Vakantie Vietnam | hoogtepunten, beste reistijd & meer | Sawadee

Achtergrond van Vietnam

Vietnam bestond tot niet zo heel lang geleden uit een noordelijk en zuidelijk deel zoals nu in Korea nog steeds het geval is. In het jaar 1976 is het land verenigd en is het een socialistische volksrepubliek.

Religie in Vietnam

De bevolking van Vietnam is een mengeling van verschillende geloofsovertuigingen. De overheid heeft godsdienstige praktijken afgeraden maar over het algemeen wordt het getolereerd. Een deel van de bevolking in Vietnam is zelfs katholiek en vooral de heilige maagd Maria wordt hier vereerd.

Eten en drinken 

Tijdens een vakantie door Vietnam kan je er niet omheen, de vele voor ons bijzondere gerechten die je overal tegen komt. Het land heeft een paar culinaire delicatessen en specialiteiten waarvan je misschien nog nooit van heb gehoord. Haaienvinnen soep is zo’n delicatesse, echter is de haai een bedreigde diersoort dus het is beter om dit gerecht over te slaan. De meesten Vietnamese gerechten kom je tegen in de restaurants, maar ook op straat zijn vele eetstalletjes te vinden waarbij je voor weinig geld een unieke maaltijd kan scoren.

Wist je dat? 

 • Vietnam met slechts 15% het laagste percentage analfabeten van heel Azië kent? 
 • In de Mekong veel mensen in paalwoningen wonen? 
 • Vietnam de op een na grootste rijstexporteur ter wereld is en zij eenderde van de totale wereldproductie van cashewnoten produceert?
 • Voorouderverering in Vietnam een belangrijke rol speelt?
 • Vietnam de tweede grootste koffie exporteur is op Brazilië na? Na rijst is koffie het belangrijkste export product.
 • Dat je Ho Chi Minh overal tegenkomt? De oud leider staat op elk geld stuk, de stad Saigon is naar hem vernoemd en zijn overschot wordt bewaart in een groot Mausoleum. 
 • Bijna al je vragen hier met ja beantwoord worden? De lokale bevolking doet dit uit beleefdheid, het betekent echter niet dat ze je begrepen hebben.
Vietnam


Geschiedenis van Vietnam

Door de lange geschiedenis die Vietnam kent is de Vietnamese cultuur sterk beïnvloed door die van Zuid-China. De Vietnamese taal bevat ook veel leenwoorden uit het Chinees, hoewel de twee talen los van elkaar zijn. Boeddhisme blijft de grootste godsdienst in Vietnam net als in China.

Toch staat de Vietnamese cultuur los van de Chinese cultuur. De Franse kolonisatie heeft ook een blijvende impact op de Vietnamese samenleving, het stokbrood en koffie blijven populair onder de lokale bevolking. De geschiedenis van Vietnam is er een vol oorlog, kolonisatie en rebellen.

Bezet door China, op diverse momenten tijdens deze duizend jaar. Vietnam werd verwoest en gedeeld door burgeroorlogen en herhaaldelijk aangevallen door de Songs, Mongolen, Yuans, Chams, Mings, Nederlanders, Qings, Fransen en Amerikanen. Veel van de oorlogen werden gewonnen door Vietnam. Zowel de Chinese bezetting als de Franse kolonisatie hebben een blijvende impact achter gelaten op de Vietnamese cultuur.

Een economische wederopbouw van het land is moeilijk gebleken. Na de mislukkingen van de staat begon duidelijk te worden dat het land een programma nodig had (van đời MOI renovatie). Het beleid is zeer succesvol gebleken en zorgde voor 10% groei per jaar. De economie is veel sterker dan die van Cambodja, Laos en andere naburige ontwikkelingslanden. Net als de meeste communistische landen over de hele wereld, is er een fijne balans waardoor buitenlandse investeerders willen investeren in de markt.

De Vietnam-Oorlog

Tijdens je vakantie zul je ontdekken dat Vietnam een lange en roerige geschiedenis kent. In 1535 bereikten Portugese handelaren Vietnam en stichten een handelspost Faifo.
Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en in 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na het vertrek van de Franse troepen werd Vietnam in 1954 verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. Van 1957 tot 1975 vond de beruchte Vietnam-oorlog plaats. Deze kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's uit het noorden te verslaan. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975, waarop het land in 1976 werd herenigd en het land communistisch werd.

