< Terug naar overzicht
Lekker eten over de hele wereld

Lekker eten over de hele wereld

Een verre reis gaat vaak gepaard met het proeven van een andere keuken. Het land van bestemming kent andere gerechten dan wat je gewend bent in Nederland en het is dan ook erg leuk om op dit gebied op ontdekkingstocht te gaan. Laat je meevoeren door de kruiden, geuren en smaken tijdens jouw onvergetelijke droomreis! We geven je een paar restauranttips: 

1. Indonesië

Denkend aan de geurende keuken van Indonesië loopt het water je al in de mond. Dit land barst natuurlijk van de eetstalletjes op straat en traditionele warungs. Voor wie een bezoek brengt aan Yogyakarta is dit een echte aanrader:

The Sawah, Yogyakarta

Eten in Indonesië

2. Verenigde Staten

Burgers en steaks. Het land van de grote porties. In de Verenigde Staten is alles groot! 

Steak eten in de Verenigde Staten

3. Japan

Wie aan de Japanse keuken denkt ziet vast een schaal prachtig bereide sushi voor zich. Dat Japan ook vele andere overheerlijke gerechten kent moet dat maar eens gaan ontdekken in dit interessante land. Denk eens aan heerlijke noodlessoep, speciale omelet, gemarineerde kip en Japanse schnitzels. Voor de sushi is dit een goeie:

Tsukiji Kiyomura Sushi-Zanmai, Tokyo

4. Laos

De keuken van Laos is een nog vrij onontdekte. Wie interesse heeft in koken zou hier eens een kookcursus kunnen volgen. Je gaat naar een lokale markt, ruikt aan de verse producten en maakt een selectie voor de maaltijd die je onder begeleiding zal gaan bereiden. Een absolute aanrader!

Markt in Laos

5. Peru

Dit land in Zuid-Amerika is hot op gastronomisch gebied! Een opleiding tot kok is voor velen een nieuwe kans om succesvol te worden en dit beroep wordt dan ook uitgebreid gepromoot. In de hoofdstad van Peru wordt het grootste foodfestival van Zuid-Amerika gehouden, het Mistura. Voor een echt Peruviaans gerecht, Ceviche, ga je naar:

Costazul Seafood, Lima

6. Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse keuken heeft een eigen aparte smaak. Er wordt veel gebruik gemaakt van geurige kruiden en kerrie. Vlees is er meestal gegrild of gestoofd. Dit wordt vaak aangevuld met zetmeelrijke producten zoals aardappels, rijst of pap.

Pata Pata, Johannesburg

7. Australië

Of je in Australië nou moet gaan voor de kangoeroesteak? Die pluizige springbeesten heb je kort ervoor misschien nog wel geaaid. Natuurlijk kent Australië een uitgebreide keuken maar het land is en blijft een beetje ruig. Voor veel mannen geldt dan ook; bier en meatpies! Probeer deze nationale heerlijkheid bijvoorbeeld bij:

Upper Crust Pies, Sydney

Eten in Australië

8. Italië

Inmiddels wel erg geliefd in Nederland; de Italiaanse keuken. Naast pizza’s en pasta’s zijn ook de antipasti inmiddels erg populair. Wie graag zelf Italiaans wil leren koken kan bij Sawadee een reis naar Italië boeken en op een volledig verzorgde kookreis gaan. Hier leer je verschillende gangen koken en geniet je ook nog eens van het Mediterrane leven op de Eolische eilanden.

Tapas eten in Italië