Naar deze landen reizen travelbloggers af, zodra het weer kan
< Terug naar overzicht
Naar deze landen reizen travelbloggers, nu het weer kan

Naar deze landen reizen travelbloggers, nu het weer kan

2020 was een bewogen jaar voor ons allemaal, waarin wij helaas (bijna) al onze reisplannen in het water hebben zien vallen. Maar, er is licht aan het einde van de tunnel en we kijken vol goede moed uit naar alle mooie bestemmingen die wij in de toekomst weer kunnen bezoeken. Onlangs hebben we een onderzoek uitgevoerd onder bekende reisbloggers. Wij waren erg benieuwd naar welke landen zij als eerste afreizen zodra het weer kan. In dit artikel presenteren we de resultaten.

10. Griekenland

“In Griekenland kan je echt alle kanten op. Genieten van de helderblauwe zee, de archeologische sites en de heerlijke keuken. En dat relatief dicht bij huis!” – Esther / Lifelicious.nl

Voor zonaanbidders is Griekenland dé ultieme bestemming. Met gemiddeld 280 dagen zon per jaar en het warmste klimaat van heel Europa kan je hier meer dan genoeg vitamine D bijtanken. Natuurlijk doe je dit in combinatie met een bezoek aan de bekende- en onbekende bezienswaardigheden, zoals het historische Athene, het spectaculair gelegen Agiou Ioannou Promdromou klooster en het eiland van Santorini met haar karakteristieke wit met blauwe huisjes. Een  reis door Griekenland heeft voor ieder wat wils; de lekkerbekken kunnen genieten van de Griekse keuken, de waterratten kunnen overal zwemmen en de cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Athene.

Heb je geen zin om ver te reizen en ben je wel op zoek naar een diverse vakantiebestemming? Dan is Griekenland 'the place to be'!  Slechts een paar uurtjes vliegen en je bevind je op één van de mooiste plekken van Europa!

griekenland-santorini


9. Vietnam

“Reis van Noord naar Zuid en zie het land (en het klimaat!) veranderen.” – Milou / Explorista.nl

Tijdens een rondreis door Vietnam ervaar je Zuidoost-Azië op z’n best. Vietnam kent vele highlights, waaronder het oude tempelcomplex van My Son dat aan het begin van de jaartelling is gebouwd om de oude hindoegoden te eren. Absolute must-sees zijn ook de Cu Chi tunnels die gebruikt werden tijdens de Vietnamoorlog en de oude steden van Hoi An, Hué, Ho Chi Minh en Hanoi. 

De natuur in Vietnam is uniek. De Mekongdelta is een overgroeid gebied vol mooie eilandjes en leent zich uitstekend voor een ontspannen boottochtje. Verder mag je een bezoek aan Halong Bay niet overslaan; een grandioos natuurgebied met duizenden kalksteeneilandjes. Hier overnacht je op een boot en word je wakker met een van de mooiste uitzichten die je ooit hebt gezien! 

De natuur en cultuur zijn indrukwekkend, maar wat je echt bij zal blijven is de vriendelijkheid van de mensen welke het bezoek aan Vietnam compleet maakt. Zij kijken er naar uit om reizigers weer te mogen ontvangen in de nabije toekomst! 

my-son-vietnam


8. Israël en Jordanië 

“Alles wat je verwacht, en niet verwacht komt in het Midden-Oosten samen” – Jessica / Cornersoftheworld.nl

Maak je een reis door Israël en/of Jordanië dan maak je een reis door de tijd. Beide landen zijn zo rijk aan historie dat het lijkt alsof je door een geschiedenisboek reist. Houd je verder ook van woestijn, authentieke cultuur en hippe steden? Dan is dit dé eerstvolgende reisbestemming voor jou! 

Historische plekken die je absoluut moet zien in Israël zijn Nazareth en Bethlehem. De reden hiervoor is je vast wel bekend. Tijdens de rondreis van Sawadee door Israël & de Palestijnse gebieden verblijf je onder andere in een bedoeïnenenkamp in de woestijn - een hele bijzondere ervaring. Maak ook zeker een wandeling door de Jordaanvallei - een bizar contrast met de ultramoderne hoofdstad Tel Aviv. Reizen door Jordanië staat garant voor vele hoogtepunten. De iconische roze stad van Petra is ook 's avonds sprookjesachtig mooi en een lekkere dobberpartij in de Dode Zee is een klassieker. Combineer dit met een overnachting onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn en je hebt een waanzinnige reisavontuur! Deze compleet andere wereld tref je in slechts 5 uurtjes vliegen.

jordanie-petra


7. Nieuw-Zeeland

“Maak een wereldreis in één land, zoveel variatie!” – Dick / Grijsopreis.nl

Aan de andere kant van de globe vind je het land van de ontelbare natuurparken, vulkanen en spuitende geisers; een waar walhalla voor outdoorliefhebbers. In dit relatief kleine land kan je in vier weken de ongerepte natuur van zowel het Noorder- als Zuidereiland verkennen. Het maakt niet uit welke reisroute je in Nieuw-Zeeland volgt, je zal altijd verbaasd zijn over hoe moeder natuur hier haar meesterwerk heeft gecreëerd. 

