Fietsvakantie Portugal - Unieke fietsreizen met Sawadee

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer info

Resultaten worden geladen

Fietsvakantie Portugal

Tijdens je fietsvakantie in Portugal kan je naast de prachtige fietsdagen er op rustdagen ook genieten. We bezoeken onderweg vele authentieke steden en dorpjes. Sommige van deze steden hebben een lang verleden terwijl andere pas in de laatste eeuwen bekend zijn geworden. Een fietsvakantie door Portugal is gemaakt voor iedereen met een basis conditie.

Bezoek Lissabon tijdens je fietsvakantie 

Een bezoek aan Portugal is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Lissabon. De stad is prima te ontdekken tijdens een rustdag van je fietsreis. Veel van de bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar waardoor je zonder al te veel inspanning alle hoogtepunten kunt bezoeken en ook nog kan genieten van je rust. Tijdens je verblijf in Portugal raden we de typisch Portugese snack Pastel de Nata aan, de beste makers van deze snack zijn te vinden in de hoofdstad Lissabon.

Arruda dos Vinhos 

Arruda dos Vinhos is een gebied vlakbij de stad Lissabon, het gebied staat vooral bekend om zijn druiventeelt. Tijdens je fietsvakantie is het goed om soms even te relaxen en bij te komen, als je dan in dit gebied bent is de ideale manier om dat te doen met een wijntje uit de streek. De rode wijnen hebben minimaal 8 maanden gelegen voordat ze zijn gebotteld en hebben een alcoholgehalte met een minimum van 11.5 procent.

Beste reistijd fietsvakantie Portugal

Over het algemeen is de beste reistijd voor een fietsvakantie in Portugal de maanden mei, juni of september. Dit is buiten het hoogseizoen waar het in sommige gebieden van Portugal warm kan zijn, in de maand augustus zijn de Portugezen zelf ook vrij en komen er veel toeristen naar het land waardoor het vrij druk kan zijn. Het noorden van Portugal leent zich tijdens de zomervakantie wel voor een fietsvakantie qua temperatuur.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 13 november
DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis aan voor ons grote Sawadee Reisevent op zondag 13 november en laat je inspireren door onder andere:

  • Lezingen van: Erica Terpstra & Sinan Can
  • De informatiemarkt en onze reisexperts

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.