Hanoi Vietnam

Vietnam probeerde in de jaren erna de banden met de Verenigde Staten weer aan te halen, maar de Amerikaanse regering verbood dit. Het werd Vietnam tot 1993 zelfs onmogelijk gemaakt om geld te lenen van de Wereldbank. Het land kreeg slechts steun van de Sovjet-Unie. Hoewel het land tegenwoordig economische vrijheden kent, blijft de communistische partij de politiek strak in handen houden. De situatie in Vietnam is wat dat betreft vergelijkbaar met die in China.

Bevolking en cultuur

Vietnam telt bijna 85 miljoen inwoners. De meeste van deze mensen wonen in de noordelijke en zuidelijke delta en langs de kust. Dit betekent dat 90% van de bevolking in ongeveer 1/3 van het land woont. De overige 10% woont in de berggebieden in het westen en het noorden.

paleis Vietnam

Tijdens je vakantie door Vietnam zul je merken dat de cultuur van de bevolking sterk is beïnvloed door de Chinese. Dit is ook te merken in de keuken, vooral in het noorden van het land. Daar zijn de maaltijden over het algemeen eenvoudiger, omdat het noorden traditioneel armer is dan het zuiden. In het centrale deel vind je de meest traditionele Vietnamese keuken. Je kunt er genieten van uitbundige, kleurrijke en behoorlijk gepeperde gerechten. Men gebruikt veel sojasaus, vissaus en hoisin-saus.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Vietnam

Reisverhalen

 • De 22-35ers reis van… Karin in Vietnam

  Vietnam, 26-06-23

  In 2019 introduceerden we onze 22-35ers reizen, speciaal ontwikkeld voor twintigers en dertigers die samen met leeftijdsgenoten een land willen verkennen op een avontuurlijke, gezellige en zorgeloz...

  Lees verder
 • De 10 mooiste bezienswaardigheden van Vietnam

  Vietnam, 14-02-23

  Prachtige natuur, sfeervolle steden, heerlijke stranden en een rijke geschiedenis; Vietnam heeft het allemaal. Welke bezienswaardigheden mag je nou echt niet missen tijdens je rondreis in Vietnam? ...

  Lees verder
 • De Vietnamese keuken: spring rolls, vis en rijst!

  Vietnam, 14-08-17

  De meest gebalanceerde keuken van heel Azië? Die vind je ongetwijfeld in Vietnam. Zoet, zuur, pittig, verse kruiden en overheerlijke vissauzen; dát is wat je in dit Zuidoost-Aziatische land kunt ve...

  Lees verder

Vakantie Vietnam Hoogtepunten

Vietnam is qua oppervlakte net iets kleiner dan Italië. Driekwart van het land bestaat uit bergen en heuvels, waarvan de hoogste meer dan 3000 meter hoog is. In het zuiden van het land is de enorme, vruchtbare Mekong delta met zijn vele rivieren en kanalen te vinden. Het land heeft prachtige natuur gebieden maar ook een paar indrukwekkende steden. We hebben hieronder een paar hoogtepunten van dit mooie land voor je op een rijtje gezet.

Ho Chi Minhstad

De architectuur en levensstijl is een mengeling tussen de Amerikaanse en Chinese invloed, met vele moderne en historische gebouwen.

Hereniging Palace is zeker de moeite waard om te bezoeken, je ziet hier de overblijfselen van de oorlog. Naast het hereniging palace heb je ook het Ho Chi Minh Museum, Revolutionaire Museum en Vietnam History Museum. Hier kan je zelf de historie van Vietnam zien.

District 1 is een dynamische en bloeiende economie. Straten en boulevards zijn voorzien van hoge bomen. Het verschil tussen rijk en arm is hier duidelijk te zien, waar je mannen en vrouwen in pakken ziet lopen zijn er ook straat armen mensen die drankjes verkopen op straat.

Ho Chi Minh Stad wordt beschouwd als de beste plek in Vietnam voor entertainment. De drie belangrijkste attractieparken zijn Dam Sen, Suoi Tien en Dai Nam. Dit is een leuke afwisseling naasat de cultuur en traditie van het land.

