< Terug naar overzicht
De absolute hoogtepunten van Malawi

De absolute hoogtepunten van Malawi

Nog aan het twijfelen waar de volgende grote rondreis naartoe gaat? Verdiep je dan eens in het bijzondere Malawi. Van de mooiste stranden en grote natuur- en wildparken tot gave safaritochten en spectaculaire uitzichten; in dit Oost-Afrikaanse land is van alles te zien, doen en beleven. Lees er meer over in dit hoogtepunten blog over Malawi!


Lake Malawi

Dit is letterlijk de grootste bezienswaardigheid van het land. Lake Malawi bedekt namelijk meer dan 20% van het hele land, met meer dan 700 meter diepte is Lake Malawi het 2e diepste meer van Afrika. Het meer is enorm divers qua wildlife want er zijn al meer dan 500 verschillende vissoorten ontdekt. Lake Malawi ligt verborgen tussen spectaculaire bergachtige landschappen en is daarom een prachtig plaatje! 

Op Safari in Malawi

Naast het grote meer, trekken ook de dieren veel toeristen naar het land. Tijdens een rondreis door Malawi is de kans is vrijwel nihil dat je géén olifanten, zebra’s, giraffen, leeuwen, krokodillen en antilopen tegenkomt. Er is namelijk enorm veel wildlife in Malawi. Ook kent het land enkele van de meest zeldzame vogels ter wereld. Ga bijvoorbeeld op safari in Kuti Wildlife Reserve, Liwonde Nationaal Park of Chiwenya. Met name Liwonde Nationaal Park is een grote trekpleister; het park ligt in het zuiden van het land en biedt verschillende activiteiten.


Snorkelen, boottochten en relaxen op het strand  

Het eerdergenoemde Malawimeer is zeer geschikt voor snorkelsessies en boottochten. Onder water kom je hier de mooiste vissen tegen en vanaf een boot heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Maar ook voor een relaxte stranddag ben je in Malawi aan het juiste adres het land kent onvergetelijke stranden.

Wandelen in het Mulanje Gebergte 

Helemaal in het zuiden van Malawi vind je het gebergte Mulanje. Dit granieten massief van 3000 meter hoog is de hoogste berg van heel Centraal Afrika en heeft ook de langste klim. Je kunt hier diverse wandelingen maken, bijvoorbeeld richting de Likhubala watervallen. Neem een duik in het frisse, heldere bergwater en geniet van de adembenemende vergezichten. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Ook vanaf het Zomba Plateau heb je een ongekend mooi uitzicht. Dit natuurgebied is gevuld met cipressen- en cederbomen, vele rivieren, watervallen en vogels. Vanaf het Zomba Plateau kijk je over de Mulanje berg en Mozambique. Goed om te weten: de wandelingen richting het Zomba Plateau zijn ook met een basisconditie prima af te leggen!