< Terug naar overzicht
Met de mountainbike op Safari in Swaziland Bronvermelding: Janou Zoet

Met de mountainbike op Safari in Swaziland

Wilde dieren kun je spotten vanuit een jeep, maar wist je dat een safari ook mogelijk is op een mountainbike? In Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland bijvoorbeeld.  

Glooiende landschappen, vergezichten en prachtige dieren: Swaziland heeft het allemaal. Wil je iets aparts doen tijdens je bezoek aan dit kleine koninkrijk, kies dan voor een fietstocht in een van de Nationale Parken. Een unieke ervaring, die je bijvoorbeeld in Mlilwane Wildlife Sanctuary kunt beleven. Voor je het weet, fiets je tussen de zebra’s en impala’s!

Over Mlilwane Wildlife Sanctuary

Mlilwane Wildlife Sanctuary (ook wel bekend als Mlilwane Game Reserve) is gelegen in de Ezulwini Vallei, tussen Mbabane en Manzini. Het uitgestrekte gebied van Mlilwane is ruim 4500 hectare groot en maakt deel uit van de drie Nationale Parken in het land: Hlane Royal National Park, Mkhaya Game Reserve en Mlilwane Wildlife Sanctuary. Van de drie is Mlilwane het oudste en meest populaire Nationale Park tijdens een rondreis Swaziland.

Je kunt het park en de dieren op allerlei manieren bekijken. Wij deden mee met een mountainbike tour onder begeleiding van een gids. Wat een leuke ervaring!


Fietstocht voor elk niveau

Een fietstocht is een aanrader als je van wat avontuur en beweging houdt. Heb je weinig fiets ervaring? Laat je dan zeker niet afschrikken, want de tours zijn naar eigen tempo aan te passen en geschikt voor zowel de beginnende fietser, als de gevorderde mtb’er. Zo fietsten wij met een groep van zo’n 10-12 personen ruim een uur door het Park. De tour werd begeleid door twee ervaren gidsen, die ons tijdens het fietsen (of een van de stops) van de nodige info en weetjes hebben voorzien.


Zuid-Afrika Reizen


Spectaculaire Safari

Deze gidsen weten niet alleen veel over het gebied, het zijn ook meesters in het spotten van wildlife. Ongelofelijk hoeveel dieren zij weten te vinden! Hoewel het tijdens onze tocht niet zonnig was, mocht dat de pret niet drukken. Als het erg warm en zonnig is, komen de dieren namelijk minder snel tevoorschijn, dus eigenlijk is een beetje bewolking wel voordelig. Zebra’s, impala’s, krokodillen, buffels, bijzondere vogels en wilde zwijnen; tijdens onze tour kwamen we van alles tegen. De dieren staan soms echt op een steenworp afstand, wat bijzonder! 


Ten slotte

Na de rit is het natuurlijk tijd voor een lekker drankje. In het bijbehorende restaurant is het goed toeven met uitzicht over een meer, gevuld met krokodillen en schildpadden. Of ga voor een lekkere maaltijd (tip: een focaccia met patatjes, smullen!). Tenslotte is het kopen van een souvenirtje in de shop ook een aanrader; je steunt met de aankoop van de meeste artikelen de strijd tegen stropers.


Zuid-Afrika reizen