De bars zijn tot laat open en variëren in stijl. Ho Chi Minh heeft vele theehuizen die live muziek hebben en internationale kunstenaars.

Ho Chi Minstad


Dalat

Dalat ziet eruit als een kruising tussen Vietnam en de Franse Alpen. Veel van de hotels en huizen werden gebouwd in een Franse stijl tijdens de Franse kolonisatie. Er zijn veel plaatsen in de franse  architectuur om te bezoeken, zoals Dalat Railway Station, ontworpen door de Franse architect Moncet en Reveron of Hang Nga pension, a.k.a 'Crazy house'.

Het klimaat in Dalat wordt vaak de 'eeuwige lente' genoemd vanwege de warme temperaturen gedurende de dag en koelen nachten, tot misschien wel 10oC. Vanwege de gunstige weersomstandigheden, Dalat heeft de bijnaam 'City of Flowers'. De sector is sterk ontwikkeld en beroemd om zijn typische bloemen: hortensia (Vietnamees:? C m tú c u) en gouden eeuwige (Vietnamees: Hoa b t t?).

Dalat heeft veel mooie bezienswaardigheden zoals Xuan Huong Lake - centrum van de stad, het meer of Sorrow (Lake der Zuchten) - 5 km ten noordoosten van de stad op Ho Xuan Huong Road, Valley of Love - Phu Dong Thien Vuong Street, Lang Biang Mountain, Prenn Falls - 10 km buiten de stad, Pongour Falls - een van de grootste en breedste watervallen in Vietnam, 30 km ten zuiden van de stad.

Hoi An

Hoi An is een goed voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische haven die dateert uit de 15de tot eeuw. De gebouwen en haar stratenplan weerspiegelen de invloeden, zowel inheemse als buitenlandse, die zijn gecombineerd om dit unieke erfgoed te produceren. Hoi An heeft geen vliegveld en geen treinstation. De enige manier om er te komen is via de weg. De dichtbij gelegen plaats Da Nang heeft wel een vliegveld met dagelijkse vluchten van Hanoi, Ho Chi Minh City en andere grote Vietnamese steden.

Hoi An, Vietnam


Hanoi

Hanoi is zeer compact, en de meest interessante plekken zijn allemaal relatief dicht bij elkaar, waardoor je gemakkelijk te voet of op de fiets kan.

In Hanoi kan je een bezoek brengen aan Ho Chi Minh Mausoleum, een van Vietnam's meest vereerde plaatsen. Het mausoleum is alleen geopend in de ochtenden.

Dit imposante heiligdom werd gebouwd aan de rand van Ba Dinh Square, de plaats waar Ho Chi Minh geleverde de Verklaring van Onafhankelijkheid van de Republiek Vietnam tot een half miljoen van zijn landgenoten in 1945, na de overgave van de Japanners. De hoekige grijze granieten bouwwerk staat streng en alleen tegen de skyline. De straat en het plein zijn meestal zo verlaten, dat de hele scène is enorm statige, als een miniatuur versie van het Tiananmen-plein.

Vruchtbare Mekongdelta

De beroemde Mekong rivier begint in de bergen bij Tibet en stroomt helemaal door tot aan het zuiden van Vietnam. De Mekong delta is  het dichts bevolkte gebied van Vietnam, er wordt hier vooral veel rijst verbouwd en heeft de bijnaam ‘rijstschuur’ van Vietnam. Het gebied is een web van riviertjes, woonboten en drijvende markten, het leven speelt zich hier dan ook voornamelijk af op het water en de vele bootjes.

Halong Bay 

1969 kalkstenen eilanden zijn er in deze baai te vinden, elk eilandje heeft dichte begroeiing op de top, sommige van deze eilandjes zijn hol van binnen en hebben enorme grotten. Dit gebied is in 2012 uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wonderen van de wereld. Letterlijk betekent Ha Long daar waar de draak de zee in gaat, vanuit de lucht lijken de eilanden namelijk op stukken rug en staart van een draak. Deze baai werd ook als strategisch punt gebruikt in meerdere oorlogen. Zo is de Mongoolse vloot hier gezonken in 1228 en heeft de Amerikaanse marine hier zelfs meerdere zeemijnen gelegd, sommige hiervan vormen nog steeds een gevaar.

