23-daagse groepsrondreis Indonesië - West-Papua | Sawadee
< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Indonesië: West-Papua

Trekking in de Baliem Vallei en langs de mooiste kusten

23 dagen vanaf € 6.079

Inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Unieke en complete avontuurlijke reis naar het nauwelijks bezochte West-Papua
 • Driedaagse trekking in de zuidelijke Baliem Vallei
 • Kennismaking met de oeroude rituelen van de Dani-stam
 • Tweedaags verblijf in de jungle van het Arfak Gebergte met een enorme rijkdom aan birdlife
 • Perfecte afsluiting op de paradijselijke eilanden van Raja Ampat met zijn kleurrijke wereld onder én boven water

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  5 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  2 van 5

Route 23 daagse Groepsrondreis Indonesië: West-Papua

Tijdens deze bijzondere groepsrondreis ontdekken we het meest oostelijke deel van Indonesië: West-Papua. We maken kennis met de prachtige natuur en ervaren de eeuwenoude rituelen en tradities van de stammen in de Baliem Vallei, waar we een driedaagse trekking maken. Ook zullen we hier en daar nog overblijfselen tegenkomen uit het Nederlands-koloniale tijdperk, zoals bijvoorbeeld in Jayapura. Deze reis is niet compleet zonder de fantastische natuur in te gaan, zowel boven als onder water. In de Arfak Mountains trekken we twee dagen door de jungle om op zoek te gaan naar de meest exotische vogels en op de Padaido Islands en vanaf de stranden van de Raja Ampat  Eilanden kunnen we snorkelend genieten van de meest kleurrijke onderwaterwereld die er bestaat.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Jakarta
 2. Dag 2 - aankomst Jakarta
 3. Dag 3 - vrije dag Jakarta, nachtvlucht naar Biak
 4. Dag 4 - aankomst Biak, rest van de dag ter vrije besteding
 5. Dag 5 - verkenning van Biak
 6. Dag 6 - snorkelexcursie naar Padaido Islands
 7. Dag 7 - vlucht naar Jayapura, verkenning van Jayapura
 8. Dag 8 - vlucht naar Wamena, bezoek aan de stad en aan een koffieplantage
 9. Dag 9 - Wamena, kennismaking met de rituelen van de Dani-stam
 10. Dag 10 - dag 1 van de driedaagse trekking in de zuidelijke Baliem Vallei
 11. Dag 11 - dag 2 van de driedaagse trekking in de zuidelijke Baliem Vallei
 12. Dag 12 - dag 3 van de driedaagse trekking in de zuidelijke Baliem Vallei - naar Wamena
 13. Dag 13 - vlucht naar Jayapura, boottocht over het Sentani Meer
 14. Dag 14 - vlucht naar Manokwari, stadstour en bezoek aan Mansinam Island
 15. Dag 15 - naar het Arfak Gebergte
 16. Dag 16 - het Arfak Gebergte, verkenning van de jungle
 17. Dag 17 - Arfak Gebergte, naar Manokwari
 18. Dag 18 - vlucht naar Sorong, naar Waisai op de Raja Ampat eilanden
 19. Dag 19 - Waisai, vrije dag
 20. Dag 20 - Waisai, vrije dag
 21. Dag 21 - naar Sorong
 22. Dag 22 - vlucht via Jakarta naar Amsterdam
 23. Dag 23 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route 23-daagse reis West-Papua

Trekking in de Baliem Vallei en langs de mooiste kusten

Deze rondreis West-Papua is geknipt voor de avonturier die niet opziet tegen soms lange reisdagen, vliegtuig in vliegtuig uit, regelmatig primitief overnachten en af en toe een fysieke inspanning leveren, met name tijdens de driedaagse trekking in de Baliem Vallei. Om West-Papua optimaal te kunnen ervaren maken we een aantal binnnenlandse vluchten. Verder reizen we per bus en met fourwheeldrives. In de steden overnachten we in hotels die doorgaans redelijk comfortabel zijn. Tijdens de trekking in de Baliem Vallei en in de Arfak Mountains overnachten we primitief topt zeer primitief, vaak in lokale huizen, schooltjes, kerken of eenvoudige guesthouses of homestays. De laatste drie nachten van de reis verblijven we in eenvoudige bungalows op het spierwitte strand van Kordiris, een idyllisch eilandje bij Raja Ampat.  

