waren dat?

In december 2022 ben ik met Sawadee op 22-35ers reis naar Costa Rica geweest! Marokko stond in september 2023 op de planning, maar is geannuleerd vanwege de aardbeving. Ook de Colombia reis sprak me erg aan, dus die heb ik gelijk geboekt na Costa Rica en staat nog op de planning voor het einde van dit jaar.  

Wat zijn jouw absolute hoogtepunten van deze 22-35ers reis?

In Costa Rica waren dat de nationale parken en de wilde dieren die we gespot hebben, zoals in Corcovado. De natuur is er prachtig en wordt door de inwoners goed bewaard. Van wandelen aan de voet van een vulkaan tot surfen en stappen met de groep en zwemmen bij watervallen. Toppunt was toch wel het zien van een mega schildpad die eieren aan het leggen was in het wild! Onze reisleidster Marion maakte de reis compleet door haar enthousiasme en kennis over het land.  

Waarom ben jij fan van onze 22-35ers reizen?

Het zijn actieve reizen in kleinere groepen met leeftijdsgenoten. De reizen zijn gevarieerd en zijn goed samengesteld, gaan door bekende en minder bekende plekken en geven je de vrijheid toch je eigen ding te kunnen doen. Dan is er nog de interactie met de locals, wat net dat extra's biedt en de reis nog specialer maakt. 

Welke 22-35ers reis staat nog op jouw verlanglijstje?

Die Marokko reis staat nog steeds op mijn lijstje!