Reistips: Een bezoek aan Milford Sound; het langste fjord van Nieuw-Zeeland met waanzinnige uitzichten. Ben je fan van Lord of the Rings? Dan moet je zeker naar Hobbiton, waar een groot deel van deze films zijn opgenomen. De hike over de Tongariro Crossing is een klassieker en het aanschouwen van Mount Cook (3724m), de hoogste berg van Nieuw-Zeeland natuurlijk ook. Naast de indrukwekkende natuur heb je ook de hippe steden van Queenstown, Auckland en Christchurch. 

Het is misschien een lange reis maar absoluut eentje die op je bucketlist hoort te staan. Houd wel rekening met de omgekeerde seizoenen bij het plannen van jouw reis. De beste reistijd is van oktober tot maart. 

nieuw-zeeland-queenstown


6. Zuid-Afrika

“Safari’s, avontuur en ontspanning, alles wat je hebt gemist in 2020 en kan goedmaken in Zuid-Afrika”-  Amy / Reisjevrij.nl

Het spotten van wild is vaak het eerste waar men aan denkt bij een reis door Zuid-Afrika. Dat is logisch, immers een gamedrive door het Krugerpark of een van de andere nationale parken waarbij je met een beetje mazzel de Big 5 kan afturven staat natuurlijk op menig reizigers to-do lijstje. Spoiler: Zuid-Afrika heeft nog véél meer! Denk aan Kaapstad, een enorm gezellige stad vol hippe barretjes, interessante geschiedenis en natuurlijk de Tafelberg, die je kan beklimmen voor een fenomenaal uitzicht over de stad. Vergeet ook niet de indrukwekkende Drakensbergen, de ruige natuur van de panoramaroute en een bezoek aan de buurlanden Lesotho en Swaziland. In deze landen ga je een stap terug in de tijd, waarbij je in aanraking komt met authentieke culturen. 

Zuid-Afrika staat op de zesde plaats in deze lijst en zeker niet alleen voor haar natuur en cultuur, maar ook voor het heerlijke eten! Door de Europese- en Aziatische invloeden heb je een veelzijdige keuken. Voeg daar een lekker glas Zuid-Afrikaanse wijn bij en het feest is compleet. Oké, het ligt niet om de hoek, maar er is geen tijdsverschil is dus... geen jetlag! Alles bij elkaar: een rondreis door Zuid-Afrika is een absolute aanrader.

zuid-afrika-drakensbergen


5. Schotland

“Schotland: hét land met eindeloos veel boeiende cultuur en natuur” – Nathalie / Schotlandinfo.nl

Een reis door Schotland is een reis door de geschiedenis. Vertel, wat weet je nou echt van het monster van Lochness? Wist je trouwens dat Schotland meer dan 3000 verschillende kastelen en ruïnes telt? Tip: bezoek het iconische Eilean Donan kasteel en voel je een echte lord. Ben je eenmaal aangekomen op Schotse grond dan moet je ook zeker naar Isle of Skye gaan. Dit is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden wat gezegend is met betoverende bergpassen en een prachtige kustlijn.

Ook voor de filmliefhebber is er genoeg te zien en te beleven in Schotland. Bezoek Edinburgh,de hoofdstad van Schotland, waar de film Trainspotting is opgenomen. Of boek een tripje aan boord van de Jacobite Stoomtrein en beleef jouw 'Harry Potter-moment' in het betoverende landschap van de route die de trein aflegt. Na intensieve dagen waar de natuurliefhebber, wandelaar en de cultuursnuiver kan genieten moet je ook een rustmomentje inlassen en genieten van het levenswater van Schotland; Whisky! 

Binnen anderhalf uur betreed je deze sprookjesachtige wereld al en is daarom een ideale bestemming om naar toe te reizen zodra het weer kan.

schotland-isle-of-skye


4. IJsland

“Nergens ter wereld zag ik zo’n indrukwekkende en ruige natuur. Wat voelde ik me nietig tussen dat prachtige natuurgeweld in IJsland, en dat gewoon in Europa” – Saskia en Kimber / Reisgenie.nl

Een van de meest ‘up and coming’ bestemmingen in Europa is het land van ijs en vuur, oftewel IJsland. Nergens in Europa vind je een plek die zo ruig en zo mooi is. IJsland flaneert niet met palmbomen, hagelwitte stranden of wilde jungles, maar met haar ruige natuur. Een rondreis door IJsland is een must voor reizigers die graag zien wat voor schoons moedernatuur kan maken. 

Tips: ervaar het sprookjesachtige noorderlicht, ontspan in een van de vele warme thermische baden, breng een bezoek aan de wereldberoemde Gouden Driehoek, ga walvissen spotten of bewandel een van de 7000km2 aan imposante gletsjers want bij een bezoek aan IJsland hoort een korte trip over het ijs. Laat de ware avonturier in je los in IJsland!