Biak en Jayapura: Nederlandse architectuur en WOII-geschiedenis

Om de lange vlucht naar West-Papua te onderbreken beginnen we de reis in Jakarta waar we een dag de tijd hebben om de oude stad te verkennen of om gewoon even bij te komen van de vlucht. Eenmaal aangekomen in Biak gaan we op zoek naar de Nederlandse geschiedenis in Indonesië en doen we een eerste verkenning van de magische onderwaterwereld tijdens een snorkeltocht bij de Padaido-archipel. Jayapura is onze tussenstop naar het binnenland van West-Papua. Hier bezoeken we lokale markten en een oud-Hollandse nederzetting. Als we vanuit Wamena weer terugkomen in Jayapura maken we een bootocht over het prachtige Sentani Meer.

Wamena, kennismaking met de Dani-stam

Eenmaal aangekomen in Wamena, koel gelegen op 1600 meter hoogte in centraal West-Papua, maken we voor het eerst kennis met de cultuur van de Dani stam. We bezoeken enkele traditionele dorpjes en een koffieplantage. We zien een meer dan 250 jaar oude mummie, ooit de hoofdkrijger van zijn stam, en zijn getuige van oorlogsdansen en krijgsrituelen in prachtige lokale kledij.  

Driedaagse trekking in de zuidelijke Baliem Vallei

We maken een driedaagse trekking in het zuidelijke deel van de Baliem Vallei. we genieten van prachtige uitzichten op de omliggende bergen en adembenemende landschappen en passeren een groot aantal traditionele dorpjes en ontmoeten de vriendelijke lokale bevolking, vaak onderweg om hun oogst naar de markten in Wamena te brengen. Tijdens de trekking worden eenvoudige, maar smaakvolle maaltijden bereid en zal er geen of zeer beperkt elektriciteit zijn. Accommodatie is zeer basic, we overnachten in lokale scholen, kerken of huizen van de leraren van de dorpen, meestal op de grond.

Manokwari en de jungle van het Arfak Gebergte

Manokwari is de hoofdstad van de provincie West-Papua, gelegen aan een baai op het schiereiland dat ook wel de 'Vogelkop' wordt genoemd. Vanaf hier kijk je uit op op Mansinam Island, waar het christendom in 1855 voor het eerst bij de Papua's werd geïntroduceerd door twee Duitse missionarissen. manokwari wordt ook meer en meer bekend als paradijs voor surfers vanuit de hele wereld. Vanuit de stad trekken we met fourwheeldrives het Arfak Gebergte in. We gebruiken het dorpje Mokwam als uitvalsbasis om de dichte regenwouden die ons omringen te verkennen. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers met een enorme verscheidenheid aan vogelsoorten zoals onder andere de Arfak Parotia, de geelkraagparadijsvogel en als je geluk hebt de grote kraagparadijsvogel. De overnachtingen hier zijn wederom wat primitiever.

De wondere wereld onder én boven water in Raja Ampat

We vliegen naar Sorong en bereiken per ferry en lokale speedboot onze accommodatie op een piepklein eilandje, onderdeel van de Raja Ampat eilandengroep. We blijven hier drie nachten in eenvoudige bungalowtjes op het strand en gaan op verkenning boven én onder water. Het gebied heeft het een enorme verscheidenheid aan verschillende vissoorten en herbergt 75% van de bekende koralen op aarde. Bovendien vind je er jungle op zijn best met ook een enorme diversiteit aan vogels, waaronder de neushoornvogel, de zeearend en de rode paradijsvogel. Actief of relaxend in je hangmat, ook deze laatste dagen van de reis zijn onvergetelijk!

Wat is een Avontuur Plus reis?

Deze groepsrondreis naar West-Papua is een Avontuur Plus reis. Kort gezegd houdt dat in: terug naar de basis! De cultuurverschillen, de landschappen, de indrukken, de afstanden én het avontuur: deze reizen gaan een stapje verder. Off the beaten track is geen loze kreet. De ene keer was je je in een rivier en is een bladerdak het enige onderdak. Een andere keer klim je uren voor dat ene uitzicht of ervaar je de eindeloosheid van de woestijn. Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend. Voor deze (kampeer)reizen is het belangrijk een flexibele instelling en een gezonde dosis incasserings- en aanpassingsvermogen te hebben. Door het avontuurlijke karakter van de reis kan het programma soms afwijken van wat beschreven is.

Groepsrondreis Indonesië: West-Papua

Trekking in de Baliem Vallei en langs de mooiste kusten

Rondreis Indonesië - West-Papua
23 dagen vanaf € 6.079,-
Avontuur-Plus
Naar boven