Halong Bay


Cu Chi tunnels

Dit immense netwerk van tunnels werd tijdens meerdere oorlogen in Vietnam succesvol gebruikt. Het meest bekend is de Vietnamoorlog waaraan de Amerikanen ook mee vochten. Het is slechts een onderdeel van het gehele tunnelcomplex dat onder het hele land loopt, tegenwoordig zijn delen ook geopend voor bezoekers, de tunnels zijn hier echter wel verbreed zodat toeristen zich makkelijker kunnen rond bewegen.

Ba Be nationaal park 

Misschien wel het mooiste nationale park van het land, het Ba Be nationaal park, wat letterlijk 3 meren betekent. Eigenlijk is dit een verwarrende naam omdat het meer waar het park bekend om is gewoon 1 onafgebroken stuk water is. Het meer is echter verdeeld in 3 delen en elk deel heeft een andere naam gekregen. Voor de vlinderliefhebbers onder ons, in dit park zijn maar liefst 354 soorten te vinden.

Ba Be nationaal park


Pu Long natuurreservaat

Het grootste gedeelte van dit gebied bestaat uit tropisch regenwoud, het overige gedeelte bestaat uit rijstterrassen, uitgestrekte velden en beekjes. Tussen de bergketens in liggen allerlei kleine dorpen, de lokale bevolking hier wordt gezien als één van de meest vriendelijke van Vietnam. Het is hier dan ook niet gek als je wordt uitgenodigd voor thee of voor het diner.  

Phong Nha-Ke nationaal park

Het nationale park is één van de grootste kalksteenlandschappen ter wereld en is dan ook sinds 2003 opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebied kenmerkt zich door kalksteen bergen, diepe valleien met bossen, zandbanken en grote ondergrondse rivieren en grotten. De Phong Nha grot is de mooiste en oudste (250 miljoen jaar) grot van Vietnam. Het wordt door boeddhisten nog steeds gezien als een bedevaartsoort omdat er nog tempels en inscripties te vinden zijn. 

Phong Nha-Ke


Historisch Hue 

Hue is de laatste keizerlijke stad van Vietnam. De grootste bezienswaardigheid in deze stad is een verboden stad, genaamd Tu Cam Thanh. Deze verboden stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en verboden voor het ‘gewone’ volk. Een groot deel hiervan is helaas ernstig beschadigd tijdens de bombardementen van de Amerikanen, maar enkele gebouwen zijn nog in de originele staat. 

Hue


Bekijk onze reizen naar Vietnam per reissoort:

Beste reistijd Vietnam

Vietnam ligt in het zuidoosten van Azië en is een langgerekt land. In het land wonen ongeveer honderd miljoen inwoners. Het grootste gedeelte van Vietnam heeft te maken met een tropisch savanneklimaat, met in de laagvlaktes een tropisch moessonklimaat. Door de grote oppervlakte is Vietnam op te delen in verschillende klimaatzones en seizoenen.

Seizoenen per regio

 • Het noorden heeft vier verschillende seizoenen. Een relatief koude winter (temperaturen onder de 15 ° C in Hanoi), een hete en natte zomer en een aangenaam voor- en najaar (maart-april) en (oktober-december).
 • Het midden: In het midden van Vietnam scheidt de Hai Van Pass de twee verschillende weerpatronen, het noorden beginnend in Lang Co is warmer in de zomer en koeler in de winter. Er zijn mildere omstandigheden in het zuiden bij Đà Nẵng.
 • Het zuiden: Maart t/m mei/juni – warm en droog Juni t/m november – kans op regen December tot februari – koel en droog. 

Klimaat in Hoi An 

Hoi An heeft een tropisch klimaat. Er is een regenseizoen en een droge periode en de temperatuur is gedurende het hele jaar eigenlijk constant warm. Tijdens de zomer wordt het wel wat warmer. In augustus valt er meer regen. Dit duurt tot en met november.

image

Vakantie Vietnam reistips

Hieronder hebben we een paar reistips voor je op een rijtje gezet om je vakantie naar Vietnam nog spectaculairder te maken.

Halong Bay

Er zijn meer dan 3000 eilanden in de wateren van Halong Bay, een van de populairste toeristische bestemmingen van het land. Op Cat Ba Island kan je een geweldige wandeling maken of de grotten bezoeken.