Wist je dat je IJsland zowel in de zomer als winter goed kan bezoeken? In de zomer heb je te maken met de middernachtzon, waarbij het in juni zelfs helemaal niet meer donker wordt. Het noorderlicht is een fenomeen dat de meeste kans op zien geeft in de maanden september tot april.

reykjavik-ijsland-noorderlicht


3. Costa Rica

“Hangbruggen, vulkanen, jungle, watervallen, stranden, wilde dieren, beachclubs en hotsprings, wat wil je nog meer?” – Greg / Reisjunk.nl

Pura Vida, oftewel puur leven, is niet voor niks de slogan van Costa Rica. Is groen je lievelingskleur? Dan kan je reis niet meer stuk, want alle groentinten zijn hier door moeder natuur van het schilderspalet getoverd. Op kleine afstanden wisselen nevelwouden, jungles, regenwouden en diverse soorten bossen zich af. Zo nu en dan piekt de top van een vulkaan door het groen heen en worden de landsgrenzen afgetekend met ongerepte kustlijn. 

In dit kleine landje in Midden-Amerika, zo groot als Nederland en België tezamen, vind je een ongekende biodiversiteit. Reizende door Costa Rica tref je overal verschillende soorten aapjes, leguanen, luiaards, vlinders en vogels aan. Met veel mazzel spot je de tapir of de jaguar in de jungle.   

Houd jij van actie en ontspanning? Klim en klauter tussen de boomtoppen in het nevelwoud van Monteverde, of kom ultiem tot rust in de ongerepte jungle van het Corcovado Nationaal Park. Genoeg groen gezien voor even? Neem dan een duik in de Grote Oceaan of de Caribische zee en chill tot de max in een van de vele surfersdorpjes aan de kust. 

costa-rica-monteverde-hangbruggen


2. Indonesië

“Indonesië, het land waar gastvrijheid is uitgevonden” – Jesper / Liefdevoorreizen.nl

Waan je een weg door de dichte jungle van Oost-Kalimantan, bedwing de een-na-hoogste vulkaan van Indonesië en overnacht op de kraterrand van de Rinjani of leer surfen in Kuta beach op Bali. In Indonesië kan de ware avonturier, natuur-en cultuurliefhebber, lekkerbek en de ultieme relaxer zijn lol op. 

Tijdens je reis door Indonesië tref je op de vele eilanden diverse culturen. Het land leent zich perfect voor reizen in alle soorten en maten, voor jong en oud. Indonesië is verslavend en elk bezoek dat je brengt aan dit prachtige land zal ervoor zorgen dat je keer op keer iets nieuws ontdekt. Word je niet verliefd op het eten, dan zal de enorm gastvrije bevolking of de prachtige natuur van Indonesië je zeker over de streep trekken. Om deze redenen staat Indonesië op de tweede plek van in deze lijst! 

Heb jij plannen om naar Indonesië te reizen of ben je nieuwsgierig geworden? Droom alvast weg naar deze idyllische reisbestemming met deze twee mooie reisvideo's: reisvideo familiereis Indonesië en reisvideo Indonesië voor twintigers & dertigers.

bali-indonesie-rijstvelden


1. Italië

“Van besneeuwde bergtoppen in het Noorden, tot het chaotische Zuiden, en alle prachtige historische steden er tussen in… Italië schreeuwt vakantie” - Milou / Explorista.nl

Als een reis door Italië iets is, dan is het wel megadivers. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, er is voor ieder wat wils. Haal de wandelschoenen uit de kast en hike door het Dolomietengebergte in Noord-Italië of reis iets verder naar het zuiden en beklim de Vesuvius vulkaan tijdens een wandelvakantie langs de Amalfikust. Ook de nog wat onbekendere regio's Puglia en Basilicata met zijn weelderige valleien, rotskerken en unieke architectuur zijn absoluut een bezoek waard. 

Fiets jij liever? Dat kan ook! Er zijn diverse fietsvakanties in Italië die zowel actief, ontspannend en natuurlijk heel gezellig zijn, zeker in groepsverband. Verken jij deze zomer Sardinië, Umbrië of Sicilië? Combineer deze activiteiten met de heerlijke Italiaanse keuken, het warme klimaat en het feit dat je met enkele uurtjes vliegen de Toren van Pisa vanuit je vliegtuigraampje kan zien, en je hebt hét recept voor een prachtige vakantie. 

Het is dus niet verrassend dat - van alle antwoorden die we hebben ontvangen van reisbloggers - Italië de meest gewilde bestemming is om naar af te reizen, zodra het weer kan! 

italie-dolomieten


Wij danken alle reisbloggers voor het participeren in ons onderzoek!

Natuurlijk zijn wij ook nieuwsgierig naar jouw mening. ''Naar welk land ga jij als eerste op reis zodra het weer verantwoord kan?'' Laat je favoriet in de comments achter!