< Terug naar overzicht
Stappenplan: zo ga je goed voorbereid op reis!

Stappenplan: zo ga je goed voorbereid op reis!

Het moment waar jullie samen als familie lang naar uit hebben gekeken is daar: jullie gaan eindelijk op reis! Hier is een heuse voorbereiding aan af gegaan. Bestemming uitgekozen, route uitgestippeld, vakantie gepland, reis geboekt, de nodige reisgidsen verzameld, misschien wel vaccins gehaald, etc. Je kent het wel, maar dan rest misschien nog wel het belangrijkste onderdeel: wat neem je mee? Hieronder geven wij jullie graag een aantal handige tips!

1. Kies voor de juiste kleding

Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook voor je bagage. Kies daarom de juiste kleding uit door dit af te stemmen op het klimaat en seizoen van het land(en) waar je naartoe reist. Reis je bijvoorbeeld met het gezin naar Zuidoost-Azië? Dan raden wij aan om overdag luchtige kleding mee te nemen en voor in de avond juist bedekende kleding te dragen tegen de muggensteken. Gaan jullie op actieve vakantie in Zuid-Amerika? Hier verschillen de temperaturen enorm. Zorg ervoor dat je je kan kleden op alle weersomstandigheden. Overweeg om fleecekleding mee te nemen, het houdt je warm en weegt minder. En niet te vergeten: stevige ingelopen wandelschoenen en eventueel een regenponcho!


2. Elektronica: onmisbaar tegenwoordig

Stel je eens voor: je begeeft je in de bergen en hebt een prachtig uitzicht op een uitgestrekt landschap met de meest intense kleuren. Graag leg je dit magische moment samen met je familie vast, maar dan kom je erachter dat je de camera thuis bent vergeten en je telefoon bijna leeg is door de verkeerde reisstekker… Zonde! Handig om mee te nemen dus: wereldstekker, fotocamera, GoPro/actiecamera en eventueel een tablet of kleine laptop voor je reisdocumenten of als je gewoon een film wilt kijken. Maak een afweging of je al deze apparatuur mee wilt nemen (zeulen) op reis, het zijn tenslotte kostbare items.

3. Entertainment: voor zowel jong en oud

Aan het eind van een intensieve dag of op een vrij dagprogramma trek je je graag even alleen of gezamenlijk terug. Houden jullie van spelletjes? Met een klassiek set kaarten kun je eenvoudig allerlei verschillende kaartspellen spelen. Of wat dacht je van een boekje denksport, geschikt om individueel puzzels en raadsels op te lossen in bijvoorbeeld het vliegtuig. Een geschikt item terwijl je je vertoeft op het strand of aan het zwembad is een goed boek! En uiteraard bovenstaand voorbeeld; een tablet of mini laptop is ideaal voor het kijken van een film.


4. EHBO reisset & toiletartikelen

Met de geschikte gezondheid- en verzorgingsitems ga je voorbereid op vakantie. Neem altijd een klein EHBO reissetje mee op reis, zo kun je eerste hulp verlenen waar nodig. Extra paracetamols komen altijd goed van pas. Niet te vergeten: muggenspray met DEET om je te beschermen tegen jeuk en vervelende ziektes. Wat betreft de toiletartikelen, laat grote flacons shampoo, conditioner, douchegel, bodylotion, zonnebrandcrème, etc. thuis en neem in plaats daarvan navulbare reisflesjes mee. Deze kun je tijdens het inpakken vullen en goed doseren. Bovendien milieuvriendelijker omdat je ze kan hergebruiken.

5. Orde in de chaos

Last but not least: een beetje orde in die chaotische koffer of backpack scheppen! Nu je in grote lijnen weet wat je wel en niet mee moet nemen, is het van belang om je bagage handig in te delen. Eén van de trucs die we graag met jullie delen is het gebruik van reiszakken. Rol je kleding op en verdeel ze over de reiszakken om ruimte te besparen. Zo is je trolley of reistas overzichtelijk en netjes georganiseerd. Je kan plastic diepvrieszakken of ziplocks gebruiken, hierin kun je kleding vacuüm verpakken maar gaan helaas niet langdurig mee. Een duurzamere optie is het aanschaffen van de zogeheten ‘packing cubes’, een complete set met verschillende formaten zakken en zijn op veel plekken te verkrijgen.

Met deze tips hebben jij en je familie de koffer in een mum van tijd ingepakt!