Uitzicht Halong Bay

Mausoleum van Ho Chi Minh

De oud leider van Vietnam was een simpel man die eigenlijk helemaal niet zo veredeld wilde worden. Zo ook was het zijn wens om gecremeerd te worden, echter is deze wens niet ingewilligd en kan je nu zijn stoffelijke resten bezoeken in een mausoleum. Er zijn strikte regels omtrent een bezoek aan de laatste rust plaats van de oud leider, een bezoek is ook alleen mogelijk in de ochtend, dus wees er op tijd bij.

Mausoleum


Ho Chi Minh Stad

Ook bekend als Saigon, Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam en is zeker de moeite waard om te verkennen. Net als de meeste steden in Vietnam zal je voldaan worden van het gebrul van motoren door de koloniale straten. Ben Thanh markt is een must-see en je kan hier geweldig eten, daarnaast hangt er een fijne sfeer.

De Chu Chi tunnels

Chu Chi Tunnels zijn onderdeel van een massale oorlog uit 1948 waarvan je nu het ondergrondse leven van de Vietnamese soldaten terug kan zien. De tunnels liggen 70 km ten noordwesten van Ho Chi Minh City. De historische plaats bestaat uit meer dan 120km ondergrondse tunnels met een aantal valkuilen, woonruimten, keukens, opslagplaatsen, wapenkamers, ziekenhuizen en commandocentra. Na het einde van de oorlog tegen de Franse invallers werden de Chu Chi tunnels ook gebruikt en voor de Amerikaanse Oorlog. De tunnels werden uitgebreid met effectieve lucht filtersystemen die de Vietnamese soldaten hielpen overleven de Chu Chi carpet-bombardementen te overleven.

Vandaag de dag is het een van de meest iconische bezienswaardigheden van Ho Chi Minh. Je kan activiteiten doen zoals de routes lopen van het ondergrondse leger, met vuurwapens schieten, evenals maaltijden eten die de ondergrondse soldaten moesten eten. De tunnels zijn bekleed met cement en verbreed dus het is niet helemaal de ervaring dat het was, plus er zijn vele nooduitgang punten voor de veiligheid. 

My Son

Sinds 1999 staat dit tempel complex op de UNESCO werelderfgoedlijst. De stad was in de dynastie van Champa een keizerlijke stad. Het is tegenwoordig een hindoe heiligdom met meer dan 79 religieuze gebouwen. Het complex is tussen de 4e en 13e eeuw steeds verder uitgebreid, de gebouwen die hier nu nog te vinden zijn gebouwd vanaf de 7e eeuw.

My Son


De tunnels van Vinh Moc 

Tijdens de Vietnamoorlog waren deze tunnels erg strategisch gelegen, namelijk bij het grens gebied tussen Noord en Zuid Vietnam. Tijdens deze oorlogen diende de tunnels als toevluchtsoord voor Vietnamese families. Onder de grond kunnen hier waterputten, keukens, kamers en medische ruimtes gevonden worden, in de 6 jaar dat de tunnels in gebruik waren zijn er zelfs 17 kinderen geboren. 

Sapa / trekking

Sapa is een prachtige plek met inspirerende landschappen en kleurrijke culturen. Sapa is bekend om zijn trekking en is van oudsher een adembenemende omgeving.

Drijvende markt in Tra On

Tra On is een dorpje in de Mekong Delta. De Mekong delta is het dichts bevolkte gebied van Vietnam, er wordt hier vooral veel rijst verbouwd en heeft de bijnaam ‘rijstschuur’ van Vietnam. Het gebied is een web van riviertjes, woonboten en drijvende markten, het leven speelt zich hier dan ook voornamelijk af op het water en de vele bootjes. De drijvende markt in Tra On is niet zo toeristisch en mede daardoor is dit een leuke plek om even te bezoeken.

Hoi An

Hoi An is een oude stad, gelegen in de provincie Quang Nam. Hoi An was vroeger een van de drukste havens in Azië, dit was in de 17e en 18e eeuw. Hoi An verloor zijn positie als de belangrijkste haven van Centraal-Vietnam naar Da Nang. Sindsdien wordt het gezien als een rustige oude stad. Zo zijn de meeste van de culturele delen van de stad intact gebleven.

Kookcursus in Hoi An

Om te zorgen voor zo vers mogelijke ingrediënten begin je met een trip naar de markt. Vervolgens zal een chef je verschillende Vietnamese gerechten laten bereiden terwijl hij vertelt over de bijzonderheden van de Vietnamese keuken. De recepten mag je uiteraard mee naar huis nemen zodat je je familie en vrienden thuis kan verassen.

Fietsen in Hoi An

Hoi An staat bekend om zijn oude huizen, tempels, pagodes en bruggen. Maar buiten dit kleine stadje is een totaal ander landschap met rijstvelden, visser dorpen, de rivier en het strand.

De ideale manier om Hoi An te ontdekken is per fiets. Fiets langzaam door smalle paden langs uitgestrekte rijstvelden en ontdek hoe de lokale bevolking dagelijks leeft. Je kan uiteraard ook ontspannen op het ongerepte strand van Cua Dai. De hartelijke dorpelingen zullen je helpen als je toevallig bent verdwaald. Op het strand kan je zonnen, zwemmen en eten. De zeevruchten hier zijn het meest vers van de hele regio.


Hoi An fietsen

Duiken en strand in Nha Trang, Vietnam

Duiken en snorkelen is misschien wel het meest populaire om te doen in Nha Trang. Als je geïnteresseerd bent in snorkelen is het beste idee om het winderige seizoen van oktober tot december te vermijden. Tijdens het snorkelen kan je genieten van het onderwaterleven. In Nha Trang heb je meer als 10 duikscholen, keuze genoeg dus.
Het strand Nha Trang staat bekend om zijn schone blauwe water, wuivende palmen en een gezellige promenade. In de namiddag is de lokale bevolking vaak aan het wandelen en relaxen op het strand. De kinderen rennen rond en genieten in het water.

Hanoi 

Hanoi is een unieke stad met persoonlijke eigenschappen. Het is waar je duizend jaar oude pagodes, koloniale Franse stijl gebouwen en moderne wolkenkrabbers ziet aan dezelfde straat. In deze stad van meer dan duizend jaar oud vind je veel historie, van de One Pilaren Pagoda tot de Tempel van de Literatuur en National University. De moderne gebouwen met winkels, eetgelegenheden en complexen zijn overal te zien in de stad. 

Bai Tu Long Bay en Cat Ba Island

Bai Tu Long Bay is een van de mooiste aanzichten van Vietnam. Het beschikt over een national park genaamd Bai Tu Long National Park, dat is het leefgebied van honderden planten en dieren. In deze omgeving wonen ongeveer 30.000 mensen. De meeste van hen leven door te vissen bij de eilanden Van Don, Quan Lan, Ban Sen en Ngoc Vung. In het zuidwesten van Bai Tu Long Bay ligt Cat Ba archipel wat behoort tot Hai Phong City. Deze plek heeft veel groene en kalksteen eilanden. Het belangrijkste eiland van Cat Ba Island is ook het grootste eiland in de Golf van Tonkin. Met een oppervlakte van 354 vierkante kilometer is het eiland een uitstekende badplaats. 

cat Ba Island

Danang / My Khe strand 

Uitgeroepen tot de beste stad om te wonen in Vietnam is Da Nang, het is een combinatie van moderniteit en rust. Vernieuwde infrastructuur, modernistische gebouwen, surrealistische bruggen, schoon boulevards en vriendelijke mensen kenmerken de stad. Da Nang wordt beschouwd als een aantrekkelijke bestemming door Vietnamese gezinnen en toeristen. Dit komt mede door de witte stranden en tropische bossen op het Son Tra schiereiland. Da Nang staat het meest bekend om zijn stranden. My Khe is het allermooiste strand uit de omgeving, kristal water, wit zand. 

Cuc Phuong National Park

Ongeveer 120 km ten zuidwesten van Hanoi ligt het eerste Nationaal Park van Vietnam, Cuc Phuong. Het park heeft een oppervlakte van 222 vierkante kilometer en bied een thuisbasis aan meer dan 2.000 soorten bomen en een aantal zeldzame wilde dieren zoals de Luipaard, witromplangoer en Owston's Civet.

Cuc Phuong National park

Naar boven